Haberler

Yuvacık Bilgi Evi Açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı olarak hizmet veren Bilgi Evleri'nin 12'ncisi Yuvacık'ta açıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı olarak hizmet veren Bilgi Evleri'nin 12'ncisi Yuvacık'ta açıldı.

Açılış törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun yanı sıra Başiskele Kaymakamı Ali Partal, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mehmet Ustaoğlu, Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Raşit Fidan, çok sayıda vatandaş ve çocuklar katıldı.

Tören öncesinde Karagöz ve Hacıvat gösterileriyle çocuklara eğlenceli dakikalar yaşattı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi eğitmenlerinin yaptığı deneyler ise çocuklar tarafından ilgiyle izlendi.

Programda konuşan Başkan Karaosmanoğlu, "Bilgi Evleri'ni açarak aydınlık bir geleceği çocuklarımıza armağan ediyoruz" dedi. Başkan Karaosmanoğlu, "Çağımızda en önemli güç bilgidir. Geleceğimiz olan çocuklarımız için Bilgi Evleri'ni açıyor ve kendilerini geliştirmelerini sağlıyoruz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime büyük önem verdiğini ve bu çerçevede üzerine düşen görevleri yerine getirdiğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, Bilgi Evleriyle önemli bir eğitim hizmetini mahallelere taşıdıklarına dikkat çekti. Başkan Karaosmanoğlu, çocuklara seslenerek, "Bilgi Evleri sizin evlerinizdir. Buraya ailelerinizi de getirin. Aydınlanmanın, kalkınmanın yolu eğitimden geçer. Bilgi Eviniz hayırlı olsun" diye konuştu.

İlköğretime başlayan tüm çocuklara satranç takımı dağıttıklarını belirten Başkan Karaosmanoğlu, "İlköğretim 6'ncı sınıftaki öğrencilerimize de tablet bilgisayar veriyoruz. Tamamı ücretsiz. 9 Ekim'de Milli Eğitim Bakanımızın katılımıyla tablet bilgisayar dağıtım programımızı gerçekleştireceğiz. Her şey gençlerimiz için" ifadelerini kullandı.

2012-2013 eğitim döneminde 25 bin kişi Bilgi Evleri'ne gelerek eğitim gördü. 12 Bilgi Evi'nde 70 bin kitap ve 250 bilgisayar çocukların hizmetinde. 12 Bilgi Evi'nde 120 öğretmen görev yapıyor. Bilgi Evleri'nde İngilizce, Matematik Fen Bilgisi ve Türkçe dersleri veriliyor. Öğrenciler, haftanın 7 günü saat 9.30'dan 18.50'ye kadar hizmet veren merkezde öğretmenler tarafından eğitiliyor.

Yuvacık Bilgi Evi'nde ise 9 personel görev yapacak. Biri Akıllı Tahtalı olmak üzere 3 sınıfın yer aldığı Bilgi Evi'nde 20 bilgisayarlı bilişim sınıfı ve 5 bin kitaplı kütüphane bulunuyor. Yuvacık Bilgi Evi'nde matematik, İngilizce, Türkçe, Fen Bilgisi ve Değerler Eğitim dersleri verilecek.

Okuyan nesiller ve bilinçli ebeveynler yetiştirmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda sadece çocukları değil, ailelerini de eğitiyor. Aileler için açık lise ve açık ortaöğretim sınavlarına hazırlık kursları düzenleniyor.

Bilgi Evleri'nde asgari ücretli çalışan ya da okul masraflarını karşılayamayan ailelerin çocukları ağırlıkta. Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz verdiği bu hizmet sayesinde aileler çocuklarının bazı okul masraflarını buradan karşılayabiliyor.

Bilgi Evi'nin çocuklara eğitim yönünden birçok artısı bulunuyor. Merkez, öğrenciye okuldan verilen performans ödevlerini yapması konusunda da yardımcı oluyor. Öğrenci okuldan verilen ödevleri merkezdeki bilgisayarları kullanarak hazırlıyor. Bu sayede internet kafelerin kötü ortamından uzaklaşarak, daha sağlıklı ortamda ücretsiz olarak ödevlerini yapıyor.

Bilgi Evleri'ndeki tüm imkanlar ailelere de sunuluyor. Öğrenci velisiyle birlikte merkeze üye oluyor. Böylece öğrenci için geçerli olan internet kullanımı ya da kütüphane gibi hizmetleri veli de alabiliyor. Bilgi Merkezi'ne anne babaların da okuyabileceği düzeyde kişisel gelişim ve kültür kitapları getirildi. Büyükşehir Belediyesi bu çalışmayla aileyi de eğitimin içine çekiyor. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Karaosmanoğlu Hüseyin Ayaz Bilgi Evleri Yerel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title