Haberler

Tanrıverdi; Ekolojik Oyuncak Merkezini Ziyaret Etti

Kula Belediyesi, İŞKUR ve Ortopedik Spastik ve Çocukları Koruma Derneği tarafından ortaklaşa Eski Tekel Deposu'nda açılan 4.Etap Ekolojik Oyuncak Atölyesi ziyaretine Ak Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Kula Kaymakamı...

Kula Belediyesi, İŞKUR ve Ortopedik Spastik ve Çocukları Koruma Derneği tarafından ortaklaşa Eski Tekel Deposu'nda açılan 4. Etap Ekolojik Oyuncak Atölyesi ziyaretine Ak Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Kula Kaymakamı Yusuf Cıbır Garnizon komutanı Binbaşı Musa Özgül, Belediye Başkanı Selim Aşkın, AK Parti İlçe Başkanı Nejat Gülmez, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz katıldı.

Kula Belediye Başkanı Aşkın, bu projenin engelli vatandaşlar için bağımlı olmadan bir yaşamın, kaybedilmiş bir özgüvenin yeniden kazanımının, toplumla yeniden kaynaşmanın ve sürdürülebilir bir yaşamanın yeniden sağlanması için bir anahtar olduğunu belirtti.

Aşkın, "Kula'da Gerçekleştirdiğimiz bu proje ile bu zamana kadar toplamda 45 engelli vatadaşımıza istihdam sağladık. Burada şunu gördük engelli vatandaşlarımıza imkan verildiği takdirde neleri başardıklarını şahit olduk. Açmış olduğumuz ekolojik oyuncak atölyesi ile diğer yerel yönetimlere örnek gösterildik. Tabii ki projenin devamının gelmesi için bütün imkanlarımızı seferber ettik. Engelli vatadaşlarımız bu kursla hem mesleki beceri kazanıyor; hemde ailelerine ekonomik açıdan da destek oluyor" dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, "Bugüne kadar engelli vatandaşlarımızın aileleri engelli çocuklarımızı evlerden dışarı çıkartmıyorlardı. Kimsesizlerin kimsesi olan devletimiz engelli vatandaşlarımızın talebini karşılamak için onların taleplerini yerini getirdi. Bu kardeşlerimizin engelli olması kendi ellerinde değil; kimi doğuştan kimi doğduktan sonra olaya maruz kalıp engelli kalmış hemşerilerimizdir. engelli olan bu vatandaşlarımızın elinden tutmak bizim insani ve sosyal devlet olma gereği bir sorumluluktur. Bu zamana kadar engelli kardeşimizi evinde saklayan ebeveyni devletin elinden tuttuğunu görünce devlet kapısını müracaat etmiştir. Bizim için esas engellilik engellileri görmemektedir. Biz engelsiz bir hükümet olarak kardeşlerimizin engeline rağmen engelsiz bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri için böylesi imkanları kendilerine sunduğumuz gibi engelsiz şehirler oluşturarak sosyal hayata katılmalarını sağlıyoruz. Bu çerçevede kanuni düzenlemelerimizi yaptık. Manisa Büyükşehir Belediyesi olmuştur. Biz dünyada Manisalılar olarak bir ilki gerçekleştirdik. Manisa'nın her yerine her köşesinde Engelli vatandaşlarımızın önündeki tüm engelleri ortadan kaldırarak Engelsiz Bir Manisa yaratmak için toplam 40 noktada engelli vatandaşlarımızın kullandıkları akülü araçlarını şarj edebilecektir. Evden çıkarken, çarşıya giderken akülü aracının şarjı bittiğinde şehir merkezinde yer alan noktalarda anahtarı kendilerinde olacak olan şarj kutularından araçlarını şarj edebilecekler. Manisa Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra merkez başta olmak üzere tüm ilçelerimizde bu uygulamayı harekete geçireceğiz. Tüm Engelli vatandaşlarımız engelsiz bir şekilde huzur,refah içinde bir hayat sürecektir" dedi.

Ziyaretin sonunda engelli vatandaşlar kendi ürettikleri ekolojik anahtarlıkları Kula protokolüne hediye etti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Tanrıverdi Ak Parti Yerel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Fenerbahçe'de başkanlık seçimi 30-31 Mayıs'ta, yeterli çoğunluk sağlanmazsa 8-9 Haziran'da yapılacak

Fenerbahçe'de başkanlık seçimi 30-31 Mayıs'ta, yeterli çoğunluk sağlanmazsa 8-9 Haziran'da yapılacak

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title