Haberler

İyilikte Yarışan Sınıflar, Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" Projesi

’İyilikte Yarışan Sınıflar, Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesi bilgilendirme toplantısı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında yapıldı.

'İyilikte Yarışan Sınıflar, Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var' projesi bilgilendirme toplantısı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında yapıldı.

Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Behzat Eğilmez, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebiyılmaz, İHH İnsani Yardım Vakfı Yetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, Mersin İnsani Yardım Derneği Başkanı Mesut Kayacı, Eğitim-Bir-Sen Mersin Şubesi Başkanı Atilla Olçum ve okul müdürleri katıldı. Projenin Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Bir Sen ve Diyanet İşleri Başkanlığınca da desteklenmekte olduğuna işaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Gül, proje ile sosyal sorumluluk yanı gelişmiş insanlar yetiştirilmesinin amaçlandığını ifade ederek, Mersin'in projelerle ilgili başarılı geçmişinden bahsetti. Gül, "Ekip ruhu, ortak heyecan ve gayret ile başaracağız. Aslında bugün bu anlamda bir ilki de başlatıyoruz. Okul idarecilerimizle böyle bir toplantıda projenin startını vermiş oluyoruz. Okul müdürlerimiz bu projeye kalpten inanır, sahip çıkarlarsa bu proje başarıya ulaşır" dedi.

Bir iyilik ve paylaşma hareketi olan projenin okullarda en iyi şekilde anlatılması gerektiğini dile getiren Gül, "Bütün öğretmen, öğrenci ve hatta velileri bu konuda bilgilendirmeliyiz. Okul idarecilerimiz ve okul koordinatörlerimiz öğretmen ve öğrencilerimize projeyi tanıtacaklardır. Bu iyilik hareketi okullarımızın iklimini değiştirecektir. Yapılacak çalışmaları kurum olarak takip edeceğiz. Türkiye ve dünyaya en fazla iyilik Mersin'den yayılsın istiyoruz" diye konuştu.

Mersin İnsani Yardım Derneği Başkanı Kayacı ise dernek olarak yaptıkları hizmetlerle amaçlarının sadece rablerinin rızasının kazanmak olduğunu belirterek, projenin hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

'İyilikte Yarışan Sınıflar, Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var' projesinde sendikalarının üstlendiği role dikkat çeken Eğitim- Bir-Sen Mersin Şubesi Başkanı Olçum da, "Yeryüzünde her gün 10 bine yakın çocuk yetim ve öksüz kalmakta her iki saniyede bir ise anne ve babasını kaybetmektedir. Bugün itibari ile dünyada 200 milyon civarında yetim bulunmaktadır. Dünyanın ve ülkemizin geleceği için bu projeye sahip çıkmalıyız. Bu çocuklara sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Bu proje ile çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever, başkalarının dertleriyle dertlenen, duyarlı ve sosyal sorumluluk yanı gelişmiş insanlar olarak yetiştirebilmeyi amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

Yeryüzünde yaşanan felaketlerde en çok mağdur olanın kadınlar ve çocuklar olduğuna vurgu yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Yetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yılmaz ise günümüzde dünyanın mutlak veto yetkisine sahip Güvenlik Konseyi daimi üyesi 5 ülkenin inisiyatifine bırakıldığını kaydetti. Bu düzenin artık değişmesi gerektiğinin altını çizen Yılmaz, "Dünyanın değişik bölgelerinde yaşayan çocuklarımıza sahip çıkar onları güzel bir şekilde geleceğe hazırlarsak yarın için savaşları düşleyenlerin bu düşüncelerine bu niyetlerine engellemiş olacağız. Bu proje sadece Türkiye'de değil dünyanın birçok ülkesinde uygulanıyor. Bu çalışmayı ulusal bir proje olmaktan çıkararak uluslararası bir proje haline getirdik. Türkiye'nin geleceğinde merhametliler topluluğunun oluşturulması için bu çalışmanın çok önemli bir katkı olacağını düşünüyoruz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Yılmaz Hasan Gül Yerel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Bakmadan Geçme

17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Onur Yüksek Teknoloji halka arz ne zaman? Onur Yüksek Teknoloji halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne? Özyaşar Tel halka arz ne zaman? Özyaşar Tel halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne? Türkiye-Hollanda voleybol maçı ne oldu, kaç kaç bitti? A Milli Kadın Voleybol Takımı (Filenin Sultanları) maçı ne oldu? Almeria Barcelona maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Almeria Barcelona maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Discord çöktü mü? Discord problem mi var 16 Mayıs 2024? #128680 AFAD deprem kira yardımı bitti mi, devam ediyor mu? #128680 Almeria Barcelona maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Almeria Barcelona maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Polonya bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Fransa bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? Feyza Altun neden 9 ay hapis cezası aldı? İşte nedeni Sokağa çıkma yasağı mı var? Hangi illerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi? Almanya bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Almeria Barcelona maçı CANLI izle! 15 Mayıs Almeria Barcelona maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Kobani' davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken "Kobani" davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title