Haberler

Gkv Genç Meclis Başkan ve Bakanlar Kurulu TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e Gidiyor

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Genç Meclisi tarafından hazırlanan yasa taslakları 21 Mayıs Salı günü TBMM'de Başkan Cemil Çiçek'i makamında ziyaret edilerek hazırlanan yasa taslağı sunulacak.

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Genç Meclisi tarafından hazırlanan yasa taslakları 21 Mayıs Salı günü TBMM'de Başkan Cemil Çiçek'i makamında ziyaret edilerek hazırlanan yasa taslağı sunulacak.

GKV Özel Okullarının ev sahipliğinde her yıl gerçekleştirilen ve bünyesinde bir çok devlet okulundan temsilci öğrencilerin yer aldığı GKV Genç Meclis bu yılda bir birinden ilginç yasa taslaklarıyla dikkat çekmiş ve kamuoyunda uzun süre tartışma konusu olmuştu. TBMM tarafından hazırlanmakta olan yasa tasarılarına katkı sağlamak istediklerini söyleyen GKV Genç Meclis Başkanı Ayla Watsuji, "GKV Genç Meclisi bu yıl da önemli ve başarılı çalışmalara imza atarak yeni yasa tasarıları hazırladı. Bildiğiniz gibi iki yıl önce sivil anayasa hazırlıkları gündeme geldiği dönemlerde GKV Özel Okulları öğrencilerinden Muammer Alhan Babat toplumsal mutabakat arayışı içerisinde bulunan TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e bir dilekçe vererek okulların öğrenci meclislerinin özellikle çocuk haklarıyla ilgili yasa tasarılarını hazırlamaları için kendilerine fırsat verilmesini ve okul öğrenci meclislerinin amacını uygun çalıştırılmasını istemişti. Bu talebin ardından TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek'in daveti üzerine arkadaşımız Muammer Alhan Babat 2012 yılı TBMM Temsili Başkanı olarak görev yapmıştı. GKV Genç Meclisi son yıllarda bunları da dikkate alarak Gaziantep'te eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren devlet okullarımızdan da temsilciler alarak her yıl faaliyetlerini sürdürmekte ve önemli kararlara imza atmaktadır. Gaziantep Milletvekilimiz Sayın Mehmet Erdoğan'ın desteğiyle TBMM Başkanımız Sayın Cemil Çiçek'ten randevu aldık.

Bu yıl hazırladığımız temsili anayasa taslağını 21 Mayıs Salı günü Saat 16.00'da TBMM Başkanımız Sayın Cemil Çiçek'e sunacağız. Taslaklarımızın yeni anayasa çalışmalarında özellikle çocuk haklarıyla ilgili konularda ilham kaynağı olacağını düşünüyoruz. Ankara ziyaretimizde İçişleri Bakanımız Sayın Muammer Güler ile bir çok bakan ve milletvekilimizi de makamlarında ziyaret edeceğiz." dedi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret edecek olan Genç Meclis Başkan ve üyeleri arasında önemli bakanlık görevleri üstlenen isimlerde var. Heyete Genç Meclis Onursal Başkanı ve TBMM 2012 Temsili Başkanı Muammer Alhan Babat ile Genç Meclis Başkanı Ayla WATSUJİ başkanlık yapacak. Heyette Genç Meclis Başbakanı Ece Göktaş, İç İşleri Bakanı Selin Doğrusöz, Milli Savunma Bakanı Sinem Gökberk, Milli Eğitim Bakanı Hasan Aysa, Adalet Bakanı Furkan Batur, Sağlık Bakanı Melis Ağkale, Dış İşleri Bakanı Ceyhun Karakan ve proje rehber öğretmenleri

GKV Özel Liseleri Müdür Yardımcısı Mehmet Uçar ile Proje Koorindatörü Özlem Fındık'ta yer alıyor. GKV Genç Meclis il genelinde eğitim vermekte olan liselerin 9., 10. ve 11. sınıf düzeyindeki öğrenciler katılımıyla gerçekleştirildi. Proje kapsamındaki her okuldan 7 - 12 temsilci öğrenci ve bir öğretmen katılımı ile gerçekleştirilen projenin koordinasyonunu ve ev sahipliği GKV Özel Liseleri Proje ekibi tarafından gerçekleştirildi. Gaziantep'te yer alan İMKB Anadolu Lisesi, Fitnat-Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi, Mehmet Api İletişim ve Meslek Lisesi, Ayten-Kemal Akınal Anadolu Lisesi, Bayraktar Anadolu Lisesi, Gaziantep Anadolu Lisesi, Vedat Topçuoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin katıldığı projede, öğretmenler sadece gözetim yaptılar,

öğrenciler ise aktif olarak görev aldı. Uzun ve yorucu geçen Genç Meclis çalışmalarının ardından kabine üyeleri tarafından hazırlanan yasa tasarıları da şekillenirken ortaya ilginç öneri ve isteklerde çıktı. Buna göre Genç Meclis Kabinesi çocuk gelin konusundan atanamayan öğretmenlere, milli savunma ile ilgili önemli konulardan AB üyelik başvurusunun sonlandırılmasına kadar birçok konuda yeni yasa tasarıları hazırlayarak gelen kurulda da oylanmış ve GKV Genç Meclisi tarafından hazırlanan yasa taslakları bir araya getirilmişti.

GKV Genç Meclisi tarafından hazırlanan bazı yasa tasarıları Türkiye gündemindeki konularla ilgili olduğu için kamu oyununda büyük ilgisini çekmişti. Bunlardan özellikle çocuk gelinlerle ilgili olan madde dikkat çekici. Buna göre İMKB Anadolu Lisesi öğrencisi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Merve Çelik Genç Mecliste yaptığı konuşmasında çocuk gelin olayına saptama yaparak önemli bir yasa tasarısı sundu. Bakan Çelik "Aile Masaları Genel Müdürlüğü kurulacaktır. Bu masalara sosyolog, psikolog tayin edilerek ailelerle kız çocuklarının eğitimi hakkında özel görüşmeler düzenlenecektir. 19 yaşını doldurmadan hiçbir birey kesinlikle evlendirilemez. Bu tasarı adı altında ağır yaptırımlar uygulanacak, para cezası kaldırılıp 3-6 ay hapis cezası arttırılarak 4-8 yıla çıkarılacaktır" dedi.

(HD)

19.05.2013 14: 42: 09

TSI

NNNN - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cemil Çiçek Faruk Çelik Gaziantep Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title