Haberler

Uzmanların ısrarla uyardığı ilimizde deprem seferberliği! Konteyner sevkiyatı başladı

Güncelleme:

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, olası Hakkari depremi için hazırlıklara başladı. Planlama kapsamında Hakkari kent merkezine ve Yüksekova ilçesine 1000'er, Şemdinli'ye 500 konteyner ile kent geneli için 10 bin çadır gönderilecek. Bu kapsamda gönderilen 200 konteyner ise Şemdinli ilçesinde belirlenen alana yerleştirildi.

Yetkililerin ve deprem uzmanlarının uyarılarının ardından binalarda yapılan dayanım incelemelerinde Hakkari ve Yüksekova'da bazı kamu ve okul binaları boşaltılırken, AFAD da olası deprem için kent genelinde hazırlıklara başladı. Hakkari Valiliği, birinci derece deprem kuşağında yer almaları nedeniyle kent merkezi ile Yüksekova ve Şemdinli'de konteyner alanları belirleyip, şu ana kadar polis ve jandarmadan oluşan 650 kişiye de arama kurtarma eğitimi verdi. AFAD'ın hazırlıkları kapsamında da 2 bin 800 çadır, Hakkari kent merkezi ile Yüksekova'daki depolara bırakılırken, TIR'larla getirilen ilk 200 konteyner ise Şemdinli ilçesinde vinçlerle belirlenen alana bırakıldı.

AFAD, Olası Hakkari Depremi İçin Hazırlıklara Başladı

"TEDBİRLERİMİZİ ALIYORUZ"

Hakkari Valisi Ali Çelik, olası deprem için yapılan hazırlıkların sürdüğünü söyledi. Vali Çelik, ülkenin deprem fayları üzerinde yer aldığını belirterek, " Deprem, ülkemizin en büyük gerçeğidir. Deprem uzmanlarının Hakkari için yaptığı uyarıları dikkate alıp, tedbirlerimizi alıyoruz. İçişleri Bakanlığımızın önderliğinde AFAD koordinasyonunda, Hakkari'de olası bir depremde yapılacak konulara ilişkin bir çalışma yürütüyoruz. Sayın bakanımızın talimatları ile AFAD bu işi koordine ediyor. Bunun iki temel aşaması var. Birinci aşaması, olası bir deprem meydana geldikten sonraki anlık olarak arama kurtarma faaliyetlerinin yoğun ve hızlı bir şekilde ilimizin coğrafi konumu da göz önünde bulundurarak, yereldeki imkan ve kabiliyetleri geliştirmek. Bunun için de şu ana kadar 56 ekibin oluşturması planlandı. Bunlar, jandarma, polis ve öğretmenlerden oluşuyor. AFAD koordinesindeki eğitimlerimiz devam ediyor. 350 jandarma, 300 polisimizin eğitimi tamamlandı" diye konuştu.

AFAD, Olası Hakkari Depremi İçin Hazırlıklara Başladı

KONTEYNERLERE ÇADIR DEPOLANIYOR

Olası depreme karşı belirlenen alanlara konteynerle çadır depolandığını da kaydeden Vali Çelik, "Bunun için planlamalar yapıldı. Hakkari merkezde Otluca bölgesi, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerimizde de konteyner alanları planlandı. Hakkari merkez ve Yüksekova'da 1000'er, Şemdinli ilçesinde ise 500 konteyner alanı belirlendi. Şemdinli için planlanan konteynerlerden 200'ü geldi. Diğer konteynerler de gelmeye devam edecek" şeklinde konuştu.

AFAD, Olası Hakkari Depremi İçin Hazırlıklara Başladı

"ÇADIR SAYISINI 10 BİNE TAMAMLAYACAĞIZ"

Açıklamasının devamında "Çukurca ve Derecik ilçelerimizde konteyner ve çadır kent alanları oluşturulacak" diyen Vali Çelik, şöyle devam etti: "Ayrıca Yüksekova'ya 2 bin, Hakkari merkeze 800 deprem çadırı da geldi. Çadır sayısını kent geneli için 10 bine tamamlayacağız. Bizim açımızdan önemli. Çünkü coğrafi olarak en uç noktada olduğumuz için, barınma alanlarının şimdiden hazırlanması, olası bir depremde imkan ve kabiliyet sağlayacak. Çadır stokları devam ediyor. Temennimiz o ki kullanma gereğinde duymayalım. Hakkari merkez başta olmak üzere Yüksekova, Çukurca, Şemdinli ve Derecik ilçelerimizde lojistik depolar kurulacak. Bu konuda her talebimize AFAD üzerinden destek verdiği için İçişleri Bakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Ali Çelik Yüksekova Şemdinli Hakkari Deprem AFAD Doğal Afetler 3.Sayfa Yaşam Haberler

Bomba iddia! Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü: Bir komplo var, ortaya çıkarılmalı

