Foto Galeri Foto Galeriler Resimler

Anadolu Ajansı Yılın Fotoğrafları Oylaması 2017

Anadolu Ajansı, 'haber', 'yaşam' ve 'spor' kategorilerindeki 68 seçkin fotoğrafı, tüm dünyada oylamaya açtı. İşte hafızalara kazınacak o kareler...

02.12.2017 09:57
1

Suriye'de ateşkes ihlalleri

Suriye'de ateşkes ihlalleri - Resim 1



Suriye'de 30 Ağustos'ta yürürlüğe giren ateşkesi ihlal eden rejime ait savaş uçakları, başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Arbin beldesinde yer alan yerleşim yeri ve çarşıya hava saldırısı düzenledi.

2

Myanmar'dan teknelerle kaçış

Myanmar'dan teknelerle kaçış - Resim 2

Myanmar'da kendilerine uygulanan şiddetten kaçan Arakanlı Müslümanlar, Bangladeş'in Shah Porir Dwip yarımadasına geçmek için yerel balıkcçılara kişi başı 36 dolar para ödüyor. Sabah ve akşam saatlerinde geçişlerken yoğunlaşırken, Bangladeş askerleri plaja mülteci bırakan gemileri kontrol altına almaya çalışıyor.

3

ABD'de üniversitede ırkçı gösteri

ABD'de üniversitede ırkçı gösteri - Resim 3

ABD'nin Virginia eyaletinde yüzlerce milliyetçi, Virgina Üniversitesinde Konfederasyon Ordusunun komutanına ait heykelin kaldırılması planına karşı gösteri düzenledi.

4

Doğu Guta'da hava saldırıları

Doğu Guta'da hava saldırıları - Resim 4

Suriye'de sivillere saldırılar: Suriye'nin başkenti Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Hamuriye beldesine düzenlenen hava saldırısında 12 sivil öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Saldırı sonucu yaralanan bir kız çocuğu sivil savunma ekipleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.

5

Kayyara'da yanan petrol kuyuları

Kayyara'da yanan petrol kuyuları - Resim 5



Irak'ın Musul kentine bağlı Kayyara'nın terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılmasının ardından bölgedeki petrol kuyularında çıkan yangın devam etti. İtfaiyeciler yanan kuyunun yanında yemek molası verdi.

6

Suriye'de ''catısmasızlık bölgeleri''ne saldırılar

Suriye'de ''catısmasızlık bölgeleri''ne saldırılar - Resim 6

Suriye'de Esed rejimi, başkent Şam'da 'çatışmasızlık bölgeleri'' içerisinde yer alan Doğu Guta bölgesindeki Ayn Terma beldesine saldırı düzenledi. Yaralıların bulunduğu saldırıda vatandaşlar, çocukları bölgeden uzaklaştırdı.

7

Suriye'de rejimin saldırıları

Suriye'de rejimin saldırıları - Resim 7



Suriye'de Esed rejimine ait savaş uçakları, Doğu Guta bölgesindeki Duma ilçesinde yer alan yerleşim yerine hava saldırısı düzenledi. Yerleşim yerlerini hedef alan saldırıda enkaz altında kalanlar, sivil savunma ekipleri ve çevredeki vatandaşlar tarafından enkaz altından çıkartıldı.

8

Doğu Guta'da bayram

Doğu Guta'da bayram - Resim 8

Suriye'nin başkenti Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Arbin ilçesinde, sivil savunma ekipleri çocuklara mesleklerini tanıtmak için bayram etkinliği yaptı. Görevliler, çocukları trene bindirerek gezdirdi.

9

Komandoların eğitimi

Komandoların eğitimi - Resim 9

Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda komando adayları zorlu bir eğitimden geçiyor.

10

Mehmetçik'in bayram namazı

Mehmetçik'in bayram namazı - Resim 10

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında 2 bin 900 metre rakımlı tepede kurulan üs bölgesinde vatani görevini yapan Mehmetçik, bayram namazı kıldı.

