Haberler

Yozgat'tan Kısa Kısa

Sarıkaya ilçesinde, Semerkand Kültür Merkezi Vakfı, ihtiyaç sahibi öğrenciler ve aileler yararına kermes düzenledi.

Sarıkaya ilçesinde, Semerkand Kültür Merkezi Vakfı, ihtiyaç sahibi öğrenciler ve aileler yararına kermes düzenledi.

Belediye Düğün Salonundaki kermesin açılışına, Belediye Başkanı Ömer Açıkel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açıkel, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bu tarz yardımlaşma faaliyetlerinin insanların bir arada olmasını sağladığını ifade etti.

Semerkand Kültür Merkezi'nin ilçede çok önemli sosyal faaliyetler yaptığını söyleyen Açıkel, şu ifadeleri kullandı:

"İlçemizde düzenlenen bu kermes sayesinde ihtiyaç sahibi olan öğrencilerimize ve ailelerimize bir nebze de olsa yardımlarda bulunulacak. İnşallah bu kermes amacına sağlıklı bir şekilde ulaşır ve Sarıkayalı vatandaşlarımızın bu yardımlaşma kampanyasına da gereken ilgiyi göstereceğinden hiç kuşkumuz yok. Yardımlaşmanın bizim inancımızda çok önemli yeri vardır. İnşallah bu yardımlaşmalar nesiller boyu devam edecektir. Kermesin düzenlenmesinde başta hanım kardeşlerimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz."

Aydıncık

Aydıncık  ilçesinde ise Hizmet Eli Derneği tarafından kermes düzenlendi.

Belediye Düğün Salonu'ndaki açılışa, Belediye Başkanı Ahmet Koçak, İlçe Müftü Dursun Sarı, Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Dernek Başkanı Ahmet Atmaca, yaptığı konuşmada, kermesin 8 gün boyunca açık olacağını belirterek, şunları söyledi:

"Kermesimizde ev hanımlarımızın yapmış olduğu pasta, börek, tatlı çeşitlerinin yanı sıra yöresel yemeklerimizi satışa sunuyoruz. Ayrıca el emeği göz nuru el işi eserleri de yine açılan stantlarda satışa sunuyoruz. Buradan elde edilecek geliri dernek işlerinde ve fakir öğrenciler yararına kullanacağız. Tüm ilçe halkımızı kermesimize bekliyoruz."

-Sorgun

Sorgun ilçesinde, emekli-eğitimci Siyami Yozgat tarafından hazırlanan kitap okuma salonu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Özel bir mağazanın ikinci katında açılan salonunun açılışına İlçe Kaymakam Levent Kılıç, Doğankent Belediye Başkanı Doğan Sungur ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaymakam Kılıç, konsept olarak Sorgun'da ve Türkiye'de bir ilk olan bu uygulamanın, Sorgun'da kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesinde önemli katkı sağlayacağını söyleyerek şunları kaydetti:

"Siyami hocamızın girişimleri ile açılan kitap okuma salonunda, hem çayınızı içiyor, pastanızı yiyor, hem de kitabınızı okuyorsunuz. Bazı akşamlar edebiyat toplantıları da yapılacak. Siyami hocam ilk edebiyat toplantısının konusunun ünlü yazar Cengiz Aytmatov olacağını söyledi. Böylesi güzel bir hizmeti ilçemize kazandırdığı için kendisine çok teşekkür ediyorum."

Siyami Yozgat ise bir eğitimci olarak insanların çok az kitap okumasından büyük rahatsızlık ve üzüntü duyduğunu, açılan bu salon sayesinde kitap okuma alışkanlığının biraz artmasının bile kendisini çok sevindireceğini söyledi.

Yerköy

Yerköy ilçesinde, Namık Kemal İlköğretim Okulu, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) desteğiyle bilim fuarı açtı.

Belediye Düğün Salonu'ndaki serginin  açılışına, Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sayit Usul, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Proje koordinatörü Hasan Buğra Karaca, fuarda 60 farklı projenin görücüye çıktığını belirterek, "Amacımız, öğrencilerimize araştırarak bilgiye ulaşmayı öğretmektir. Bu gibi etkinliklerin daha da yaygınlaşması gerekiyor. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerime teşekkür ederim" şeklinde konuştu. - Yozgat

Kaynak: AA / Yerel

Ömer Açıkel Sarıkaya Sorgun Yozgat Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title