Foto Galeri Foto Galeriler Resimler

Deprem Kahininden Korkutan Uyarı! 8 Büyüklüğünde Deprem Geliyor

Denizli, Acıpayam'da 20 Mart günü meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem için bir hafta öncesinde uyarıda bulunan Hollandalı Deprem kahini Frank Hoogerbeets, 8 büyüklüğünde deprem için tüm dünyayı uyardı.

10.05.2019 08:14
1

Deprem Kahininden Korkutan Uyarı! 8 Büyüklüğünde Deprem Geliyor - Resim 1

Hoogerbeets bu hafta gerçekleşen gezegen dizilimlerine dikkat çekti ve 5-6 Mayıs tarihinde gerçekleşen Mars-Dünya-Jüpiter ve Güneş-Merkür-Venüs dizilimlerinin hemen ardından Papua Yeni Gine'de 6 Mayıs Pazartesi günü 7.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini hatırlattı.

2

Deprem Kahininden Korkutan Uyarı! 8 Büyüklüğünde Deprem Geliyor - Resim 2

7 ve 8 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen Güneş-Merkür-Venüs-Neptün ve Dünya-Merkür-Uranüs hizalanmasına vurgu yapan Hoogerbeets bu iki hizalanmada da Merkür'ün yer almasına değindi.

3

Deprem Kahininden Korkutan Uyarı! 8 Büyüklüğünde Deprem Geliyor - Resim 3

Dünya-Merkür-Uranüs gezegenlerinin hizalanmasında istatistiklerden bahseden Hoogerbeets, 2005 yılından bu yana bu tip dizilimlerin yüzde 71'inin hemen ardından şiddetli depremlerin meydana geldiğini ve bu depremlerin birçoğunun 7.5 ve üzeri olduğunu belirtiyor.

4

Deprem Kahininden Korkutan Uyarı! 8 Büyüklüğünde Deprem Geliyor - Resim 4

Bu tip bir dizilimin meydana getirdiği depremler hakkında konuşan Hoogerbeets 9 Mart 2011 tarihinde Japonya'da meydana gelen 9 büyüklüğündeki depremin de yine Dünya-Merkür-Uranüs hizalanmasının ardından yalnızca iki gün sonra gerçekleştiğini ifade ediyor.

5

Deprem Kahininden Korkutan Uyarı! 8 Büyüklüğünde Deprem Geliyor - Resim 5

Benzer bir dizilim sonrası ortaya çıkan depremleri anlatmayı sürdüren Hoogerbeets, 26 Ekim 2015'te Afganistan'da meydana gelen 7.5 büyüklüğündeki depremin de Dünya-Merkür-Uranüs hizalanmasının hemen ardından gerçekleştiğine dikkat çekiyor.

6

Deprem Kahininden Korkutan Uyarı! 8 Büyüklüğünde Deprem Geliyor - Resim 6

İstatistikleri bir biri ardına sıralayan Hoogerbeets en kötü senaryoda 8 ve üzeri bir depremin oluşabileceği riskine vurgu yapıyor.

7

Deprem Kahininden Korkutan Uyarı! 8 Büyüklüğünde Deprem Geliyor - Resim 7

Hoogerbeets özellikle 11 Mayıs'a kadar olan tarihin iyi izlenmesi gerektiğini belirtiyor.

8

Deprem Kahininden Korkutan Uyarı! 8 Büyüklüğünde Deprem Geliyor - Resim 8

Hoogerbeets, Dünya-Merkür-Uranüs hizalanmasının hemen ardından genel olarak Rusya'nın Kamçatka bölgesinden, Japonya, Çin ve Endonezya'ya kadar geniş bir alanda depremlerin oluştuğu bilgilerini aktarıyor.

9

Deprem Kahininden Korkutan Uyarı! 8 Büyüklüğünde Deprem Geliyor - Resim 9

Hoogerbets, gezegen hizalanması durumunda şiddetli depremlerin görüldüğünü iddia ediyor.

10

Deprem Kahininden Korkutan Uyarı! 8 Büyüklüğünde Deprem Geliyor - Resim 10

Hoogerbets internet sitesinde her gün gezegen hizalanmasının dünya üzerindeki sismik faaliyetlerin etkisine dair bir veri yayınlıyor. Yayınlanan veride sismik faaliyet göz önüne alınarak Dünya'da meydana gelebilecek deprem hareketliliği skalasına yer veriliyor.

11

Deprem Kahininden Korkutan Uyarı! 8 Büyüklüğünde Deprem Geliyor - Resim 11

Hoogerbeets ayrıca Türkiye'de özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde büyük bir depremin meydana gelebileceği uyarılarında bulunuyor.

12

Deprem Kahininden Korkutan Uyarı! 8 Büyüklüğünde Deprem Geliyor - Resim 12

Hoogerbeets'in iddiaları son derece ilgi çekici olsa da birçok uzman depremlerin önceden tahmin edilmesinin olanaksız olduğunu söylüyor.

13

Deprem Kahininden Korkutan Uyarı! 8 Büyüklüğünde Deprem Geliyor - Resim 13

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu'nda görev yapan John Bellini, depremlerin ne zaman olacağının tahmin etmenin mümkün olmadığını vurguluyor.

14

Deprem Kahininden Korkutan Uyarı! 8 Büyüklüğünde Deprem Geliyor - Resim 14

Bellini, büyük depremler öncesi zaman zaman artçı şokların yaşandığını belirtiyor.

500

Yorumlar (8)

vatandaş:

Allah korusun Allah yazdıysa bozsun inşallah

12
0
yanıtYanıtla
Tarafsız Taraftar :

ANLAMIYORUM. KENDİ bencillik metinden MİDİR BİLMİYORUM. AMA NEDEN ADAMIN İDDİALARI ÜZERİNDEN ARAŞTIRMALAR YAPMAZLAR. BELKİ BATIL AMA, ADAMIN İDDİALARI HER SEFERİNDE ÇIKIYOORR....!!!!!

8
1
yanıtYanıtla
çiftetelli:

herşey batıl değil. ilim var bilim var. adam cinlerle perilerle iletişime geçip konuşmuyor. adam bilimle konuşuyor bilimle mahooo

yanıt5
yanıt2
çiftetelli:

herşey batıl değil. ilim var bilim var. adam cinlerle perilerle iletişime geçip konuşmuyor. adam bilimle konuşuyor bilimle mahooo

yanıt1
yanıt2
###:

laf iste teknoloji gelismis daha kahinlik diyorlar hadi ordan ***

6
1
yanıtYanıtla
ALLAH BÜYÜKTÜR:

Allah muhafaza etsin memleketimizi,, mazlumları

6
0
yanıtYanıtla
Kardelen:

Doğa dile geliyor .Zararı veren biz insanoğludur .Batırıcaksak bizler bunu başaracağız bu dünyayı . Biz insanlar veriyoruz. Doğa ne yapsın en güzelini bize sunmadımı Eee biz ne yaptık hızla bunu tükettik kredimiz bile kalmadı . İşte böyle dile geldi Doğamız .

2
0
yanıtYanıtla
alı:

tukuturmeyın kahınatınıza ne kahınatı denızli depremını bılmışde madem bılyoda olan tusunemılerı neden bılmedıde bınlerce ınsan oldu golcuk depremını neden bılmedı bırakın bu zırbaları

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title