Haberler

Genç Tümsiad'ta Ekonomi Eğitimleri Devam Ediyor

Genç Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Gaziantep Şubesi, ekonomi üzerine eğitimler hız verdi.

Genç Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Gaziantep Şubesi, ekonomi üzerine eğitimler hız verdi.

Genç TÜMSİAD Gaziantep Şubesi Gelişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Endüstri Mühendisi Emrah Birelli ve Üniversite ve İş Dünyası ile İşbirliği Komisyonu Başkanı ve Ekonomi Uzmanı Ahmet İlhan'ın sunumuyla, "Son dönemde ekonomide yaşanan gelişmeler ve ülkemize yansımaları" ana temasıyla bir eğitim semineri düzenlendi.

Eğitim seminerinde "FED'in faiz kararı", "İkinci çeyrek büyüme rakamları", "Cari işlemler açığı", "B20 Zirvesi", "Haziran ayı işsizlik rakamları" ve "İslami Borsa" konularında eğitim verildi.

"KÜRESEL TİCARET DURMA NOKTASINA GELDİ"

Eğitimin ikinci bölümde ise Genç TÜMSİAD Gaziantep Şubesi Ticaretten Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Harun Reşit İhsanoğlu'nun moderatörlüğünde, İç Ticaret Komisyonu Başkanı Eray Tanaş ile Girişimcilik ve İş Dünyası Komisyonu Başkanı Eyüp Ayhan'ın sunumlarıyla SWOT (GZFT) Analizi eğitimi verildi.

Eğitimin birinci bölümünde Şube Başkan Yardımcısı Emrah Birelli, gündemde öne çıkan konulara değinerek, "Türkiye İstatistik Kurumu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; İhracat 2015 yılı Temmuz ayında, 2014 yılının aynı ayına göre %16,2 azalarak 11 milyar 181 milyon dolar, ithalat %8,7 azalarak 18 milyar 209 milyon dolar olarak gerçekleşti. Özellikle seçim süreci ve sonrasında yaşanan belirsizliklerle beraber coğrafyamızda ortaya çıkan karışıklıkların da etkisiyle ihracatın azalmasının ülkemiz ekonomisini olumsuz etkilediğine değindi. Diğer yandan, Türkiye'nin ikinci çeyrek büyüme rakamlarına da değinilen eğitimde, "küresel ticaretin durma noktasına geldiği, ABD'nin faiz artırımı endişeleriyle piyasaların alt üst olduğu, yurt içinde ise seçimler nedeniyle yatırımların ertelendiği bir döneme girilirken ikinci çeyrekte yüzde 3.8 büyüme gerçekleşmesinin bir nebze de olsa umut verdiği, fakat TCMB tarafından açıklanan Temmuz Ayı Cari İşlemler Açığı Verilerine göre, cari açığın Temmuz'da geçen yılın aynı ayına göre 768 milyon dolar artarak, 3 milyar 154 milyon dolar düzeyinde gerçekleşmesinin de ekonomi ve iş dünyası çevrelerince olumsuz karşılandığına dikkat çekildi.

"İSLAMI BORSA" MASAYA YATIRILDI

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Talat Ulussever'in gündeme getirdiği "İslami Borsa" konusunun işlendiği eğitim seminerinde, sadece İslami kurallara uygun hisse senetlerinin veya sukukların (İslami tahvil veya faizsiz bono) işlem gördüğü bir borsacılık yerine, tüm borsa faaliyetlerinin İslami kurallara daha uygun bir yapıda yeniden oluşturulacağı bir mekanizmanın geliştirilmesiyle nasıl İslam'da zekat, sadaka gibi vesilelerle gelirin paylaşılması destekleniyorsa, ticaret ve yatırımlardaki olası refah ve kazancın da paylaşılmasının özendirilerek bu yollarla gelir adaletsizliğini azaltmaya yardımcı olacağının olumlu yönleri işlendi.

Eğitimin ikinci bölümde söz alan Üniversite ve İş Dünyası ile İş Birliği Komisyonu Başkanı ve Ekonomi Uzmanı Ahmet İlhan, adeta bir ders niteliğinde olan seminer konuşmasında Genç TÜMSİAD yönetim kurulu üyelerine hitap ederek, ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenen G-20 Zirvesinin 5 alt gurubundan biri olan B-20 öne çıkanlarla, Amerikan Merkez Bankası FED'in aldığı faiz kararından piyasaların ve dünya ekonomisinin nasıl etkileneceğini konusunu anlattı. Katılımcıların yoğun ilgisini çeken eğitim seminerinde, Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), iki gün süren toplantısı sonucunda politika faizini değiştirmemesinin yansımalarına değinildi. Genç TÜMSİAD Üniversite ve İş Dünyası ile İş Birliği Komisyon Başkanı Ahmet İlhan, FED'in açıklamasının gecikme nedenleri olarak ABD'de düşük seyreden enflasyon ve küresel ekonomideki belirsiz görünüm ile finans piyasalarında son dönemde görülen kargaşadan kaynaklandığını ifade etti.

ABD Merkez Bankasının (FED) faizleri yüzde 0-0.25 aralığında sabit tutması sonrasında uluslararası piyasalarda 2,98 TL altına gevşeyen doların, kısa bir süre sonra karardan önceki 3,01 TL seviyesi üzerine çıkmasını da belirten İlhan, verdiği eğitim seminerinde, erken seçim sürecine girilen ülkemizde yaşanan siyasi istikrarsızlığın ekonomide önemli hasarlar meydana getirdiğini söyledi. Ülkemizin 1 Kasım sonrasında tekrar istikrar sürecine girmesiyle birlikte kısa vadede piyasalarda ve iş dünyasında umut verici gelişmelerin yaşanacağını beklediğini söyleyen İlhan, koalisyonların ve siyasi istikrarsızlığın ekonomiyi önemli ölçüde olumsuz etkilediğini belirtti.

SWOT ANALİZİ GÜÇLÜ BİR YÖNTEM

Eğitim Seminerinin ikinci bölümünde Genç TÜMSİAD Gaziantep Şubesi Ticaretten Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Harun Reşit İhsanoğlu'nun moderatörlüğünde, İç Ticaret Komisyonu Başkanı Eray Tanaş ile Girişimcilik ve İş Dünyası Komisyonu Başkanı Eyüp Ayhan, Genç TÜMSİAD Gaziantep Şubesi'nin SWOT (GZFT) Analizini oluşturmak üzere, öncelikle bir sunum yaptılar.

Bir organizasyonun iç ve dış etkenlerini dikkate alarak, var olan güçlü yönlerinden ve fırsatlarından en üst düzeyde yararlanarak, tehditlerin ve zayıf yanların etkisini en aza indirecek plan ve stratejiler geliştirme mantalitesine dayanan SWOT analizinin bir tür problem çözme tekniği olduğuna dikkat çekilen eğitimde SWOT analizinin, güçlü olduğumuz ve büyük fırsatların yattığı alanlara odaklanmamızı sağladığından önemli bir yöntem olduğu vurgulandı. Daha sonra Yönetim Kurulu'nda bulunan tüm komisyon başkanlarıyla diğer katılımcıların da hazır bulunduğu bir vaka çalışması düzenlenerek, Genç TÜMSİAD Gaziantep Şubesi'nin güçlü yanları, zayıf yanları, fırsatları ve tehditleri oluşturularak program son buldu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Fed Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title