Haberler

Öğretmen ve Veliler Kan Bağışında Bulundu

Kızılay Muş Şube Başkanlığı Kan Bağış Merkezi, ‘Geleceğin Kan Bağışçıları Kazanımı İçin Teknik Destek Projesi’ kapsamında öğretmen ve öğrenci velilerine yönelik kan bağış kampanyası düzenledi.

Kızılay Muş Şube Başkanlığı Kan Bağış Merkezi, 'Geleceğin Kan Bağışçıları Kazanımı İçin Teknik Destek Projesi' kapsamında öğretmen ve öğrenci velilerine yönelik kan bağış kampanyası düzenledi.

Geleceğin Kan Bağışçıları Kazanımı İçin Teknik Destek Projesi kapsamında Kızılay Kan Bağış Merkezi ekipleri, merkeze bağlı İlyas Sami İlk ve Ortaokulu'nda stant kurdu. Okulun giriş katında kurulan stantta başlatılan kan bağış kampanyasına İlyas Sami İlk ve Ortaokulu Müdürü Sıracettin Koçlardan, Okul Aile Birliği Başkanı Kutbettin Çelik, Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kenan Şeker, öğretmen ve öğrenci velileri katıldı. Kızılay Kan Bağış Merkezi'nin proje kapsamında yaptığı çalışmalara öğrenci velileri olarak destek verdiklerini belirten Okul Aile Birliği Başkanı Kutbettin Çelik, öğrencilere de rol model olduklarını söyledi.

Kızılay'ın başlattığı proje kapsamında eğitim öğretim yılının birinci döneminde öğrencilere yönelik seminerlerin verildiğini belirten Okul Müdürü Sıracettin Koçlardan ise, bu defa kan bağış kampanyasına destek verdiklerini ifade etti. Daha önce 500 öğrenciye eğitim verildiğini hatırlatan Koçlardan, "Geleceğin Kan Bağışçıları Kazanımı İçin Teknik Destek Projesi kapsamında eğitimler verildi. Bu eğitimlerden 500 öğrencimiz faydalandı. Eğitimlerin öğrenciler üzerinde olumlu bir etki bıraktığını söyleyebiliriz. Çünkü öğrencilerimiz zaman zaman bu konularda soruları oldu ve birebir bizim ile paylaşıp bilgilerini tazelediler. Bu tür eğitimler çok önemli ve hemen hemen tüm okullarda verilmesi gerekiyor. Çünkü Kızılay'ın ne olduğu ve görev alanları gibi birçok bilgiler verildi. Ayrıca öğrencilerimize ilk yardım eğitimlerinin verilmesi ayrı bir önem taşıyor. Malum afet bölgesinde yaşıyoruz ve 7'den 70'e herkesin bu eğitimleri alması gerektiğine inanıyorum. Bugünde projenin ikinci ayağı olan kan bağış kampanyası yapıldı. Destek veren tüm öğretmen arkadaşlarımıza ve velilerime göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Kızılay, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde 'Geleceğin Kan Bağışçıları Kazanımı İçin Teknik Destek Projesi'nin hayata geçirildiğini kaydeden Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kenan Şeker de, "Geleceğin Kan Bağışçıları Kazanımı İçin Teknik Destek Projesi'ne Muş olarak ekiplerimizi hazırlayıp çalışmalarımızı tamamladık. Şu anda projenin ikinci aşaması olan ikinci dönem kan bağışçıları için belirlediğimiz okullarda öğretmen ve velilere yönelik çalışmalarımızı başlattık. Proje kapsamında bugün İlyas Sami İlk ve Ortaokulu'nu ziyaret edip standımızı açtık. Proje kapsamında özellikle okul idareci, öğretmen ve öğrenci velileri kan bağışına ilgi ile yaklaştılar. Şu anda 25 kişi kan bağışında bulundu. Proje dahilinde daha önce belirlenen ve İlyas Sami İlkokulu'nun da yer aldığı toplam 5 okulda bu faaliyetlerimiz devam edecektir. Projemize destek veren başta okul idareci, öğretmen ve öğrenci velilerimize çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kenan Şeker Kızılay Muş Yerel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title