Haberler

Yüzen Adalara Ramazan İlgisi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Yüzen adalardan detaylar- Baraj manzarası- İftar yemeği hazırlayan vatandaşlardan detaylar- Kaymakam Adem Kaya'nın konuşması- İftar yapan vatandaşlardan detaylar- Vatandaşlardan Ebubekir Altın'ın konuşması Yüzen adalara ramazan ilgisi- Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde yüzen adaların bulunduğu Çat Barajı gölünün kıyıları, iftar yapmak isteyen vatandaşlardan ilgi görüyor- Çelikhan Kaymakamı Kaya: - "Ramazanın gelmesiyle sıcak havadan bunalan vatandaşlarımız maviyle yeşilin buluştuğu bu yerde hem piknik yapıyor, hem de orucunu açıyor" MEHMET FATİH ASLAN - MUSTAFA ALOĞLU - Çelikhan ilçesinde yüzen adaların bulunduğu Çat Barajı gölünün kıyıları, ramazanda iftar yapmak isteyen vatandaşların akınına uğruyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Yüzen adalardan detaylar- Baraj manzarası- İftar yemeği hazırlayan vatandaşlardan detaylar- Kaymakam Adem Kaya'nın konuşması- İftar yapan vatandaşlardan detaylar- Vatandaşlardan Ebubekir Altın'ın konuşması Yüzen adalara ramazan ilgisi- Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde yüzen adaların bulunduğu Çat Barajı gölünün kıyıları, iftar yapmak isteyen vatandaşlardan ilgi görüyor- Çelikhan Kaymakamı Kaya: - "Ramazanın gelmesiyle sıcak havadan bunalan vatandaşlarımız maviyle yeşilin buluştuğu bu yerde hem piknik yapıyor, hem de orucunu açıyor" MEHMET FATİH ASLAN - MUSTAFA ALOĞLU - Çelikhan ilçesinde yüzen adaların bulunduğu Çat Barajı gölünün kıyıları, ramazanda iftar yapmak isteyen vatandaşların akınına uğruyor.Doğal güzelliğiyle her mevsim turistlerin ilgi gösterdiği yüzen adalar, ramazanda vatandaşlara iftar için ev sahipliği yapıyor.Yeşil ve mavinin iç içe olduğu mekanda iftar yapmak isteyen vatandaşlar, yüzen adaların bulunduğu Çat Barajı Gölü kıyısına akın ediyor.Kendi imkanlarıyla bölgeye gelen vatandaşlar evlerinde pişirdikleri ya da mangalda yaptıkları yemeklerle eşsiz manzara karşısında orucunu açıyor.Çelikhan Kaymakamı Adem Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzen adalar manzaralı bölgede alternatif turizmin gelişmesi amacıyla rekreasyon çalışmaları yapılarak çeşitli sosyal alanlar oluşturduklarını söyledi.Çevre düzenlemesinin tamamlanmasıyla vatandaşların ilgisinin daha da artığını belirten Kaya, "Vatandaşlar buraya rağbet gösterdi. Ramazanın gelmesiyle sıcak havadan bunalan vatandaşlarımız maviyle yeşilin buluştuğu bu yerde hem piknik yapıyor, hem de orucunu açıyor" dedi.- Yüzen marina yapılacakYüzen adaların bölge turizmi açısında önemine işaret eden Kaya, bölgede alternatifi olmadığı için vatandaşların mekandan memnun olduklarını dile getirdi.İlerleyen süreçte yaşanacak yoğunluğa bağlı olarak yeni kameriyeler yapabileceklerini anlatan Kaya, bölgeye halı saha ve restoran da yapılacağını kaydetti.İlginin daha da artması için yeni çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Kaya, "Buraya hazırladığımız proje kapsamında yüzen marina yapmayı düşünüyoruz. Projemizi GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunduk. Projemizin kabul edilmesi durumunda hem tekne turları yapılacak, hem de yüzen adalara ziyaret sağlanabilecek" diye konuştu.- "Bazı günler yer bulmakta sıkıntı çekiyoruz"Ailesiyle iftar yapmaya gelen Ebubekir Altın da bölgenin ilçelerine yakın olması nedeniyle şanslı olduklarını söyledi.Ramazanın gelmesiyle birçok kişinin bölgeye gelerek iftarını yaptığını belirten Altın, şunları kaydetti: "Bazı günler yer bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Özellikle kameriyelerde boş yer kalmıyor. Hem havanın, hem manzaranın güzelliği, hem de yüzen adalarıyla burası çok güzel bir mesire alanı. İftarımızı burada yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Çelikhan Adıyaman Çat Kültür Sanat Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title