Haberler
Güncelleme:

Kendisini WhatsApp'tan uyaran hakime "Çocuğumu teste getirdim, tatil günümde bari rahat bırakın" diyen memur sürüldü

İzmir Adliyesi'nde görevli bir zabıt katibi kendisini tatil gününde WhatsApp üzerinden uyaran hakime, "Çocuğumu covid testine getirdim, tatil günümde bari rahat bırakın" yanıtını verdi. Yanıttan hoşnut olmayan hakimin, tutanak tutup komisyona göndermesi nedeniyle zabıt katibi 6 aylığına harcırahsız ve yolluksuz şekilde Karaburun Adliyesi'ne sürüldü. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (20)

Erkan Uçar:

Bence hakim haklı.

34
350
yanıtYanıtla
Levent Mert:

Arkadas Anlamiyorsunuz Tabiki, Hakim Adaletin Hizli tecellisi icin Tatilde inceleme Yapiyor sen de Tatilde Rahat Birakin Beni diyorsun. Sonrada Hepbir Agizdan Adalet niye Gec Geliyor die Aglasiyoruz. Hanginiz ister Usül Eksikliginden Davasinin Alti Ay Uzamasini?

101
278
yanıtYanıtla
ekrem celebi :

normal bır zabit ıle davanın uzamasıylan ne alakası var zabit hakımmı,avukatmı yada savcımı zabit memur sadece...boi konusan turk ınsanlarından bır tanesı yıne

yanıt176
yanıt27
Bryan Sammer:

Boş konuşma, burada mevzu işin 6 ay uzaması değil, adaletin hızlı tecelli etmesi de değil, ayrıca o katip yoksa başka katip var duruşmaya vs. çıkacak, usul eksikliğini gözetmek hakimin ya da dava taraflarının görevi katibin değil. İçeriğini bilmediğiniz olaylara senaryo yazıp yorum yapmayın.

yanıt1
yanıt0
Sami İşgören:

katip arkadaş haklı.uyaracaksan mesai saatinde uyaracaksın .adamın tatilde kimsenın haddi değil amiri tarafından uyarılmak.birde sürgün yemiş ya anlamadım nasıl komısyonmuş ,adamı sürüyo yav bu nasıl adelet arkadaş yaşım 56 oldu daha hala anlayamadım bu kanunları gitti.

262
15
yanıtYanıtla
FAKIR VATANDAS:

haberin neredeyse sonunda hakim değil de hakime olduğunu okuduk. yaşananlar normaldir.Bir çok kadın çalışanın kabrisinden dolayı vah biz erkeklerin haline.Kadınlardan dolayı 13 yıllık görevimden istifa ettim.şimdi kafa rahat.

235
28
yanıtYanıtla
kadir bedir :

kesinlikle öyle 2 tane daha önce kadın patronlarım vardı ve 2 sinden de kurtuldum tazminatımı yaka yaka... kadın patron veya amirlerin çoğu çekilmez.

yanıt74
yanıt8
oguz koçak :

az bir şey güç sahibi makam sahibi olan neden alttakini ezmeye calışır adam tatil izin gününde bir de cocugu teste götürmüş bu öfke bu ceza neyin nesi bencede uyaracaksan mesai saatinde uyar bu ego niye ben duygusu niye

240
6
yanıtYanıtla
Cerkez Ethem:

katip haklı, lakin memur,amir zihniyeti değişmeli Almanya da izinli olan personel ile e-posta yahut internet üzerendin görüşme yapılır ise maaşına mesai ücreti ekleniyor.

217
8
yanıtYanıtla
SEMRA DURUK:

Yani çocuğu nedeniyle sinirli bir anda yazmış olabilir bazende amirde olsanız halden anlamak gerekir tabi arkaplanını bilmek lazım belki memur sürekli problem çıkaran biri ve en son artık bir hakimenin canına tak demiş olabilir yada hakime problemli olup çok gaddar biride olabilir. Kişilerin diğer insanlarla ilişkilerini irdelemek lazım haklı yada haksızı belirlemek için

156
15
yanıtYanıtla
Cem Polat:

Devlet memuru olan bir okul müdürü bile her an telefondan gelen emire görevi dışında bile olsa uyhak zorundadır.Yani ,o telefonu kapatamaz. Şimdi görevinin sonuçları yıllar sonra meyve veren bir meslekte bile telefon yıllardır . Emir zincirinde artık. Whatsap tan yazmışsa amirine üslup üzerinde bakacağını ,fakat şu an izinde olduğunu belirtir.Bunu yapamayan kişiler yerine ise lütfen kimse kusura kalmason daha insandan anlayan z kuşakları tercih etmek mantıklı.Nede olsa memur devletin vidalarıdır

9
129
yanıtYanıtla
Mustafa M Bilgin:

Peki çok bilmiş arkadaş . Madem görevi dışında da olsa zorunluluktan bahsettin sana bir soru? Telefon kullanmak, WhatsApp kullanmak zorunluluğu hangi yasada var? Bı maddesini söyle de senin düşünerek konuşabilen bir varlık olduğuna inanalım.

yanıt2
yanıt0
Fuat Ali :

Eline güç geçiren halkada geçirmeye başlıyor. Nerede kaldı hak nerde kaldı adalet birde adalet dağıtması gereken insanın böyle yaparsa artık suçlusu ne yapsın bu ülkede.

118
3
yanıtYanıtla
Ümit Şahin:

Mobing yasal olarak geçsede kullanımda değil Caydırıcılığı da yok. Amir memurunu istediği gibi memurun durumu ne olursa olsun vardiyede çalıştırabiliyor görev yerini değiştirebiliyor yada izin vermeyebiliyor İzninde göreve çağırabiliyor Memur mobbingi istpatlamaya çalışmakla ömrünü çürütüyor, fakat mobbing hakkında hala ceza almış yaptırıma uğramış bir amir malesef göremiyoruz Lütfen ,Devletin Memurunu amirinin ego oyuncağı yaptırtmayın!

111
4
yanıtYanıtla
Barış Yalman:

Hadi hakim nefsine yenik düştü. Sürgün eden komisyona ne demeli?

6
0
yanıtYanıtla
Redki 27:

Bu ülkede adalet zor.

4
0
yanıtYanıtla
Ceylan adıgüzel:

Sadece bu haberde yazılanlara dayanarak hakim asmaca yapıyorsunuz. Diyelim ki hakim hanım egolu kaprisli, koskoca adliye bir komisyon tarafından idare ediliyor, hersey yazılıp kaydediliyor. sırf bu olaydan dolayı Katibi sürdüklerini mi sanıyorsunuz. Kesinlikle bunun evveliyati vardır. O katip ile ilgili tutanaklar tutulup birikmistir. Yani tek bu olaydan kimse surulmez. Devlet dairesinde işler silsile ile yürür. Kimse kafasından surulmez

0
4
yanıtYanıtla
aydemir çelik:

Peki devletin görevlileri ne yapmış veya ne yapacak bu durum karşısında ???? rezalete bak ya verirsen haketmeywne makam mevki olacağı budur İmam gazalinin çok güzel bir sözü varda neyse...

4
0
yanıtYanıtla
Zübeyir Kıvrak:

HAKİM OLMAK KANUNA RAĞMEN AHKAM KESMEK DEĞİLDİR HERKES İŞİNİ YAPSIN O KADAR

2
0
yanıtYanıtla
Mustafa Uzun:

Bir büyük ile bir küçük kavga etse 100 kişi de onu izlese herkes büyüğü suçlar.Çünkü küçük senin dengin mi ki kavga ediyorsun diye düşünür.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title