11

Genelkurmay çatı davası

Genelkurmay çatı davası - Resim 11

12

Kutsal topraklarda Ramazan

Kutsal topraklarda Ramazan - Resim 12

13

Somali'de hasta çocuklar

Somali'de hasta çocuklar - Resim 13

Somali'nin orta ve güney kesimlerinde yaşanan aşırı kuraklık nedeniyle çok sayıda vatandaş açlık ve salgın hastalık tehdidiyle kars¸ı kars¸ıya kaldı. Bay eyaletinin Baidoa şehrinde bulunan Bay Bölgesel Hastanesi, yetersiz beslenmeye bağlı hastalıklardan muzdarip olan 150 çocuğu tedavi ediyor.

14

Sokakta yatsı namazı

Sokakta yatsı namazı - Resim 14

Mescid-i Aksa'nın kapısına yerleştirilen elektronik dedektörlerden aranarak Harem-i Şerif'e girmeyi reddeden ve Aslanlı Kapısı (El-Esbat) önünde toplanan Filistinliler, Yatsı namazını sokakta kıldı.

15

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Resim 15

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yapıldı.

16

Fırat Kalkanı Harekatı

Fırat Kalkanı Harekatı - Resim 16



Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinin merkezini ele geçirdi. Muhalifler Bab merkezinde sevinç gösterisinde bulundu.

17

Yemenli çocuklar

Yemenli çocuklar - Resim 17

Dünyanın en büyük insani krizlerinden birinin yaşandığı Yemen'de, ortalama her 10 dakikada 5 yaşından küçük bir çocuk açlıktan hayatını kaybediyor.

18

Bayern Mu¨nih-Real Madrid

Bayern Mu¨nih-Real Madrid - Resim 18

19

Bünyamin Sezer

Bünyamin Sezer - Resim 19

Hırvatistan'ın Split kentinde düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda Erkekler 62 kiloda Bünyamin Sezer podyuma çıktı.

20

Kızaklı köpek yarışı

Kızaklı köpek yarışı - Resim 20



Ukrayna'nın Harkov şehrinde "Winter Dog Festivali" çerçevesinde kızaklı köpek yarışı gerçekleştirildi.

21

Boğaziçi Kıtalararası yüzme yarışı

Boğaziçi Kıtalararası yüzme yarışı - Resim 21

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 29'uncusu düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, İstanbul Boğazı'nda gerçekleştirildi.

22

Galatasaray Odeabank-Maccabi FOX

Galatasaray Odeabank-Maccabi FOX - Resim 22



Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Galatasaray Odeabank takımı, İsrail'in Maccabi FOX takımıyla Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaştı. Bir pozisyonda, Galatasaray Odeabank takımı oyuncuları Vlademir Micov (5) ve Alex Tyus (7), Maccabi FOX takımı oyuncusu Colton Iverson (24) ile mücadele etti.

23

Türkiye'nin sevinci

Türkiye'nin sevinci - Resim 23



Tu¨rkiye'nin ev sahipligˆinde du¨zenlenen Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Avrupa S¸ampiyonası Final mu¨cadelesinde Tu¨rkiye Ampute Milli Takımı, I·ngiltere Ampute Milli Takımı'nı 2-1 magˆlup ederek Avrupa S¸ampiyonu oldu. Milliler mac¸ın son du¨du¨gˆu¨ ile bu¨yu¨k sevinc¸ yas¸adı.

24

Kremlin Cup Tenis Turnuvası

Kremlin Cup Tenis Turnuvası - Resim 24



Rusya'nın bas¸kenti Moskova'da Olimpiyat Spor Kompleksi'nde bas¸layan Uluslararası Kremlin Cup 2017 Tenis Turnuvası tek kadınlar eleme mu¨sabakasında, Rus Anastasia Potapova (fotogˆrafta), Avustralya'lı rakibi Arina Rodionova ile mu¨cadele etti.

