Haberler

Saü Rektörü Muzaffer Elmas, Başkan Yusuf Alemdar'la Bir Araya Geldi

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Muzaffer Elmas ve Rektör Yardımcıları Mehmet Ali Yalçın, Prof.Dr.Fatih Üstel, Prof.Dr.Musa Eken, Başkan Yusuf Alemdar'la; Kırantepe, Serdivan Gölpark Projesi ve üniversiteye yapılması planlanan yeni bağlantı...

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Rektör Yardımcıları Mehmet Ali Yalçın, Prof. Dr. Fatih Üstel, Prof. Dr. Musa Eken, Başkan Yusuf Alemdar'la; Kırantepe, Serdivan Gölpark Projesi ve üniversiteye yapılması planlanan yeni bağlantı yolu ile ilgili bir araya geldiler.

Başkan Yusuf Alemdar, slayt gösterimi eşliğinde; yapılan ve hali hazırda çalışmaları devam eden projeler hakkında bilgi vererek, özellikle ulaşım konusunda fikir birlikteliği sağlamak adına bir araya gelinmesinin önemli olduğunu söyledi.

Başkan Alemdar'ın yaptığı sunumu takip eden Rektör Elmas, Serdivan Gölpark Projesi ile ilgili bölümde Başkan Alemdar'a teşekkür ederek; Serdivan Gölpark'ın çok güzel bir proje olduğunu ifade etti. Üniversite ile bağlantılı olması ve ana kampüsün Serdivan ilçesinde bulunması sebebi ile Serdivan Gölpark Projesinin kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade eden Elmas, "Başkanımızın eski ve yeni hallerini gösterdiği Serdivan Gölpark'ta yapılan çalışmanın önemini ve ortaya çıkan güzelliği bir kez daha görmüş olduk. Yapılan her etap ile daha da güzelleşen tesis kentimize her anlamda katkı sağlayacaktır. Bu vesile ile de Sayın Başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Başkan Alemdar Serdivan'ın; kültür, turizm, eğitim, tarih ve sporun yanı sıra bir çok alanda her türlü imkana sahip olduğunu ve bu kapsamda hayata geçirmek istedikleri proje ile Sapanca, üniversite kampüsü ve Kırantepe'yi birbirine bağlamak istediklerini ifade etti. Alemdar bağlantı için özellikle teleferiği tercih ettiklerini ve çalışmaların bu yönde devam ettiğini belirterek, üniversite ile işbirliği halinde projeyi detaylandırdıklarını söyledi.

Alemdar, "Kırantepe dediğimiz bölgemizi her alanda kullanıma kazandırmak istiyoruz. Planlamamızda Serdivan Gölpark, Kampüs ve Kırantepe arasında oluşturacağımız bağlantı ile geleceğe yatırım yapmak istiyoruz. Bu sebeple Üniversitemizin görüşü ve desteği bizim için son derece önemli" diye konuştu.

Yusuf Alemdar geçtiğimiz günlerde kamuoyunun gündeminde yer alan üniversite kampüsüne alternatif yol ile ilgili de önemli bilgiler verdi. Alemdar, "Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen alternatif yol çalışmaları ile ilgili de üniversitemizle birlikte hareket ediyoruz. Alternatifler üzerinde birlikte çalışıyoruz. Üniversitemize ulaşım için düşündüğümüz yollardan bir tanesi kampüs içerisinde kaldığı için bu alternatifi devre dışı baraktık. Diğer alternatifler ise; Beşköprü'den gelerek yeni öğrenci yurtlarının arkasından kampüse ulaşmak, diğeri ise Necip Öğrenci Yurdu'nun arkasından ulaşımı sağlamak. Sayın Rektörümüzle birlikte bu planlar üzerinde görüş alışverişi yaptık ve en kısa sürede en iyisini uygulamaya koyacağız" şeklinde konuştu.

Rektör Elmas ise, "Sayın Başkanımızla yapmış olduğumuz bu görüşme gerçekten önemli. Özellikle Kırantepe, Serdivan Gölpark ve Üniversite Kampüsümüzü buluşturacak olan teleferik bağlantısı projesi, yeni kampüs yolu ve Kırantepe bölgesi ile ilgili çalışmalar noktasında fikir birlikteliğine vardık. Bu vesileyle şunu belirtmek istiyorum ki Sakarya Üniversitesi olarak Serdivan Belediyesi'ne yardımcı olmaya ve destek vermeye hazırız" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sakarya Üniversitesi Muzaffer Elmas Yusuf Alemdar Serdivan Yerel Haberler

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

2017 yılında, 'Tutuksuz yargılanmalı' demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

2017 yılında, "Tutuksuz yargılanmalı" demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title