Haberler

Ziraatbiyotek'in Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Tekirdağ’da Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) tarafından yürütülen ve Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) tarafından desteklenen proje kapsamında, bitkisel üretimde moleküler biyoteknolojik yöntemlerin kullanılabilmesi için kurulacak olan ZİRAATBİYOTEK laboratuvarının tanıtımı yapıldı.

Tekirdağ'da Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) tarafından yürütülen ve Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) tarafından desteklenen proje kapsamında, bitkisel üretimde moleküler biyoteknolojik yöntemlerin kullanılabilmesi için kurulacak olan ZİRAATBİYOTEK laboratuvarının tanıtımı yapıldı.

Süleymanpaşa ilçesi Naip Mahallesi'nde sokakta yapılan toplantıya, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Tekirdağ milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, çok sayıda kurum müdürü ve üreticiler katıldı. Toplantıdan önce gazetecilere açıklamada bulunan proje koordinatörü NKÜ Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Sefer Demirbaş, proje çerçevesinde Naip Mahallesi'nde atıl bulunan ortaokulu teknoloji merkezine çevireceklerini belirterek, "Yapacağımız bu çalışmayla birlikte Naip'te yapılan sebzeciliğe destek sağlayacağız. Bitki doku kültürü tekniğiyle almış olduğumuz bir bitkiden binlerce, hatta on binlerce aynı bitkiden elde edeceğiz. Klasik tabirle bitki kopyalama işlemi yapacağız. Bu işlem sonucunda elde ettiğimiz fideleri hem yöre halkına hem de civarda üretim yapanlara fide sağlama işlemi yapmış olacağız" diye konuştu.

TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin de, TRAKYAKA'nın 2016 yılında tüm Trakya'da 55 tane projeye destek verdiğini ve ZİRAATBİYOTEK'in de bunlardan biri olduğunu belirtti. Şahin, projenin bitkisel üretim için faydalı bir yatırım olacağını ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ürün çeşitliliği noktasında uğraşlarımız oluyor, seralar açılıyor, üniversite işbirliğinde farklı projeler gerçekleştiriyoruz ama bunun bir kurumsal yapı çerçevesinde bir laboratuvar merkezli yapılmasını istedik. Bu laboratuvar burada, hem çiftçimize eğitim verme anlamında, hem de burada tohumculuğun geliştirilmesi yaygınlaştırılması anlamında hem Tekirdağ hem bütün Trakya'ya hizmet edecek bir proje."

Daha sonra projenin tanıtımı Yrd. Doç Dr. Sefer Demirbaş tarafından resimli sunum yapıldı. Tanıtım toplantısı üreticilerden yoğun ilgi gördü. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Namık Kemal Üniversitesi Mahmut Şahin Tekirdağ Yerel Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title