25

Van'da plaj futbolu

Van'da plaj futbolu - Resim 25



Van'ın Gevas¸ Belediyesi, sazlık olan ve vatandas¸ların c¸o¨plerini do¨ktu¨gˆu¨ atıl durumdaki alanı, yaptıgˆı kapsamlı c¸alıs¸mayla halk plajına do¨nu¨s¸tu¨rdu¨. Halk plajı, Tu¨rkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile belediyenin ortak du¨zenledigˆi Plaj Futbol Ligi Gevas¸ Etabı mu¨sabakalarıyla hizmete ac¸ıldı.

26

Atlı okçuluk gösterisi

Atlı okçuluk gösterisi - Resim 26



Erciyes U¨niversitesi'nde (ERU¨) Tu¨rk Atlı Okc¸ulugˆu Go¨sterisi du¨zenlendi. Platformlar u¨zerinde bulunan karpuzları kılıc¸larla kesen go¨stericiler, mızrakla yerde bulunan hedefleri almaya c¸alıs¸tı.

27

Minik Beşiktaşlı

Minik Beşiktaşlı - Resim 27

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Beşiktas¸ ile Osmanlıspor, Vodafone Park'ta karşılaştı. Taraftar maçı bebeğiyle böyle izledi.

28

Hafız Zeynep boks şampiyonu olmak istiyor

Hafız Zeynep boks şampiyonu olmak istiyor - Resim 28

İmam Hatip Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Zeynep Gül Türkiye şampiyonu olmak istiyor.

29

Bitlis'te kayak antrenmanı

Bitlis'te kayak antrenmanı - Resim 29

Bitlis il merkezinde bulunan ve Türkiye'nin en dik kayak pistleri arasında yer alan Erhan Onur Güler Kayak Merkezi'nde antrenman yapan kayakçılar, her gün 6 saat süren zorlu bir antrenmanla yarışmalara hazırlanıyor.

30

Abu Dabi Bisiklet Turu

Abu Dabi Bisiklet Turu - Resim 30

31

Etnospor Kültür Festivali

Etnospor Kültür Festivali - Resim 31

Du¨nya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen ve Anadolu Ajansının (AA) global iletis¸im ortağı olduğu 2. Etnospor Kültür Festivali'nde atlı akrobasi gösterileri beğeni topladı.

32

Ironman yarışları

Ironman yarışları - Resim 32

"Gloria Ironman 70.3" yarışları Antalya'da başladı. Yarışların startı Gloria Serenity Resorts Otel'in iskelesinde verildi.

33

Bolt'un son yarışı

Bolt'un son yarışı - Resim 33

Dünya Atletizm Şampiyonası erkekler 4x100 metre bayrak yarışı finali yapıldı. Son 100 metreyi koşan olimpiyat ve dünya şampiyonu rekortmen atlet Usain Bolt (sol 3), sakatlanarak yarışı yarıda bıraktı.

34

Ümit Özat'ın kızgınlığı

Ümit Özat'ın kızgınlığı - Resim 34



Spor Toto Su¨per Lig'in 23. haftasında Genc¸lerbirligˆi ile Akhisar Belediyespor, 19 Mayıs Stadyumu'nda kars¸ılas¸tı. Bir pozisyonda Genc¸lerbirligˆi Teknik Direkto¨ru¨ U¨mit O¨zat sinirlenerek elindeki su s¸is¸esini fırlattı.

35

Yardımcı hakeme atılan cisimler

Yardımcı hakeme atılan cisimler - Resim 35



Su¨per Lig'in 9. haftasında Galatasaray ile Fenerbahc¸e kars¸ı kars¸ıya geldi. Mac¸ın yan hakemi Tarık Ongun, bir pozisyon sonrası tribu¨nlerden gelen yabancı maddeler nedeniyle saha kenarında kendini yere bıraktı.

36

Negredo-Isla mücadelesi

Negredo-Isla mücadelesi - Resim 36



Su¨per Lig'in 6. haftasında Fenerbahc¸e ile Bes¸iktas¸, U¨lker Stadı'nda kars¸ılas¸tı. Bir pozisyonda Fenerbahc¸eli futbolcu Mauricio I·sla (4) ile Bes¸iktas¸lı Alvaro Negredo (9) mu¨cadele etti.

