Haberler

Zafer Bayramı Nevşehir'de Coşkuyla Kutlandı

Güncelleme:

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıldönümü Nevşehir'de coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıl dönümü Nevşehir'de coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na Vali Abdurrahman Savaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Dursun Ertuğrul'un çelenk koymasının ardından İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı.

Kutlamalar, daha sonra Türk Telekom binası önünde devam etti. Vali Savaş, Ünver ve Ertuğrul burada vatandaşları selamladı.

Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Jandarma Yüzbaşı Mehmet Yükhan, 30 Ağustos zaferinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferi olduğunu söyledi.

Dünyada eşi ve benzeri olmayan bu savaşta Türk ordusunun 5 ayda düşürülemez denilen düşman mevzilerini 6 günde düşürdüğünü vurgulayan Yükhan, şunları kaydetti:

"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferidir. Bu toprakların hakiki ve sonsuza kadar tek sahibi olan yüce Türk Milletinin ve kahraman Türk ordusunun bağımsızlığı ve hürriyeti söz konusu olduğunda nasıl şahlandığını tüm dünyaya gösterildiğini yeni Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temellerinin atıldığı Türk birlik ve beraberliğinin kudret ve kabiliyetinin nelere muktedir olduğunun tüm dünyaya gösterildiği 3 yıl 3 ay 11 gün gibi uzun bir zaman katlandığı sıkıntıların ve döktüğü kanların tarihte bir benzeri bulunmayan eşsiz bir zaferdir. Türk Milletinin mukadderatını belirleyen 30 Ağustos zaferi, Türk ulusu için tarihte bir dönüm noktasıdır. İstila amacı ile Anadolu topraklarına çıkanlar ağır bir yenilgiyle bir daha dönmemek üzere geri gönderilmiştir. Türk ordusu 5 ayda düşürülemez denilen düşman mevzilerini 6 günde çökermiş, Afyon-İzmir arası 400 kilometrelik takip harekatını 10 günde gerçekleştirmiştir."

Nevşehir Belediyesi Kültür Merkezi halk oyunları ekiplerinin yöresel oyunlarının ardından kutlamalar, Jandarma Komutanlığı birliklerinin tören geçişi ile sona erdi.

Muhabir: Murat Asil

Yayıncı: Yücel Velioğlu - NEVŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Abdurrahman Savaş Nevşehir Valiliği Yerel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title