Haberler

Valiliğin 1 Mayıs kısıtlamasına tepki gösteren Özel, AYM kararını gösterdi: Taksim'i yasaklamak anayasayı tanımamaktır

Güncelleme:

CHP'nin 1 Mayıs'ta Taksim'e yürüme kararının ardından İstanbul Valiliği'nin toplu taşımada kısıtlamaya gitmesine tepki gösteren Özgür Özel, Anayasa değişikliği gündemine atıfta bulundu. Anayasa Mahkemesi'nin Taksim ile ilgili kararı olduğunu hatırlatıp elindeki kartı kameralara gösteren Özel "Sen mevcut Anayasa'ya uymuyorsan, yenisini yapsan ne olur. O yüzden yenisi yapılana kadar eskisine uymak herkesin görevidir. Taksim'i yasaklamak Anayasa'yı tanımamaktır" dedi.

İstanbul Valiliği 1 Mayıs için metro, tramvay, metrobüs, deniz ulaşımına kısıtlama getirdi. CHP'nin Taksim'e yürüyüş kararı sonrası gelen açıklama tansiyonun bir hayli yükselmesine neden oldu.

"İKTİDAR GÜVENLİĞİ SAĞLAYAMAYACAĞINI PEŞİNEN İTİRAF EDİYOR"

Bugün partisinin grup toplantısında İstanbul Valiliği'nin toplu taşımadaki kısıtlama kararına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, " Taksim'in 1 Mayıs'a kapatılması o iktidarın başarısını değil aslında muktedir olamadığını, iktidarda olduğunu ama o meydana yasak getirerek, aslında lüzumsuz bir tedirginlik içinde olduğunu, güvenliği sağlayamayacağını peşinen itiraf ettiğini ve bunun demokrasilerde özgüvensizliğin iktidarlara hiç iyi gelmeyeceğini, o yüzden bizim sorumluluk almaya hazır olduğumuzu ve sendikalarla birlikte görev yaparak kimsenin burnu kanamadan o meydandaki kutlamalara izin verilmesini talep etmiştik.

Valiliğin 1 Mayıs kısıtlamasına tepki gösteren Özel, AYM kararını gösterdi: Taksim'i yasaklamak anayasayı tanımamaktır

"HER KİŞİNİN 1 MAYIS'TA TAKSİM'DE BULUNMA HAKKI VARDIR"

Sayın Kurtulmuş'la yeni anayasa için görüştük. Anayasalar her doğan için yapılır, Erdoğan için yapılmaz. Kendilerine de söyledim. Anayasalar kapsayıcı, çoğulcu metinlerdir. Kurtulmuş'a da söyledim. Sen mevut anayasaya uymuyorsan, yenisini yapsan ne olur. O yüzden yenisi yapılana kadar eskisine uymak herkesin görevidir. Herkesin görevi anayasaya sadakattir. Anayasa der ki AYM kararları bağlayıcıdır. Herkes için bağlayıcıdır. Elimde AYM'nin Taksim Meydanı kararı var. O kararda "Her kişinin 1 Mayıs'ta Taksim'de bulunma hakkı vardır." yazıyor. AYM Taksim'i yasaklayamazsın diyor. Bu karara daha bugün uymayan birisi var. Kendisiyle görüşeceğiz elbette. Taksim'i yasaklamak anayasayı tanımamaktır. Can Atalay'ı bırakmak anayasa tanımamaktır. İttifak ortağınızın AYM kapatılsın çıkışına mesafe koymamak anayasa tanımamaktır.

Valiliğin 1 Mayıs kısıtlamasına tepki gösteren Özel, AYM kararını gösterdi: Taksim'i yasaklamak anayasayı tanımamaktır

"YARIN TAKSİM'DE İŞÇİLERLE BİRLİKTE OLACAĞIZ"

Ben el sıkışmaya çok önem veririm. Müzakere başka bir şeydir, aynı fikirde olmak başka bir şeydir. Anayasaya yemin etmiş bizlerin, bu görevi herkese hatırlatmak da hepimizin görevidir. Yarın CHP hangi ilde nerede 1 Mayıs kutlaması varsa bir temsilcimiz yer alacak. Adresin Taksim olduğunu düşünsek de her sendikanın her yerde yaptığı etkinlikte olacağız. Yarın Taksim'de işçilerle birlikte olacağız. En önemsediğim uyarı şudur; 1 Mayıs bayramdır, bu ülkenin polisi de emekçidir, askeri de emekçidir. Onlara kanunsuz emir verenler yüzünden uygulamak zorunda oldukları kararlar o kardeşlerimizin kişisel düşüncesi değildir. Emekçiyle polisi karşı karşıya getirmek isteyenler olacaktır. 1 Mayıs'ta gaz, cop ve kelepçe görmek istemediğimizi, polisle çatışma görüntüleri görmek istemediğimizi hatırlatarak herkesi sorumluluğa davet ediyoruz." dedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Anayasa Mahkemesi Kısıtlama İstanbul 1 Mayıs Taksim 3.Sayfa Politika Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Bakmadan Geçme

18 Mayıs Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 18 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi?
Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

500

Yorumlar (28)

Tamirci Usta:

Her yıl aynı şey işçiden başka kimi ararsan var ne kadar yasadısı örgüt varsa 1 mayısta meydanlarda işleri devleti polisi ugrastırmak bunu sizde biliyorsunuz bu ısrar niye ortagın dem mi sıkıstırıtıyor yoksa özgür

263
126
yanıtYanıtla
Nurullah Aydın:

AKP gitmeden Türkiye'ye huzur gelmez.

183
164
yanıtYanıtla
Ercan Sevinc:

Asla gönderemeyeceksiniz belediye seçimleri ne boşa güvenmeyin dem parti olmasa 38 i rüyanızda görürsünüz

yanıt30
yanıt34
hayrettin ozkan:

Bizler 80 şerde sağ sol çatışmaları içinde korku ile büyüdük. O kadar huzurluyduk ki huzurdan uçuyorduk...

yanıt15
yanıt11
Turol Capa:

Mesele Akp değil, mesele vatandaş fanatik olması. İktidar iyi olmayabilir ama muhalefet de baş para etmiyor.

yanıt12
yanıt9
Demir Acer:

Abd düğmeye bastı bunun ısrarı ondan)))

132
137
yanıtYanıtla
YalancıSavar:

Alman cumhurbaşkanı geldi mesajı verdi gitti

yanıt11
yanıt4
Demir Acer:

Sanırım ABD düğmeye bastiki bunun israr ile taksime gitmek istemesimin sirri çözüldü

106
121
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

He hep ABD basar düğmeye la. Dış güçler. Avrupa bizi gıskanıyaaahhh

yanıt18
yanıt4
Turan Şahin:

katil abd diyenleri ben sağcı sanırdım,meğer solcularmış)))

yanıt37
yanıt6
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title