Foto Galeri Foto Galeriler Resimler

Dünyanın en ilginç konaklama hizmeti! Duvarı olmayan otele talep yağıyor

İsviçre Alpleri'nde yıldızları sayma deneyimi yaşatan Null Stern Oteli, benzersiz tasarımı ile görenleri şaşırtıyor. Duvarsız odalara sahip olan otel, misafirlerine İsviçre Alpleri'nin 360 derecelik manzarasında uyuma keyfi sağlıyor. Bu otelde bir gece kalmak için dünyanın dört bir yanından gelen gezginler serin havada uyumanın tadına varmak için can atıyor.

22.06.2020 15:17
1

Dünyanın en ilginç konaklama hizmeti! Duvarı olmayan otele talep yağıyor - Resim 1

Otelcilik anlayışını bir üst sınıra taşımak isteyen yaratıcı girişimciler, konaklama mantığını dört duvar arasından çıkartıp deyim yerindeyse sınır tanımamışlar. İşte onlardan biri İsviçre Alpleri'nin eteklerine kurulmuş olan Null Stern Hotel. Bu oteli anlatırken sınırsız yıldızlı ve dünyanın en büyük otel odası demek mümkün.

2

Dünyanın en ilginç konaklama hizmeti! Duvarı olmayan otele talep yağıyor - Resim 2

İsviçre'deki bu otelin açık hava odaları, konaklama sektörüyle kavramsal sanat arasında adeta bir birleşme noktası. Fikre ilham verense, bir yeraltı sığınağında bulunan Null Stern adlı sanat enstalasyonu.

3

Dünyanın en ilginç konaklama hizmeti! Duvarı olmayan otele talep yağıyor - Resim 3

Oteli inşa eden Zero Real Estate adlı şirket, konaklama sektöründe çalışan Daniel Charbonnier ile sanatçı Frank ve Patrik Riklin tarafından kuruldu. 2009'da Riklin çifti tarafından inşa edilen sığınak enstalasyonunu gören Charbonnier, eserin yaşattığı deneyimin birçok insan tarafından ilgi göreceğini fark etti.

4

Dünyanın en ilginç konaklama hizmeti! Duvarı olmayan otele talep yağıyor - Resim 4

Otelcilik sektöründe çalışan Charbonnier "Konaklama sektöründeki tüm segmentlerde, çadırdan iki yıldıza ya da saray gibi otellere dek misafirler için değerli olanın somut deneyimlerden soyut deneyimlere doğru kaydığını hissettim.

5

Dünyanın en ilginç konaklama hizmeti! Duvarı olmayan otele talep yağıyor - Resim 5

Riklin çifti ve Charbonnier, ilk önce nükleer sığınaklarda bir otel yarattı. Gecelik fiyatı 20 pound olan bu otel sadece 14 yatak kapasitesine sahipti. Ancak Charbonnier, konukların bu deneyim için daha fazla para ödemek istediğini gördüğünde oldukça şaşırdı.

6

Dünyanın en ilginç konaklama hizmeti! Duvarı olmayan otele talep yağıyor - Resim 6

"Misafirlere altın, kristal ve mermer gibi materyallere sahip odalar sunmama rağmen, müşterilerden daha fazla para almak zordur" diyen ve yıllardır otelcilik sektöründe çalışan Charbonnier, lüks odalara sahip olmamasına rağmen misafirlerin daha fazla ödeme yapmak istemesiyle daha önce hiç karşılaşmamıştı. İnsanları bir nükleer sığınakta mutlu edebildiğini gören Charbonnier, konuklar için önemli olan tek şeyin deneyim olduğunu gördü.

7

Dünyanın en ilginç konaklama hizmeti! Duvarı olmayan otele talep yağıyor - Resim 7

Böylece sığınağı kapatan üçlü, merkezinde hala "deneyim" kavramının olduğu yeni bir fikir geliştirdi ve 2016'da İsviçre Alpleri'nde, denizden yaklaşık iki bin metre yükseklikteki açık hava otelini açtı.

8

Dünyanın en ilginç konaklama hizmeti! Duvarı olmayan otele talep yağıyor - Resim 8

İsviçre'nin farklı bölgelerinde toplam yedi yataklı olan bu otelin gecelik fiyatı ise 251 pound. Charbonnier, satışa çıktıktan sonra odalardan ikisi 2020'nin tamamen dolduğunu, 9 bin kişinin ise bekleme listesinde bulunduğunu belirtti.

9

Dünyanın en ilginç konaklama hizmeti! Duvarı olmayan otele talep yağıyor - Resim 9

Çalışanlarının bölgedeki yerel sakinler olduğu otelde, hava koşullarının olumsuz olması durumunda konuklar kapalı odalara alınıyor. Otelini "Seçkin hizmetle deneyimin sadeliği" olarak tanımlayan Charbonnier konuklarının bu oteli tercih etmelerindeki ana nedenin deneyim yaşamak olduğunu söyledi.

10

Dünyanın en ilginç konaklama hizmeti! Duvarı olmayan otele talep yağıyor - Resim 10

500

Yorumlar (11)

Fako:

Bocek gelir yilan gelir fare gelir dairesel camla kapatılsa daha mantıklı

13
2
yanıtYanıtla
Ali Kaya:

sence bu onların akıllarına gelmemişmidir

yanıt0
yanıt0
kara:

Bunun üstü neden şeffaf bir camla kaplı değilki gece kim uyuyabilirki saçma olmuş

12
0
yanıtYanıtla
beyaz:

gece uyumamak için yapılmış zaten

yanıt4
yanıt0
tret:

biz küçükken evin damında yatardık.aynı işte gökyüzü yıldızlar ay ...deneyimliyiz:

8
0
yanıtYanıtla
BUNAK:

Ülkemde moda olur mu loooo

3
0
yanıtYanıtla
Yeşil:

Saçma insanlar nasıl buraya para veriyor anlamadım

2
1
yanıtYanıtla
CAN DEP:

Hotelin ismi Null stern yani sıfır yıldız anlamina gelir...

1
0
yanıtYanıtla
yorumcu baba:

yok artık

1
0
yanıtYanıtla
1907:

BİZİM BURADA OLSA DİREK RÖNTGEN

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title