Haberler

Malatya'da Sağlık Çalışanları Eylemde

Güncelleme:

Malatya’da sağlık çalışanları, Doktor Ekrem Karakaya’nın görevi başında öldürülmesi nedeniyle eylem yaptı. Aile Hekimi Fuat Zengin, "Biz bu ülkeye hizmet için okuduk. Biz bu ülkenin aşağılanmak için, paspas olup oy deposu olmak için okumadık. Yeter artık algı operasyonlarıyla insanların, temiz halkımızın gözlerini boyamayın. İnsanları yanlış algılarla yönlendirmeyin. Biz insanlara derdimizi anlatamıyoruz" dedi.

Malatya'da sağlık çalışanları, Doktor Ekrem Karakaya'nın görevi başında öldürülmesi nedeniyle eylem yaptı. Aile Hekimi Fuat Zengin, "Biz bu ülkeye hizmet için okuduk. Biz bu ülkenin aşağılanmak için, paspas olup oy deposu olmak için okumadık. Yeter artık algı operasyonlarıyla insanların, temiz halkımızın gözlerini boyamayın. İnsanları yanlış algılarla yönlendirmeyin. Biz insanlara derdimizi anlatamıyoruz" dedi.

Malatya'da İl Sağlık Müdürlüğü'nün önünde toplanan sağlık çalışanları, Konya'da görevi başında dün öldürülen Doktor Ekrem Karakaya'yı andı. Sağlık çalışanları, görevlerini yaparken saldırılara uğradıkları gerekçesiyle eylem kararı aldı. Sağlık İl Müdürlüğü'nün önünde düzenlenen eylemde konuşan Malatya Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Sezai Demirel, "Gün geçmiyor ki herhangi bir hekim arkadaşımız saldırıya uğramasın. Ama Konya'daki kadar vahşisini hiç görmedik, hiç yaşamadık. Artık saldırıların sonuna gelmesi lazım, bu saldırılar bizim içimizi yaralıyor" diye konuştu.

"SAĞLIK HİZMETİ VERİLEBİLMESİ İMKANSIZ HALE GELDİ"

"Sağlıkta şiddet artık sağlıkta katliama dönüşmüş durumda" diyen Aile Hekimi Hümeyra Uzar ise şunları söyledi:

"Hekime saldırı adeta toplumsal histeriye dönüşmüştür. Bu durumda uygulanan popülist sağlık politikaları sebebi ile ülkeyi yönetenlerden hastane idarecilerine kadar herkes doğrudan sorumludur. Mevcut durum kabul edilmez. Hekimlere ve sağlık çalışanlarına saldırıların son bulması için en sert önlemler acilen alınmalıdır. Sağlık tesislerindeki emniyet tedbirleri hasta ve çalışanların kendini tam güvende hissedeceği şekilde sağlanmalıdır. Can güvenliğimiz olmadığı açıkça görülmektedir. Daha kaç can kaybedilecektir? Mevcut durumda sağlık hizmeti verilebilmesi artık imkansız hale gelmiştir. Bundan dolayı tüm sağlık STK'ları şimdilik 7-8 Temmuz tarihlerinde tabip odalarının da desteği ile acil hastalara verilen hizmetler hariç iş bırakma kararı aldı. Gerekli güvenlik tedbirleri alınmaya başladığını görene kadar eylemlere taleplerimizin arkasında olacağız."

"OY DEPOSU OLMAK İÇİN OKUMADIK"

Aile Hekimi Fuat Zengin ise, "Biz bu ülkeye hizmet için okuduk. Biz bu ülkenin aşağılanmak için, paspas olup oy deposu olmak için okumadık. Yeter artık algı operasyonlarıyla insanların, temiz halkımızın gözlerini boyamayın. İnsanları yanlış algılarla yönlendirmeyin. Biz insanlara derdimizi anlatamıyoruz. Çünkü ekranlarda dinlediklerini, okuduklarını doğru sanıyorlar. Lütfen gerekli önlemleri alın. Biz bu ülkeye hizmet etmek istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Ekrem Karakaya Malatya Konya Yerel Haberler

Rize İl Başkanı Ayar'ın istifası sonrası AK Parti'den değişim mesajı: Adımlar atılacak

Rize İl Başkanı Ayar'ın istifası sonrası AK Parti'den değişim mesajı: Adımlar atılacak

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Bakmadan Geçme

Sık sık idrara çıkma neyin habercisi? Günde 10 kere idrara çıkmak normal mi? Hababam Sınıfı ne zaman, nerede çekildi? Hababam Sınıfı okulu nerede? Hababam Sınıfı oyuncuları kimler, konusu ne? Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı filmi oyuncuları kim? Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı konusu, oyuncuları ve Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı özeti! 2026 UEFA Avrupa Ligi nerede oynanacak? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Taş Kağıt Makas CANLI izle! KANAL D Taş Kağıt Makas 12. bölüm CANLI izleme linki! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 161. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Mehmed Ali Kağıtçı kimdir? Mehmed Ali Kağıtçı kaç yaşında, nereli? Mehmed Ali Kağıtçı hayatı ve biyografisi! Beşiktaş-Trabzonspor ZTK finali hakemi kim? Ziraat Türkiye Kupası final maçını kim yönetecek? Yaprak Dökümü'nde Cem neden öldü? Yaprak Dökümü'nde Cem karakterinin ölüm sebebi ne? 23 Mayıs Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 23 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 22 Mayıs günün maçları nereden izlenir?
Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

500

Yorumlar (1)

Haluk Gurbuz:

Bu ülkede öğretmeni de oludu acaba ben hakkımı alamiyorum diye derse girmemezlik yapıyormu askeri ben hakkımı alamiyorum diye sınırda nöbetinimi bırakıyor polisi ben hakkımı alamiyorum diye olaya müdahale etmiyor mu ne dır bu ya ben randevu alamiyorum işi yavaşlatıklari için polikilinigi açmiyorlar

0
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title