Foto Galeri Foto Galeriler Resimler

Anatomi okuluna ceset satamayınca yüzlerce cinayet işlediler! İşte tarihe karışmış birbirinden ilginç 10 meslek

Tuvalet uşaklığı, fare yakalayıcılığı, uyandırıcılık... İşte tarihe karışmış birbirinden ilginç 10 meslek.

09.10.2019 10:27
1

Ceset hırsızlığı

Ceset hırsızlığı - Resim 1

19. yüzyılda, tıp okullarına ceset satmak için korkunç cinayetler işlendi. William Burke ve William Hare isimli iki adam, sırf Edinburgh'da bulunan özel bir anatomi okuluna ceset satmak için yüzlerce masum insan öldürdü. Ticaret uğruna kan dökmekten çekinmeyen bu iki kişi, ceset hırsızlığı mesleğinin kurucuları olarak kabul edilir.

2

Fare yakalayıcılığı

Fare yakalayıcılığı - Resim 2

Fare yakalayıcıları, yerleşim yerlerinde kol gezen hastalık taşıyıcı kemirgenleri yakalamakla yükümlüydüler.

3

Bilgisayar kadınlar

Bilgisayar kadınlar - Resim 3

Bilgisayarlar yaygınlaşmadan önce 'bilgisayar' bir cihaz değil, bir unvandı desek? Evet, yanlış okumadınız. Unvanı 'bilgisayar' olan kadınların görevleri ise, sesleri ve görüntüleri elle sayısal hale getirmekti.

4

Okuyucu

Okuyucu - Resim 4

Eskiden, özellikle fabrika gibi yorucu işlerde, işçiler tezgahlarında çalışırken, yüksek bir platforma oturmuş bir kişi onlara gazete ya da edebi eserlerden bölümler okurdu.

5

Tuvalet uşaklığı

Tuvalet uşaklığı - Resim 5

Bir dönem İngiltere'de, kralın tuvaletini yapmasına yardımcı olmakla yükümlü olan bir meslek dalı vardı: Tuvalet uşaklığı... Kulağa berbat gelse de, bu kişiler sırf krala yakın kişiler sayıldığı için halk arasında saygıdeğer insanlar olarak görülüyordu. Görevleri arasında, kral için bir lazımlık, su ve havlu taşımak, bir de kralın yeme düzenini ve bağırsak hareketlerini takip etmek vardı.

6

Dişçi berberler

Dişçi berberler - Resim 6

Berberler, çok önceki dönemlerde, yalnızca saç kesmek konusunda uzman değildi. Dişi ağrıyan bile berbere gelir, şifa bulurdu.

7

Labut yerleştiriciliği

Labut yerleştiriciliği - Resim 7

Eskiden, bowling oynarken devrilen lobutları yerleştirmek bir meslekti. Ancak, 1936 yılından itibaren bu meslek tarihe karıştı, çünkü labutları eski haline getirecek bir sistem geliştirildi.

8

Buz kırıcılığı

Buz kırıcılığı - Resim 8

Buzdolabına sahip olmak, önceki yıllarda adeta bir lükstü. Evinde buzdolabı olmayanlar, yiyeceklerini, buz kırıcılarının, buz tutmuş göllerden edindiği buzların arasında muhafaza ederdi.

9

Baca temizleyiciliği

Baca temizleyiciliği - Resim 9

Tam olarak tarihe karışmamış bir meslek olan baca temizleyiciliği, Victoria Dönemi İngilteresi'nde adeta bir dramdı. Çünkü, ufak tefek olup bacalara daha rahat girebildikleri için bu işle genelde çocuklar meşgul olurdu. Genellikle fakir ailelerin çocukları olan bu işçiler, ilerleyen yıllarda solunum yönünden birçok sağlık sorunu yaşardı.

10

Uyandırıcılık

Uyandırıcılık - Resim 10

Şimdilerde, telefonlarımızda basit bir şekilde halledebildiğimiz çalar saat özelliği, o dönemlerde parayla yapılıyordu. Erken kalkmak isteyen insanların en büyük yardımcıları, söylenilen saatte evin önüne gelip cama nohut ve bezelye taneleri atan veya tıklayan uyandırma işçileriydi.

500

Yorumlar (18)

Uysal:

En güzeli Çalışan işcilere Gazete ve hikaye okunması bence....??????

13
1
yanıtYanıtla
chp:

BİZİM KURULMAMIZA VESİLE OLAN YERDİR İNGİLTERE

6
8
yanıtYanıtla
osmanlı:

sende pislikten geliyosun öyleyse ..

yanıt17
yanıt2
vatandaş:

aslınızı inkar etmiyorsunuz oda bir erdemliktir

yanıt2
yanıt1
ÖMER:

GÖREVİ UYANDIRMAK OLAN KİŞİYİ KİM UYANDIRIYOR

10
2
yanıtYanıtla
adil:

uyumuyor

yanıt6
yanıt0
vahdettin bayram:

ilki hariç ne güzel yıllarmış.

8
1
yanıtYanıtla
osman kartal:

dişçi berberi biyorum .antep te arasa meydanındaki berber mehmet e diş çektirdim yıl.1974 veya 75 idi. ankara. da baca temizleyicileri ni gördüm onları da hatırlıyorum.teknoloji ile değişen meslekler.şimdi evlerde baca bile kalmadı.berberin saç modelleri çoğaldı. yarın neler olur bakalım,geçmişi yaad ettik.

8
1
yanıtYanıtla
atcan:

öznur hanım bu ne

3
4
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Çok güzel bir galeri olmuş. Teşekkürler Öznur Hanım

5
2
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title