Foto Galeri Foto Galeriler Resimler

Büyük ustanın doğduğu evin hali içler acısı! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya

Usta oyuncu Şener Şen'in 1941 yılında Adana'da dünyaya geldiği ev, bakımsızlık nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya...

18.10.2019 10:59
1

Büyük ustanın doğduğu evin hali içler acısı! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya - Resim 1

Usta oyuncu Şener Şen'in 26 Aralık 1941 tarihinde Seyhan ilçesindeki Kuruköprü Mahallesi'nde doğduğu ev, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

2

Büyük ustanın doğduğu evin hali içler acısı! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya - Resim 2

Osmanlı-Türk mimarisine sahip olan ve en az 100 yıllık olduğu belirtilen ev, Şen ailesi tarafından 1951 yılında satıldıktan sonra iş yeri olarak kullanıldı. 6 yıl önce çıkan yangın nedeniyle evin çatısı çöktü ve ev sahipleri binayı koruma altına alıp kullanıma kapattı. Tarihi bina daha sonra kağıt toplayanlar, uyuşturucu madde kullanan şahıslar ve evsizlerin mekanı haline geldi. Harabeye dönen ev günümüzde ise içine girilmez hale geldi.

3

Büyük ustanın doğduğu evin hali içler acısı! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya - Resim 3

Bölgenin eski esnaflarından 77 yaşındaki terzi Selahattin Yılbaşı, gazetecilere evin tarihini anlattı. Binadan düşen parçalar nedeniyle park eden otomobillerin zarar gördüğünü belirten Yılbaşı, "1951 senesinde Ali Şen, evi satıp gitmiş. Köylü vatandaşlar evi aldı ve oturmaya başladılar. Ev 6 sene önce yandı, harabe şekline döndü. Kimse oturmuyor evde. Kağıtçılar, esrarcılar ve hapçılar geliyor eve. Yıkılsa birisi ölür. Arabaların üzerine taşlar düşüyor. Bizim arabanın üzerine taş düştü yukarıdan. Belediyenin imkanı var. Yaptırsın, tarihe kazandırsın burayı." diye konuştu.

4

Büyük ustanın doğduğu evin hali içler acısı! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya - Resim 4

Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesinden önce Şener Şen'in kendi anısına sahip çıkması gerektiğini söyleyen bir vatandaş, "Şener Şen burada doğmuş. Türk sinemasının iki usta sanatçısının eviymiş burası. Tarihi bir değeri var buranın. Birçok güzel anısını Şener Şen burada geçirmiştir. Valilik ve belediyeden önce Şener Şen'in kendi anısına sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. Onun yaşanmışlıkları var burada.

5

Büyük ustanın doğduğu evin hali içler acısı! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya - Resim 5

Adana Büyükşehir Belediyesinin burayı usulüne uygun restore ettirmesi ve içerisine sergi oluşturması lazım. Dışarıdan gelen vatandaşlara tarihi yerler gezdirilirken burası da Türk sineması veya Şener Şen'in anısına deyip gezdirilebilir. Kütüphaneye çevrilebilir. Şener Şen'in gelip anısına saygı duymasını rica ediyoruz. Bu tarihi değerin de eskiyip gitmesini içimiz kaldırmıyor." dedi.

6

Büyük ustanın doğduğu evin hali içler acısı! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya - Resim 6

Yıkılmaya yüz tutmuş ev, Şener Şen'in kendisi gibi oyuncu olan babası Ali Şen'e aitti. Marangozluktan sonra oyunculuk yapan Ali Şen, 1989 yılında beyin kanaması nedeniyle İstanbul'da hayatını kaybetti.

7

Büyük ustanın doğduğu evin hali içler acısı! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya - Resim 7

8

Büyük ustanın doğduğu evin hali içler acısı! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya - Resim 8

9

Büyük ustanın doğduğu evin hali içler acısı! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya - Resim 9

10

Büyük ustanın doğduğu evin hali içler acısı! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya - Resim 10

İHA

500

Yorumlar (35)

ERZURUMLU:

kendi yaptırsın

46
7
yanıtYanıtla
Atsız:

Adanayı satınalacak parası var evine bi zahmet ilgisini kendisi göstersin

41
6
yanıtYanıtla
SabırLı:

Ali şen ve şener şen sinema tarihimize damga vuran önemli sanarçılardır doğup büyüdüğü mazileşmiş o meteryaller zamana yenik düşmüş ve yıkılmaya başlamıştır sanatçılara saygım büyük ama evin haber değeri yok

36
3
yanıtYanıtla
EASİ:

ALİ ŞEN İLE ŞENER ŞEN BU GÜNE KADAR ALLAH İÇİN NE YAPTILAR NE YAPTILARSA KENDİ MMENFAATLARİ İÇİN YAPMIŞLAR

yanıt13
yanıt6
sakar şakir:

o kadar para kazanıyor madem çok değerliyse kendisi yaptırsın her şeyi niye devletten bekliyor bu sanatçilada çok cimri oluyor canıııım

32
1
yanıtYanıtla
EKREM:

ŞENER ŞENİN EVİNİ BAŞKASI NEDEN ONARSIN ZIBIL GİBİ PARA KAZANIYOR GİTSİN EVİNİ ONARSIN DUYGUSALLIĞIN BURADA YERİ YOK

27
2
yanıtYanıtla
Memleketim:

Kendisi tamir ettirsin. Herseyide devletten beklemeyin.

24
3
yanıtYanıtla
MERVE:

ee nolmuş yani 1951’de satıp gitmişler sanki yaşadığı yada yaşayacağı bir ev. Şener Şen’ le şuan alakası olmayan evi niye bu kadar büyütüyosunuz nesi ayıp padişah torunumu bu adam.

20
4
yanıtYanıtla
Hamza:

Padişah torunu olsa bir ayrıcalığı mı olacak. Hala Cumhuriyet kafasına gelemediniz ya.

yanıt5
yanıt7
Kokoo:

HAMZA kardeş yorumda bahsi geçen patişah torunu ifadesi statü makam mevki anlamında kullanılmış. Sen rejimden bahsediyorsun. Yani neymiş kardeşim insan okuduğunu anlamadıktan sonra cumhuriyette olsa ne fayda..

yanıt2
yanıt2
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title