Haberler

Tepebaşı'nda Kent-kültür Söyleşileri Devam Ediyor

Tepebaşı Belediyesi’nin sürdürdüğü ve şair Haydar Ergülen’in yönettiği kent-kültür söyleşilerin bu defaki konuğu gazeteci Mete Çubukçu’ydu.Özdilek Sanat Merkezi’ndeki Oktay Ekinci Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşi, Ankara’da meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Tepebaşı Belediyesi'nin sürdürdüğü ve şair Haydar Ergülen'in yönettiği kent-kültür söyleşilerin bu defaki konuğu gazeteci Mete Çubukçu'ydu.

Özdilek Sanat Merkezi'ndeki Oktay Ekinci Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşi, Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. "Orta Doğu Üzerine" konulu söyleşide konuşan gazeteci Mete Çubukçu, 'Yurtta sulh, cihanda sulh' diye bir şeyin varlığından geçmişte bahsedildiğini vurgulayarak, "Şimdi, Orta Doğu deyince, şiddet-terör, bu tür olaylar aklımıza geliyor. Arap ayaklanması sırasında Mısır'da çok uzun bir vakit geçirdim. Oradaki gençlerin, oradaki insanların heyecanı beni de heyecanlandırmıştı. Herkes her şeyi becerebilir ama, o kadar karmaşık, o kadar farklı, güçlü yükün altına elinizi soktuğunuz bir bölge ki. ve herkesin oynadığı bir bölge. Tunus'ta işçi sendikaları çok güçlüdür. Çok fazla bilmeyiz. Mısır'da tarım kesimi, yine işçi sendikaları, özellikle tarımla bağlantılı sendikalar çok güçlüdür. Bu tür ayaklanmalarda bunlar inisiyatif kullanmıştır. İslam gerçekten önemli bir unsurdur, gerçekten hayatın her alanında vardır, bunu doğal karşılamak gerekir. Çok uzun yıllar oradaki rejimler çoğu şeye izin vermedi. Demokrasilerde, bu ülkede de her şeye rağmen kör- topal bir şeyleri götürmeye çalışıyoruz. Orta Doğu bilinmesi gereken bir coğrafyadır. Siz Orta Doğu'ya girerseniz, o da sizin içinize girer. Bu sadece Türkiye için değil, tüm ülkeler için geçerlidir. Bugün İŞİD terörü, mülteci meselesi artık sadece bu bölgenin meselesi değil, Avrupa'nın meselesidir" dedi.

"BAŞKASININ EVİNE TAŞ ATARSAN, ONLAR DA SENİN EVİNİ TAŞLARLAR"

Söyleşiyi yöneten şair Haydar Ergülen de, 'Yurtta sulh, ihanda sulh" ilkesine dikkat çekerek şöle konuştu;

"Geçen yıl Temmuz'daki Suruç katliamından beri; Suruç, Diyarbakır, Ankara katliamları devam ediyor. Ölen insandır, bu yüzden çok acılı süreçten geçiyoruz. Atatürk'ün söylediği 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ya da 'Yurtta barış, dünyada barış' Türkiye'de egemen olan bir anlayıştı. Şimdi ise, Osmanlıcı ve emperyalist hayaller kaçınılmaz olarak bizi bu noktalara getirdi. Orta Doğu'nun bir parçasıyız, coğrafya olarak inkar edemeyiz. Kültür- din olarak, uygarlık olarak elbette bir parçasıyız. Ama şimdi artık, kan ve şiddet anlamında parçası olduk. Başkasının evine taş atarsan, onlar da senin evini taşlarlar. Ne yazık ki, hayat böyle." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haydar Ergülen Mete Çubukçu Tepebaşı Yerel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title