Haberler

Mazlumder: Diyarbakır Olayları Derin Araştırılsın

Güncelleme:

Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal ve bölge illerin şube başkanları, yaptıkları ortak açıklamada bölgedeki olayların araştırılmasını istediler.

Mazlumder "Bölgede yaşanan olaylarda provokasyondur"

Mazlum Der Genel başkanı Ahmet Faruk Ünsal, MYK üyeleri ve bölge şube başkanları ile birlikte Diyarbakır'da basın açıklaması yaparak son günlerde yaşananları değerlendirdi.

Toplantıya Mazlum Der Genel başkan Yardımcısı Av. Murat Çiçek ve Batman Şube Başkanı Hasan Argünağa da katıldı.

Şube binasında düzenlenen toplantıda konuşan Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, son günlerde yaşanan olayları değerlendirdi.

Bölgede yaşanan çatışmaların devletin ayrıntılı olarak araştırması isteyen Ünsal, özelde Kürt halkının genelde Türkiye halklarının barış içinde yaşama hakkının hangi sebeple olursa olsun engellemeye kimsenin hakkının olmadığını anlattı.

Ünsal, bölgede yaşananların kabul edilmeyeceğini kaydetti.

Ünsal sözlerini şöyle sürdürdü; "Siyasi faaliyetlerin çatışma ve savaş araçlarıyla sürdürülmesi bölge hassasiyetleri düşünüldüğünde onarılması güç acılar, sorunlar ve travmalara sebep olacağı kuşku götürmeyecek bir gerçeklik olduğu gibi tarihsel tecrübelerle de sabittir. Bölgede şimdi ve sonrası için siyasi ve sosyal grupların birbirleri üzerinde şiddet ve benzeri yollarla egemenlik kurma ve kendisi gibi düşünmeyenlere baskı ve sindirme amaçlı tutum ve yaklaşımları kabul edilemez. Bölgede ve tüm ülkede herkesin dini düşüncesini etnik ve felsefi kimliklerini özgürce ifade etme ve paylaşma hakkına sahip olduğu bu hakkı korumanın da öncelikle çatışmaya taraf olanların birincil sorumluluğu olduğu bilinmelidir. Öncelikle yaşam hakkına yönelen söz konusu saldırıları kınıyoruz. Olaylarda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet ve ailelerine sabır dilerken yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Devletin bölgesel çatışmaya konu olan hassasiyetleri her kesimin güven içinde koruyabileceği, ifade edebileceği bir zemini oluşturma görevi bu bölgede her yerden daha fazla yerine getirmesi bu görevi yerine getirirken en küçük hata, ihmal ve kusurların kasıt ve provokasyon algısını güçlendireceği bilinmelidir. Bu itibarla sorumluluk sahibi herkesimi bu sorumluluklarının bir gereği olarak toplumsal çatışmayı körükleyecek tutum ve davranışlardan uzak durarak barışı tesis edecek sağduyulu bir dil geliştirmelerini bekliyoruz. Devleti söz konusu olayları ayrıntılı olarak araştırarak gerçekleri ortaya çıkarmaya, faillerin, olaylarla ilgili olarak devlet içinde kastı, ihmali veya kusuru olanları tespit ederek gerekli yasal yolları işletmeye çağırıyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Ahmet Faruk Ünsal Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title