Bomba iddia! Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü: Bir komplo var, ortaya çıkarılmalı

Tasarruf tedbirlerinin ardından kamuda çalışma sistemi değişiyor! İşte üzerinde durulan 6 model

Tasarruf tedbirlerinin ardından kamuda çalışma sistemi değişiyor! İşte üzerinde durulan 6 model

Kumpas iddialarına ilk yorum! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuklayı da kuklacıyı da iyi biliyoruz

Kumpas iddialarına ilk yorum! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuklayı da kuklacıyı da iyi biliyoruz

Bakmadan Geçme

Aziz Yıldırım basın toplantısı hangi kanalda? Aziz Yıldırım basın toplantısı nereden izlenir? Aziz Yıldırım basın toplantısı İZLE! İKİZLER BURCU ÖZELLİKLERİ! İkizler burcu dengesiz mi, özellikleri neler? Çocuklar için sağlıklı ve lezzetli atıştırmalık önerileri Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 15 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 15 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Bugün voleybol maçı var mı? 15 Mayıs kimin voleybol maçı var? Bugün hangi voleybol maçı var? Yapay zeka Claude nedir? Claude'un ChatGPT'den farkı nedir? Yavuz Bingöl kimdir? Yavuz Bingöl kaç yaşında, nereli? Yavuz Bingöl hayatı ve biyografisi! REAL MADRİD - ALAVES MAÇI NE ZAMAN? Real Madrid - Alaves maçı ŞİFRESİZ Mİ, saat kaçta, hangi kanalda? Kahve Dünyası boykot mu? Kahve Dünyası dondurma İsrail malı mı, sahibi kim? Kahve Dünyası dondurma sahibi kim? Brunch Nedir ve Nasıl Yapılır? Brunch Saatleri ve Menüsü Hakkında Bilgiler 20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI 2024! #9997 Öğretmen ataması ön başvuru, tercih ne zaman? Mülakatlar ne zaman başlıyor? Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti 2024! Osmangazi Köprüsü fiyatı ne kadar, zam geldi mi? Feyza Civelek'in torbacıyla yazışmaları ortaya çıktı! Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı ne yaptı? Olay ne? Mısır Çarşısı'nda yangın mı var? Mısır Çarşısı'nda yangın mı çıktı, neden?
Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500

Yorumlar (22)

Delinin Çırağı:

Konteynerler bu şekilde istiflenirse depremde kullanılmaz hale gelir. Düşünen planlayan bir mühendis yok mu? aaa pardon integral, türev vs bilmeyen, - net ile mühendislik fakültesine giden bir nesil yaratıldı AKP eliyle değil mi? ondandır zaar.

155
208
yanıtYanıtla
oguz akyol:

Bı sen biliyon depremde zarar gormez japan askeri

yanıt88
yanıt18
Mücahit Kılıç:

Tedbir değilde kalan sağlar bizimdir mantığı bu

179
99
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Deprem olan bölgelerde konteyner ihtiyacı çözülmemişken , Hakkari vb ne alaka

151
60
yanıtYanıtla
Sihirbazın Çırağı:

Bu işten kimler gelir elde ediyor, saçmalık; madem uzmanlarınız evvelden biliyordu 6 Şubatı, 17 ağustosu bileydi; ya kasten patlayıcılı tetikleme deneyleri dönüyor ya da bu söylenti birileri için pek bir kârlı.

128
69
yanıtYanıtla
Can Dersimli:

Depremin ne zaman olacağı belli değil yıllarca o konteynrlar orda çürümeye terk edilecek. Kamu kaynakları böyle birilerine peşkeş çekiliyor. Tunceli Hakkari ve Şırnakta bu konteynr kentlerde amaç aslında bu evlere suriyeli ve yabancı uyruklu insanları getirip yerleştirerek bölge sosyolojisini değiştirmek yoksa devletin düşüncesi bölge halkı olsa depreme hazırlık sağlam ve güvenilir yeni konutlar inşaa edip orda yaşamı devam ettirmek olmalıdır.

89
72
yanıtYanıtla
mustafa kılıç:

toplanan 1 milyar tl harcanan milyarlarca tl ama hala toplanan paraları birileri yedi oldu. şimdi neler olacak acaba?

71
68
yanıtYanıtla
Netherill:

bu tedbir değilki. bu olay olduktan sonra sığınma için yapılan bir iş. tedbir yeni yapılan bina projelerin değişimi ve denetimi, eski binaların güçlendirilmesi, kentsel dönüşümler (sağlam bina projeli) bunlar tedbrdir. sığınak yapmak tedbir değildir.

93
29
yanıtYanıtla
dikduran adam:

bence olası ırak harekatında uzun askeri üs merkezi kuruluyor

73
14
yanıtYanıtla
THE TURK:

İnşallah öyledir.

yanıt30
yanıt1
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title