Haberler

ŞEVVAL AYI ORUCU NE ZAMAN BİTİYOR? Şevval ayı son günü ne zaman?

Güncelleme:

ŞEVVAL AYI ORUCU NE ZAMAN BİTİYOR? Şevval ayı son günü ne zaman? Şevval ayı orucunun ne zaman biteceği merak konusu oldu. Müslümanlar tarafından önemli bir ibadet olan Şevval orucu, Ramazan ayının hemen ardından tutuluyor.

Şevval ayı, Ramazan Bayramı'nın ardından başlayan ve 6 gün süren oruç tutma geleneğini içerir. Bu nedenle, Şevval ayının ne zaman sona ereceği, oruç tutanlar ve tutmaya başlayanlar tarafından merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Dini Günler Takvimi, Şevval Ayı'nın başlangıç ve bitiş tarihlerini belirtmektedir. Dolayısıyla, 2024 Şevval ayının ne zaman biteceği bu takvimde yer alan bilgilerle öğrenilebilir. ŞEVVAL AYI ORUCU NE ZAMAN BİTİYOR? Şevval ayı son günü ne zaman? İşte ayrıntılar...

ŞEVVAL AYI NE ZAMAN BİTİYOR?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı takvime göre, 2024 Şevval ayı 10 Nisan 2024 tarihinde başladı ve 29 gün sürecek. Dolayısıyla, Şevval ayının son günü 8 Mayıs 2024'e denk geliyor ve 9 Mayıs 2024'te Zilkade ayı başlamış olacak. Bu bilgiler, oruç tutma ve dini ibadetlerde zamanlama açısından önem taşıyor.

ŞEVVAL AYI ORUCU NE ZAMAN BİTİYOR? Şevval ayı son günü ne zaman?

ŞEVVAL ORUCU NE ZAMAN TUTULUR?

Şevval ayı orucu, Ramazan ayının ardından tutulan ve Peygamberimiz Hz. Muhammed'in tavsiye ettiği bir nafile oruçtur. Hz. Muhammed'in hadisine göre, Ramazan orucunu tutan ve ona Şevval ayından altı gün ilave eden kişi, bütün yıl boyunca oruç tutmuş gibi sevap kazanır. Dolayısıyla, Müslümanlar Şevval ayının herhangi bir altı gününde nafile oruç tutarak bu fırsattan yararlanabilirler. Bu, dinî ibadetlerin devamını sağlama ve manevi olarak artı değerler elde etme amacı taşır.

ŞEVVAL AYI ORUCU NE ZAMAN BİTİYOR? Şevval ayı son günü ne zaman?

ŞEVVAL AYININ FAZİLETİ NEDİR?

Ramazan ayının ardından Şevval ayında altı gün oruç tutmanın faziletli olduğu hadislerde belirtilir. Hz. Peygamber (s.a.s), "Ramazan orucunu tutup ona altı gün Şevval ayı orucu ekleyen kimse, bütün yıl boyunca oruç tutmuş gibi olur" şeklinde buyurarak bu ibadetin önemine işaret etmiştir. Bu oruçlar ardışık olarak ya da aralıklı olarak tutulabilir. İslamî kaynaklarda bu nafile orucun manevi değeri ve sevabı üzerinde durulur.

ŞEVVAL AYI ORUCU NE ZAMAN BİTİYOR? Şevval ayı son günü ne zaman?

ŞEVVAL ORUCU PEŞ PEŞE TUTULUR MU?

Şevval ayı orucunun ardışık olarak değil, ay içinde toplamda altı gün olacak şekilde tutulması gerektiği bilinir. Oruçlar arka arkaya tutulmak zorunda değildir; ancak bu altı günün Şevval ayı içinde tamamlanması esastır. Bu niyetle tutulan oruçlar, Müslümanlar için manevi bir ibadet ve sevap kaynağıdır.

ŞEVVAL AYI ORUCU NE ZAMAN BİTİYOR? Şevval ayı son günü ne zaman?

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Şevval orucu Dini Gündem Yaşam Dünya Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title