Haberler

Sırça Kümes'e Tiyatro Severlerden Yoğun İlgi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ünlü yazar Tennessee Williams’ın kaleme aldığı ve toplum tarafından soyutlanmış bireylerin yaşam mücadelesini anlattığı ‘Sırça Kümes’ adlı oyunun ilk gösterimini gerçekleştirdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ünlü yazar Tennessee Williams'ın kaleme aldığı ve toplum tarafından soyutlanmış bireylerin yaşam mücadelesini anlattığı 'Sırça Kümes' adlı oyunun ilk gösterimini gerçekleştirdi. Oyuna Manisalılar, büyük ilgi gösterdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 'Sırça Kümes' adlı oyununun ilk gösterimini gerçekleştirdi. Ünlü yazar Tennessee Williams'ın kaleme aldığı oyun Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz'ün yönetmenliğinde sahne aldı. Oyunun kostüm tasarımı Devlet Tiyatrolarından emekli Hasan Korkmaz tarafından yapıldı. Oyunu, Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Muzaffer Şaşmaz, şube müdürleri, davetliler ve çok sayıda tiyatro sever izledi. Oyunun çevirmeni Aytuğ İzat da oyunu izleyenler arasında yer aldı. Oyunda, Şehir Tiyatrosu oyuncuları, Servet Şencel, Harun Ovagülü, Batuhan Nil ve Ayşe Türe rol aldı.

Sırça Kümes

Oyun, 1930'larda St. Louis'de oturan Wingfield ailesinin evinde geçiyor. Aile, sevgi ve üzüntüyü aynı yoğunlukla yaşıyor. Anne Amanda isabetsiz bir evlilik yapmış, kendi metaneti sayesinde aileyi bir arada tutmaya çalışıyor. Kızı Laura ayağındaki sakatlık nedeniyle dış dünyayla ilişkisini kesmiş, eski plakları çalarak ve camdan hayvan heykelciklerini parlatarak vakit geçiriyor. Oğlu Tom ise, yaşadığı bu hayattan sıkılmış, maceraya koşmak istiyor. Olayların akışı içinde, genç bir adamın, Jim O Connor'ın gelmesi her şeyi değiştiriyor.

Oyunculardan Başarılı Performans

Oyuncularının duygu yoğunluğunu iyi vermesi ve içinde geçtiği dönemin atmosferini seyirciye başarıyla sergilemesi Manisalı tiyatro severler tarafından tam not aldı. Salonu dolduran sanatseverler oyun sonunda sanatçıları ayakta alkışladı.

Oyunu Ünlü yazar Tennessee Williams'ın oyunundan Türkçeye çeviren çevirmen Aytuğ İzat, oyunun sonunda sahneye davet edildi. Oyunculukları ve yönetimi ile muhteşem bir oyun izlediğini belirten İzat, "Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun sahnelediği oyunu yurtdışında İngiltere'de, Fransa'da Fransızca yorumuyla izleme imkanı buldum. Türkiye'de İstanbul'da kapalı gişe oynadı, ancak bu akşam Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunun yorumu muhteşemdi. Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz'ü kıskandığımı belirtmek isterim çünkü ben yazarın oyununu dilimize çevirebiliyorum ancak yorum katamıyorum, Tayfun Şengöz'ün yorumunda Amanda karakteri tüm coğrafyaların annesini temsil etti. Bu oyun diğer illerde mutlaka sahnelenmeli. Manisalılar böyle bir tiyatro ve bu kadar muhteşem oyuncuları ile gurur duymalı. Hepinizi tek tek tebrik ediyorum" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tennessee Williams Hasan Korkmaz Yerel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title