37

Galatasaray-Fenerbahçe

Galatasaray-Fenerbahçe - Resim 37

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasındaki derbi maçta Galatasaray ile Fenerbaçe Türk Telekom Arena'da karşı karşıya geldi. Bir pozisyonda Galatasaraylı oyuncu Semih Kaya (26) ile Fenerbahc¸eli futbolcular Moussa Sow (17), Mehmet Topal (5) ve Simon Kjaer (4) mücadele etti.

38

Avrupa Karate Şampiyonası

Avrupa Karate Şampiyonası - Resim 38

Kocaeli'de düzenlenen Avrupa Karate Şampiyonası'nda Fransa (kırmızı) ile italya kadın kata takımları final müsabakasında karşılaştı.

39

Olympique Lyon taraftarlarının saldırısı

Olympique Lyon taraftarlarının saldırısı - Resim 39

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Fransa'nın Olympique Lyon takımıyla yapacağı karşılaşma öncesinde tribünde olaylar çıktı. Bazı Lyon taraftarları, Türk seyircilere saldırdı.

40

Ramil altına koştu

Ramil altına koştu - Resim 40



Du¨nya Atletizm S¸ampiyonası erkekler 200 metre final turunda yarıs¸an milli atlet Ramil Guliyev altın madalyanın sahibi oldu.

41

Buz kulesi

Buz kulesi - Resim 41



Van'da dondurucu soğuklar nedeniyle boruları patlayan su deposu, akan suların donmasıyla buz kulesine dönüştü.

42

Tarihin Seyrinde Kahvaltı

Tarihin Seyrinde Kahvaltı - Resim 42



Emino¨nu¨ Sagˆır Han'da bulunan ‘Kubbe I·stanbul' isimli ku¨ltu¨r ve sanat merkezinin sahipleri Harun Res¸it Go¨ktas¸ ve Fahri Akdagˆ (sagˆda), kahvaltılarını c¸alıs¸anlarıyla is¸ yerlerinin terasından go¨ru¨nen I·stanbul manzarası es¸ligˆinde yapıyorlar. Zaman zaman merkezi ziyaret eden misafirleri ve turistleri de bu manzaradaki kahvaltıya davet eden mekan sahipleri, misafirlerine hem es¸siz bir I·stanbul manzarası go¨rmeleri imkanını veriyor hem de I·stanbul'un simgesi haline gelen martılar es¸ligˆinde tarihin seyrinde kahvaltı yapmalarını sagˆlıyor.

43

Engelli kardeşlerin yaşamı

Engelli kardeşlerin yaşamı - Resim 43

İsrail ambargosu altındaki Gazze'de tıbbi yoksunluklar nedeniyle tedavi olamayan engelli 3 kardeş, protez bacağa kavuşma hayalleri kuruyor.

44

Türk Yıldızları İzmir'de

Türk Yıldızları İzmir'de - Resim 44

Türk Yıldızları ekibi, İzmir'in düşman isgalinden kurtuluşu kutlamaları çerçevesinde gösteri yaptı.

45

Rize'de teleferikle ulaşım

Rize'de teleferikle ulaşım - Resim 45

Rize'de yaşayan iki kadın, 120 metre uzunluğunda ilkel teleferikle her gün evlerine gidiyor.

46

Ardahan'da kış

Ardahan'da kış - Resim 46





Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava yaşamı olumsuz etkiledi. Ardahan'da okula giden çocukların kaş ve kirpikleri dondu.

47

İstanbul'da nevruz

İstanbul'da nevruz - Resim 47

48

Şanlıurfa'da hayvancılık

Şanlıurfa'da hayvancılık - Resim 48

49

Manisa'da göktaşı yağmuru

Manisa'da göktaşı yağmuru - Resim 49

50

İstanbul'da sağanak

İstanbul'da sağanak - Resim 50

51

Parçalı ay tutulması

Parçalı ay tutulması - Resim 51

52

Gazze'de elektrik kesintileri

Gazze'de elektrik kesintileri - Resim 52

53

Koyunların yolculuğu

Koyunların yolculuğu - Resim 53

Muş merkeze bağlı Yukarı Yongalı köyünde yaşayan vatandaşlar, kışın köyden 7 kilometre uzaklıktaki yaylalardan koyunlarını köylerine getiriyor. 6 saatlik zorlu yolculuk sonrası köylerine ulaşan vatandaşlar doğum yapan koyunların kuzularını kucaklarında taşıyor.

