Foto Galeri Foto Galeriler Resimler

Küçükçekmece Gölü'nün bu halini görenler korkuyla telefona sarıldı! İBB harekete geçti

Küçükçekmece Gölü'nde binlerce balığın kıyıya vurduğu görüntü korkuttu. Göl kıyısını kaplayan ölü balıkları gören vatandaşlar panikle yetkililere haber verdi. İBB ekipleri ise olayın ardından vakit kaybetmeden kıyı temizleme işlemine başladı.

28.06.2020 14:42
1

Küçükçekmece Gölü'nün bu halini görenler korkuyla telefona sarıldı! İBB harekete geçti - Resim 1

Küçükçekmece Gölü'nde henüz belirlenemeyen nedenle ölen binlerce balık ve yengeç kıyıya vurdu. Her yıl benzer olayların yaşandığını söyleyen vatandaşlar ve balıkçılar, son zamanlardaki balık ölümlerinin ise son yıllarda yaşananlardan daha fazla olduğunu kaydetti.

2

Küçükçekmece Gölü'nün bu halini görenler korkuyla telefona sarıldı! İBB harekete geçti - Resim 2

30 yıldır balıkçılıkla uğraşan Turan Şaşmaz,"Küçükçekmece Gölümüz ölüyor. Oksijenimiz bitiyor. Gölde oksijen olmadığı için balıklar suyun üzerinde. Bir müddet sonra oksijen yetersizliğinden bu hayvanlarımız ölüyor. Gölün temizliğine hiçbir şekilde önem vermedik. Akıntıları dere bağlantıları kesilince, Firüzköy'deki fabrika atıkları da buraya gelince göl bu hale geldi."

3

Küçükçekmece Gölü'nün bu halini görenler korkuyla telefona sarıldı! İBB harekete geçti - Resim 3

"15 gündür bir lodos vardı, göl şişti geri dönünce oksijensiz bir su geldi. 80 çeşit balık yaşayan gölümüzde 4 çeşit balık kaldı" dedi. Gölde daha önce yüzdüklerini söyleyen Şaşmaz, "Temizlenmesi için yetkililerin ne gerekiyorsa yapması lazım. Gerekiyorsa denizden boruyla su pompalasınlar. Tek bir boru döşensin su pompalansın bu göl oksijenle dolsun. Balıklar ölmesin" diye konuştu.

4

Küçükçekmece Gölü'nün bu halini görenler korkuyla telefona sarıldı! İBB harekete geçti - Resim 4

Küçükçekmece Gölün'de kıyıya vuran binlerce ölü balık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri tarafından toplanmaya başlandı. İBB'ye bağlı İSTAÇ Kıyı Temizleme Ekibi, file ile ölü balıkları toplayarak Mimar Sinan Köprüsü üzerinde açılan çöp poşetlerine doldurdu. İBB ekiplerinin temizleme çalışması devam ediyor.

5

Küçükçekmece Gölü'nün bu halini görenler korkuyla telefona sarıldı! İBB harekete geçti - Resim 5

İstanbul Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, göldeki kirlilik ve balık ölümleri üzerinde bir ekip gönderdiklerini belirterek, "Ölen balıklardan ve sudan numune aldık ve laboratuvara gönderdik. Sonuçlar açıklanınca paylaşacağız. Birkaç ay önce de benzer bir durum yaşanmıştı ama bu defa ölümlerin daha fazla olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

6

Küçükçekmece Gölü'nün bu halini görenler korkuyla telefona sarıldı! İBB harekete geçti - Resim 6

7

Küçükçekmece Gölü'nün bu halini görenler korkuyla telefona sarıldı! İBB harekete geçti - Resim 7

8

Küçükçekmece Gölü'nün bu halini görenler korkuyla telefona sarıldı! İBB harekete geçti - Resim 8

9

Küçükçekmece Gölü'nün bu halini görenler korkuyla telefona sarıldı! İBB harekete geçti - Resim 9

10

Küçükçekmece Gölü'nün bu halini görenler korkuyla telefona sarıldı! İBB harekete geçti - Resim 10

11

Küçükçekmece Gölü'nün bu halini görenler korkuyla telefona sarıldı! İBB harekete geçti - Resim 11

12

Küçükçekmece Gölü'nün bu halini görenler korkuyla telefona sarıldı! İBB harekete geçti - Resim 12

13

Küçükçekmece Gölü'nün bu halini görenler korkuyla telefona sarıldı! İBB harekete geçti - Resim 13

500

Yorumlar (12)

ÇEVRECİ:

Malesef ibb yönetimi değişince fabrikalar arıtma maliyetinden kurtulup çevreyi mahvediyorlar,riva deresi ve daha birçok yer.örneğin İstanbul boğazı pislik ve lağımsuları içinde .Tasarruf yapmak için arıtma projesi iptali çevreye verilen önemi gösteriyor,çok değil 2 yıl içinde 80 li yıllara döneriz.

11
8
yanıtYanıtla
Gurbetci:

Enteresant bir yaklasim. Yani butun bu olup biteni 10 11 aylik ibb ye bagladin? Riva deresini arastirdiysan o yerin hukumete bagli oldugunu bilirdin. Son 20 yilda hic bukadar cevre kirletilip yok sayilmadi. O pislikleri akitan fabrikalari kim destekliyor, kim izin verdi bunca yil? Altin aranacak diye kim 200 bin agaci kestirdi elin canadalisina gizlice? Burda bosuna trolluk yapma. Sen kafa yorma, cay ve simite devam et.

yanıt2
yanıt6
aaft:

daha geçenlerde yemyeşil diye fotosunu paylaştı belediye, bu muymuş yeşili...

8
1
yanıtYanıtla
Ne zaman temizdi 40 sene evvel beni çocukluğumda:

Küçükçekmece gölü 30 yıldır bu durum da hatta göle nükleer araştırmanın atıkların geldiği bile söyleniyor.

6
3
yanıtYanıtla
abc:

yakındaDEPREMolacak

2
4
yanıtYanıtla
Ke Mall:

Her şey çok güzel olacak

4
1
yanıtYanıtla
Mücahit:

Yazık ya çok yazık göz göre göre insanlık daha ne kadar sessiz kalabilir bu duruma. Bu kadarmı duyarsız bu kadarmı ihmalkarız. Güzelim gölümüz ne halde. Yetkililer niye bu kadar acizler. Çocukluğumun geçtiği bu yerde bu görüntüleri görmek çok üzücü gerçekten.

3
1
yanıtYanıtla
Kadir:

Her şey çok güzel olacak ,balıklar miss.

3
0
yanıtYanıtla
köprü:

gölün altında mezarlık var, cocukken sular azaldığında çıkmıştı.

0
1
yanıtYanıtla
eMRe:

K.çekmece gölüne fabrikalardan ve evlerden gelen atıkları göle akmaması için Arıtma tesislerine göndermek için kolektörler yapılmıştı ne oldu çalışmıyormu..

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title