Haberler

Kentin Temizliği 329 İşçiyle Yapılıyor

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nce başlatılan 'Diyarbakır'ı Seviyorum, Kirletmiyorum' kampanyası kapsamında 329 kişi her gün temizlik yapıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan 'Diyarbakır'ı Seviyorum, Kirletmiyorum' Kampanyası kapsamında kentin ana arter ve bulvarlarının temizliği her gün 329 personelle yapılıyor. Sabah 05.30'da işbaşı yapan temizlik işçileri, akşam saat 17.00'a kadar temizlik çalışmalarını 62 ana arterde sürdürüyor. Bir haftadır surların çevresinde ve burçlarda da temizlik çalışması yürüten Belediyemiz, bir yandan da çöp kutuları monte ediyor.

Temizlik çalışmaları hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Çevre Koruma Şube Müdürü Mehmet Baran, şunları söyledi:

"Çevre Koruma Şube Müdürlüğü olarak kentin temizliğinde toplam çalışan personel sayımız 329'dur. Kentin temizliğine sabah 05.30'da başlıyoruz, 09.30'da ara veriyoruz. Özellikle halkımızın en fazla gezmeyi dinlenmeyi tercih ettiği Sur bölgemizde temizlik çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyemizin toplam hizmet yürüttüğü ana caddeler 62 caddedir. Bu alanlarda hem temizlik çalışmalarını hem ihtiyaç halinde çöp kovası, çöp basketi, konteynır tahsis ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelerimizle birlikte temizlik kampanyasının daha çok ses getirmesi açısından koordineli çalışma halindeyiz. Çalışmalarımız sabah 05.30 itibariyle başlıyor, akşam 17.00'da sona eriyor."


Burç Temizliği Tamamlanmak Üzere


Sorumlu oldukları 62 caddede eskimiş çöp kutularının yerine yenilerini taktıklarını kaydeden Baran, Diclekent, Doktor Sıtkı Göral, Gürsel, Sento, Turgut Özal ve Koşuyolu Caddelerindeki çöp kutularının montajının tamamlandığını belirtti. 'Diyarbakır'ı Seviyorum, Kirletmiyorum' kampanyası kapsamında burçların ve surların çevresinin temizliğinin tamamlanmak üzere olduğunu bildiren Baran, temizlik konusunda herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Mehmet Baran Yerel Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

500

Yorumlar (1)

DiyarbakırMobil-IOS:

Arkadaş bu be iştir ya 1000 işçiyi ilgilendiren toplu SÖZLEŞME imzalanmıyor neden Diyarbakır büyükşehir Belediyesi işçinin var olan haklarına göz dikmiş birde neymiş emek en yüce değermiş genel iş sendikası üyesiyiz Sendika partinin korkusundan gık çıkaramıyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title