54

Bab'da yaşam

Bab'da yaşam - Resim 54

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu'nun, DEAŞ'tan kurtardığı Halep'in Bab ilçesinde yeni bir hayatın hazırlıkları yapılıyor.

55

Anadolu Ajansı Yılın Fotoğrafları Oylaması 2017 - Resim 55

56

Yüksekte ekmek parası mücadelesi

Yüksekte ekmek parası mücadelesi - Resim 56

Van ile Siirt arasında elektrik aktarımını sağlayacak yüksek gerilim hattında çalışan işçiler, yerden metrelerce yükseklikte tel ve direklerin üzerinde bir çok riski göze alarak ekmek mücadelesi veriyor.

57

Uludağ yolunda kar

Uludağ yolunda kar - Resim 57

Türkiye'nin en önemli kayak ve kış turizm merkezlerinden Uludağ, kar yağışı sonrası beyaz örtüyle kaplandı. Kar yağışının ardından beyaza bürünen dağ yolu havadan görüntülendi.

58

Golden Gate Köprüsü sis içinde

Golden Gate Köprüsü sis içinde - Resim 58

59

Van kedilerine takip

Van kedilerine takip - Resim 59

60

Türkiye'nin beyaz melekleri

Türkiye'nin beyaz melekleri - Resim 60

Türkiye'nin beyaz melekleri olarak nitelendirilebilecek "Albinolar", kimi zaman hayallerinden feragat etmek zorunda kalsalar da yaşamlarını normal insanlar gibi sürdürmeye çalışıyor. Ten renklerinin farklılığı nedeniyle "Albino" olarak bilinen albinimzli bireylerin kimi askerliği düşlüyor, kimi güneşli bir havada uzun uzun denizi izlemeyi, kimisi de özgürce sokaklarda müziğini yapmayı istiyor. Albinizmli bireylerden İstanbul'da yaşayan kardeşler Cem (solda), Cemre (ortada) Akpınar ve arkadaşları Furkan Özorman (sagˆda).

61

Mundari kabilesi

Mundari kabilesi - Resim 61

GÜney Sudan'ın Terekeka Eyaleti'ndeki Mundari kabilesi, geçimlerini türü Ankole-Watusi olarak bilinen sığırlarıyla sağlıyorlar. Hayvancılığın önem arz ettiği ve bir sığırın yaklaşık olarak 500$ civarlarında değeri olan bölgede kabile üyeleri, hayvanların et ve sütünden de fayda sağlıyor.

62

"Kostak" profesyonel yürüteçle yuvasına döndü

Kırıkkale'de, arac¸ çarpması sonucu arka ayakları tutmayan ve bir vatandaşın yürüyebilmesii için pazar arabasının tekerleklerini kullanarak yürüteç yaptığı sokak köpeği "Kostak", Ankara'daki tedavisinin ardından profesyonel bir yürütece kavuştu. Kostak'a sahip çıkan Mehmet Köksal, açıklama yaptı.

63

Müslümanlara engelleme

Müslümanlara engelleme - Resim 63

İsrail, Ramazan ayının 3. cuma namazını Mescid-i Aksa'da ibadet ederek geçirrmek isteyen 40 yaşın altındaki erkeklerin geçişlerine izin vermedi.

64

Somali'de çocukların oyunu

Somali'de çocukların oyunu - Resim 64

65

Madagaskar'ın balıkçıları

Madagaskar'ın balıkçıları - Resim 65

66

Altınkum'a kuşbakışı

Altınkum'a kuşbakışı - Resim 66

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title