Haberler

Kayseri'de 1 Mayıs Renkli Geçti

Kayseri'de 1 Mayıs kutlamalarına 25 topluluk, grup ve siyasi partiden yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Kayseri'de 1 Mayıs kutlamalarına 25 topluluk, grup ve siyasi partiden yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Yoğunburç Kavşağı ve Kayseri Lisesi önünden iki farklı grup Mimar Sinan Parkı'nda buluştu. Kutlamalara katılan 24 grup şunlardan oluştu: EMEP, CHP, SDP (Sosyalis Demokrasi Partisi), Büro-Sen, Yozgat-Çayıralan Evciler Kasabası Gençliği, Alevi Kültür Merkezi, Genç-Sen, Dev-Lis (Devrimci Liseliler), Dev-Genç (Devrimci Gençlik), Disk, Birleşik Metal-İş, Ceha işçileri, TGB, İşçi Partisi, Eğit-Der, Eğitim-Sen, LGBTTT (Lezbiyen, Gay, Biseksüeli Transeksüel Toplulukları), TÜMTİS, (Tükiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası), Devrimci 78'liler Derneği, Renkli Tebeşirler Kültür ve Sanat Derneği, Kayseri Cumhuriyet Gazetesi Okurları, BDSP (Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu), DHF (Demokratik Halklar Federasyonu), Devrimci Gençlik Derneği, ESP (Ezilenlerin Sosyalist Partisi), Kaldıraç.

SENDİKALAR DIŞINDA İLK KEZ İŞÇİLER DE KATILDI

Yoğunburç Kavşağı'ndan, Halkların Demokratik Kongresi çatısı altında yürüyen topluluklara Kale önünde Ceha işçileri de katıldı. Böylece, yıllar sonra ilk kez Kayseri'de işçi sendikalarının dışında bir işçi topluluğu bizzat 1 Mayıs kutlamalarında boy gösterdi.

İLK KEZ LGBT'LER GÖKKUŞAĞI BAYRAĞI AÇTI

1 Mayıs kutlamalarına damgasını vuran bir başka görüntü, Kayseri'de ilk kez LGBT (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transeksüel) Toplulukların, gökkuşağı bayrağı açması oldu. 5 kişi halinde yürüyen grubu, Üvey Evlatlar Platformu Sözcüsü Harun Sinan Demirdöven temsil

KADINLAR TENCERE, TAVA İLE DAVULA EŞLİK ETTİ

Bunların yanı sıra, kortejde, LGBT'lerden sonra kadınlara yer ayrıldı. Geçtiğimiz günlerde Ziyagökalp Mahallesi'nde yaptıkları eylem ile Fethiye'deki tecavüz davasına seslerini yükselten kadınlar, yine tencere ve tavalarıyla meydanlarda kadın hakları için haykırdı. Kadınlar, çocukları ile birlikte, tencere ve tavaları ile davula eşlik etti.

YGS MAĞDURLARI İÇİN TABUT KALDIRILDI

EMEK Gençliği'nin kefen giyerek, YGS mağdurları için taşıdığı tabut da, 1 Mayıs'ın ilgi çekenlerindendi. Eğitim sistemine dair çok sayıda pankartın taşındığı kortejde, ERÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinin ellerini zincirleyerek, basının özgürlüğü ve tutuklu gazetecilere dair taşıdığı pankartlar da dikkat çekti.

TİYATROCULARDAN BOYALI YÜZ EYLEMİ

Bir diğer ilgi çekici manzara ise Renkli Tebeşirler Kültür ve Sanat Derneği ile Kayseri Cumhuriyet Gazetesi Okurları adlı toplulukların, devlet tiyatrolarının özelleştirilmesine karşı, yüzlerini boyayarak korteje katılması oldu. Topluluk, yolda yürüyenlere, 'Şehir Tiyatroları Yok Edilemez, Tiyatrocuyu Tiyatrocular Yönetir' yazılı yaka kartları dağıttı.

Öte yandan, Kayseri Lisesi önünden kalabalığa katılan gruplar, DHF, Devrimci Gençlik Derneği, ESP ve Kaldıraç oldu. Her iki grup da Mimar Sinan Parkı yanındaki alanda buluşup Park'a giriş yaptı. CHP Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Mayıs kutlamalarında bulundu. Kalabalık alana girdikten sonra basın açıklamaları yapıldı ve halaylar çekip, marşlar söylenerek 1 Mayıs kutlamalarında devam edildi.

(SK)

01.05.2012 17: 24: 32

TSI

NNNN - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Gazetesi 1 Mayıs Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title