Foto Galeri Foto Galeriler Resimler

Ayrılmak kolay olmayacak! Kahramanmaraşlılar dünyanın en saçma yapısına vedaya hazırlanıyor

Arama motoru Google'da 'dünyanın en saçma binası' olarak gösterilen sarı, mavi ve kırmızı renkli binaya ilk kazma Kurban Bayramı'nda vurulacak. Kahramanmaraşlılar yıllardır göremeye alışık olduğu yapıya veda etmeye hazırlanıyor.

13.06.2021 16:17
1

Ayrılmak kolay olmayacak! Kahramanmaraşlılar dünyanın en saçma yapısına vedaya hazırlanıyor - Resim 1

Kahramanmaraş'ın merkezi konumunda yer alan Özel İdare İş Merkezi binası, 1994 yılında yapıldı. Aradan geçen zamanda sarı, mavi ve kırmızı rengi hem de mimari yapısıyla kısa sürede kentin simgesi haline gelen bina, birçok noktadan da rahatlıkla görülebiliyor. Bina, ününü ülke sınırlarını aşarak arama motoru Google'da 'Dünyanın en saçma binası' yazıldığında görsellerde yapılan aramada ilk sıralarda çıkıyor.

2

Ayrılmak kolay olmayacak! Kahramanmaraşlılar dünyanın en saçma yapısına vedaya hazırlanıyor - Resim 2

İş yerlerinin dışında Onikişubat Kaymakamlığı'nın da yer aldığı binaya, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin planladığı 'Şehir Meydanı' projesi kapsamında yıkım kararı alındı.

3

Ayrılmak kolay olmayacak! Kahramanmaraşlılar dünyanın en saçma yapısına vedaya hazırlanıyor - Resim 3

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, özel idare binasını ve çevresinin yıkılarak şehir meydanı haline getireceklerini belirterek, "Kentin en merkezi yeri olan özel idare binamız ve adliye binamız yaklaşık 40 dönümlük bir alana sahip."

4

Ayrılmak kolay olmayacak! Kahramanmaraşlılar dünyanın en saçma yapısına vedaya hazırlanıyor - Resim 4

"Burada çok uzun süreli çalışma yaptık. Özel idare binasının fonksiyonel olmaması ve şehir siluetinin olmaması nedeniyle kentin kamuoyunda yıkılması konusunda çok ciddi bir fikir birliği oluştu. Bunun üzerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile çalışma yaptık."

5

Ayrılmak kolay olmayacak! Kahramanmaraşlılar dünyanın en saçma yapısına vedaya hazırlanıyor - Resim 5


"Bakanlığımız burayı kentsel dönüşüm alanı ilan etti. Eskiden adliye binası ve daha sonra emniyet binası olarak kullanılan binanın yıkım işlerine başladık. İl Özel İdare binamızın yıkım sürecine başlandı. Binadaki iş yerlerindekilere Kurban Bayramına kadar süre verdik. Taşıma bedeli olarak onlara aynı zamanda destek verdik. İnşallah bayramda da bu binanın yıkımına başlayacağız" dedi.

6

Ayrılmak kolay olmayacak! Kahramanmaraşlılar dünyanın en saçma yapısına vedaya hazırlanıyor - Resim 6

"Binanın yıkımı için herhangi bir masrafın olmayacağını söyleyen Başkan Güngör, "Şu da söylendi, bu kadar masrafa ne gerek var. Biz yıktığımız binaların üzerine para alıyoruz."

7

Ayrılmak kolay olmayacak! Kahramanmaraşlılar dünyanın en saçma yapısına vedaya hazırlanıyor - Resim 7


"Eski adliye binasını 300 bin lira gibi bir para alıyoruz. Aynı şekilde özel idare binasından da hatırı sayılır bir kaynak elde etmiş olacağız. Belediye ve bakanlık olarak bir masraf etmiyoruz. Üstelik para alıyoruz" dedi.

500

Yorumlar (8)

Aykut Kalanoğlu:

Bu bina yıkılmamalı dünyanın en saçma binası değil en ilginç ve enteresan binası ! yarın öbürgün sırf bu binayı görmek için Kahraman Maraş'a binlerce yurt dışından bile turist gelebilirdi sırf bu binayı görmek ve hatıra fotoğrafı çekinmek için hem sonra yazık değilmi ?onca masraf yapılmış emek harcanmış bir sapasağlam binayı yık şimdi onun yerine sıradan başka bina yap ? Bu bina Kahraman Maraş'ın sembolü olmuş yıkılmasa çok iyi olur du !

121
24
yanıtYanıtla
Levent Levent:

Eyfel kulesi yapıldığında halk çirkin bulmuş ve yıkılmasını istemiş. Şimdi ise Eyfel kulesini dünyanın her yerinden görmeye yüzbinlerce turist gidiyor. Bu kez halk yıkılmasını istemiyor ama belediye yıkmak istiyor... Çok yazık olacak çokkkkkkkkk. Kahramanmaraş lı olarak üzülüyorum...

119
25
yanıtYanıtla
golebicemarti golebicemarti:

Kahramanmaraş'ın merkezi konumunda yer alan Özel İdare İş Merkezi binası, 1994 yılında yapıldı. Aradan geçen zamanda sarı, mavi ve kırmızı rengi hem de mimari yapısıyla kısa sürede kentin simgesi haline gelen bina, birçok noktadan da rahatlıkla görülebiliyor. Bina, ününü ülke sınırlarını aşarak arama motoru Google'da 'Dünyanın en saçma binası' yazıldığında görsellerde yapılan aramada ilk sıralarda çıkıyor. Bundan daha güzel reklam olabilir mi? Ayrıca saçma değil çokta güzel. Saygılarımla.

100
13
yanıtYanıtla
Özkan Aslan:

böyle bir binanın olduğunu daha öncede duymuştum. reklamın iyisi kötüsü olmaz... maraş halkı toplanıp binayı yıktırmasın reklam üzerine reklam. bina çürükse o ayrı birşey. farklılık iyidir

30
14
yanıtYanıtla
Mesut Karadaş:

Ben kötü bulmadım aksine güzel duruyor , çirkin yapılaşma faklı modernleşme farklıdır.. yıkılması gerektiren bir sebep yok rant varsa sonucu bilemem..

33
9
yanıtYanıtla
muzaffer cakmak:

Çok geç kalınmış deyil imza toplansın...dünyada bundan daha saçma binalar var ne zenginlik arkadaşlar sanki kumdan kale yikicaklar... büyük tvlere duyurun yiktirmayin. Fırsat bu yıkılmaz...

22
10
yanıtYanıtla
Saffet çakır:

Yıkılması doğru değil saçma binada değil, ilginç bina diyebiliriz bu sayede şöhret olmuş bu zamana kadarda kullanılmış bir aksilik çıkmamış. Ben bu sayede Kahraman Maraşın adını duydum birde istiklal harbindeki kahramanlığıyla...niye yıkarlar anlamadım. israf günahtır. Yeni yapacaklarının adı bile duyulmayacak belki...

2
1
yanıtYanıtla
baklavacı çeto :

eğer renkten dolayı yıkıyorlarsa (ki bence bu konuda haklılar çünkü gerçekten estetik açıdan çok kötü görünüyor) yazık. yıkmak yerine sadece griye boyayın olur biter.

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title