Haberler

Muradiye'de Vizyon 2023 Ortak Akıl Stratejik Eylem Planı Toplantısı Düzenlendi

Van ili ve ilçeleri “Vizyon 2023 Ortak Akıl Stratejik Eylem Planı” Muradiye ilçesinde gerçekleştirildi.

Van ili ve ilçeleri "Vizyon 2023 Ortak Akıl Stratejik Eylem Planı" Muradiye ilçesinde gerçekleştirildi.

Van Vali Yardımcısı Ramazan Kurtyemez ve Muradiye İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu'nun katılımları ile gerçekleştirilen 2023 Van Vizyonu Arama Konferansı Muradiye Teknik Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Konferansa ilçedeki kamu kurum temsilcileri, esnaflar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Yaklaşık 30 katılımcı ile gerçekleştirilen arama konferansının açılışında İlçe Kaymakam Erol Tanrıkulu yaptığı konuşmada, "Kaymakamlık olarak 2023 vizyonumuz kapsamında kalkınma stratejilerimiz hazır. Bunlarla ilgili çalışmalarımızı sürekli yenileyerek, geliştirerek yapmaya devam etmekteyiz. 2023 vizyonumuz hazır, planlarımız hazır. Yeni bir bölgeyi, ilçeyi geliştirmek için, sadece devletin kendi oluşturduğu stratejileri, gayretleri yetmez. Burada ilçedeki, bölgedeki, Türkiye'deki insanlar neler düşünüyor? devletten ve yöneticilerden neyi istiyor? Biz ilçe olarak ekonomik anlamda ve refah düzeyi olarak neredeyiz? Biz bu gün burada bunları dile getireceğiz. Ülkemiz, 2001 yılından sonra yakaladığı büyüme ivmesi ile birlikte dünyanın büyük ekonomilerinin dikkatini çekmiştir. Tabi bu gelişmeler bölgemizde olur, ilçelerimizde ve illerimizde olur, bunlar oluştuğu zaman Türkiye otomatik olarak gelişmiş olur. Bu büyüme gayri safi milli hasılanın istenilen, arzulanan düzeyde yükselmesi demek olur. Refah artar ve insanlar huzur içerisinde yaşar" dedi.

2023'te nasıl bir Muradiye beklediklerini ilçe kaymakamı olarak Türkiye ölçeğinde değil de ilçe ölçeğinde değinmek istediğini ifade eden Tanrıkulu, "Bunlara değinirken ilçe kaymakamı olarak değil sizlerin arasında bulunan bir esnaf, bir vatandaş gibi olaya yaklaşmak istiyorum. Değerli arkadaşlar bizim potansiyelimiz nedir, bizim ekonomik potansiyelimiz var mıdır, vardır. Eğitim potansiyelimiz, tarım potansiyelimiz vardır. Bir vatandaş olarak baktığımda ben 2023'ü şöyle yorumlarım. Bu gün itibarıyla %86 oranında okur-yazarımız var. 4, artı 4, artı 4 ile birlikte 2023'te ortaokul düzeyinde okullaşma oranı %100'lere, liseyi bitirme oranı yaklaşık % 75'lere varacak. Tarım potansiyeli olarak Van'ın Gürpınar Ovasından sonra en geniş ovaya sahip ikinci büyük ovamız Muradiye ilçesindedir. Bu tarım alanları verimli topraklara sahiptir. Meyvecilik açısından son derece verimli alanlara sahip bir yere sahip olduğumuzu düşünüyorum. Bu ilçede yaklaşık 30 bin elma ağacı ve kiraz diktik, meyvecilikte ve sebzede, domateste son derece verimli bir ovaya sahiptir. Hayvancılık açısından yeteri kadar hayvancılık yapılmamaktadır, kısmi olarak yapılıyor ama küçük aile işletmesi şeklinde. Artık dünya şu noktaya geldi, büyük işletmeler haline, şirketler haline dönüştü. Dolayısıyla küçük aile hayvan işletmeciliğinden kurtulmamız lazım. Türkiye'de bilinen birkaç yerde şelale vardır, doğuda bilenen tek şelale ise herkes tarafından bilinen Muradiye Şelalemizdir. İnci Kefali göçünün dünyada izlenebilen yeri sadece Türkiye'dedir. Türkiye'de de sadece iki bölgede, biri Muradiye, diğeri Erciş'tedir. Muradiye Kalemiz, mesire alanımız, Sarımemed Barajı. Bu alanları, zenginlikleri turistik değer haline getirdik mi, ilçede çok büyük bir ekonomik hamle gerçekleştirmiş oluruz. Bunlar zor şeyler mi, zor şeyler değil. Bunun dışında bizler bunları yapabilecek potansiyele sahibiz. Dolayısıyla vatandaşlarımız kendilerine sunulacak desteklerle ellerinden geleni yapacak yakaladığımız bu huzurlu ortam içerisinde refaha kavuşulacak. İnanıyorum ki bu toplantıda ilçemiz adına belirteceğiniz fikirler bize de bir ışık, bir yol gösterici olacaktır. Hepinize şimdiden katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Toplantı Doç. Dr. İsmail Hakkı Eraslan tarafından bölgesel kalkınma ve ortak akıl stratejik eylem planı hakkında bilgilendirme sunumunun yapılması ve Moderatör Doç. Dr. Reha Saydan ve Doç. Dr. Menaf Turan tarafından yapılan arama konferansı ile devam etti. (SS-ŞAK-Y) - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erol Tanrıkulu Muradiye Türkiye Yerel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Bakmadan Geçme

17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Onur Yüksek Teknoloji halka arz ne zaman? Onur Yüksek Teknoloji halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title