Haberler

Eğitimde Yarışma Festivali Başlıyor

Küçükçekmece Belediyesi, "Bilgi Evleri ve İl-İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü" işbirliği ile milli ve insani değerlere vurgu yaparak, okul çağındaki yetenekleri keşfetmek için yola çıktı.

Küçükçekmece Belediyesi, "Bilgi Evleri ve İl-İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü" işbirliği ile milli ve insani değerlere vurgu yaparak, okul çağındaki yetenekleri keşfetmek için yola çıktı. Bu kapsamda, eğitimdeki yarışma festivalinin mimarları olan Küçükçekmece Belediyesi ile İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, yarışma protokolüne imza attı.

Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde Başak Şengül'ün sunumuyla gerçekleştirilen imza törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ile Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay başta olmak üzere, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamit Çakır, İlçe Kaymakamı Orhan Öztürk ve birçok okul müdürü, öğretmen ve öğrenci katıldı.

"BİZ DEĞERLERİMİZLE VARIZ"

İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından söz alan Aziz Yeniay, yarışmalarda milli ve insanı değerlerin önemine dikkat çekmeyi hedeflediklerini belirterek, "Eğitimde artık başka bir sayfa açıyoruz. Yaklaşık 60 bin öğrencimiz var. Bu çocukları bize emanet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Biz tüm çocukları sokaklardan, internet kafelerden kurtarmaya; onları sadece bilgili değil; daha sosyal bireyler yapmaya çalıştık. Bizler ailesine, milletine hayırlı olan nitelikli bireyler yetiştirmeyi hedefledik. Çünkü biz değerlerimizle varız; bir kökümüz, ahlak anlayışımız var. Bunların farkındalığını artırmak adına yola çıktık" dedi. 2 milyon 200 bin öğrencinin bu yarışmalara katılacağını da vurgulayan Yeniay, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerine teşekkür etti.

"AZİZ YENİAY'A TEŞEKKÜRLER"

Küçükçekmece Bilgi Evleri'ni tanıtan kısa filmin ardından konuşan Muammer Yıldız da, "İlçemiz eğitim, öğretim alanında hep liderlik yapıyor. Tüm bu yapılanların diğer ilçelere örnek olmasını diliyorum. Bizi de böylesine hayırlı bir işe ortak ettikleri için çok teşekkür ediyorum. Zamanımızı keşke hep böyle hayırlı işler için harcasak"diyerek Aziz Yeniay'a teşekkür etti.

İmzaların atılmasının ardından sahne alan, dünyaca ünlü ritim ustası 'Mısırlı Ahmet' performansıyla herkesi büyülerken, Bilgi Evi Çocuk Korosu da katılımcılardan büyük alkış aldı. Bundan böyle Bilgi Evleri'nde eğitim verecek olan Mısırlı Ahmet'e ve koro hocası Fatih Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarı Öğretim Görevlisi Erdal Şahin'e çiçek verildi.

İstanbul ve Küçükçekmece genelinde düzenlenecek yarışmalar ise şunlar:

"İstanbul genelinde 'Milli ve İnsani Değerlerimiz' başlığı altında, 'İstanbul, Fatihine 1453 Şükran Mektubu Yazıyor', 'Gençlerden, 250.000 Çanakkale Şehidine 250 bin Şükran Mektubu', 'Milli ve İnsani Değerlerimiz Kompozisyon Yarışması', 'Milli ve İnsani Değerlerimiz Resim Yarışması', 'Milli ve İnsani Değerlerimiz Lise Öğrencileri Arası Fotoğraf Yarışması', 'Milli ve İnsani Değerlerimiz Lise Öğrencileri Arası Karikatür Yarışması' başlıklı 6 yarışma yapılacak."

Ayrıca, Küçükçekmece genelinde 'İyilik Yap Kumbaraya At, Puanı Topla Hediyeyi Kap' sloganı ile 'Davranış Güzeli Yarışması'; çocukların ayrıcalıklarını yansıtan 'Yeteneklisiniz Yarışması' ile, Küçükçekmece Bilgi Evi üyelerinin 'Yılın Enleri'ni seçeceği 'Hayatımıza Değer Katan 24 Altın İnsan' yarışması düzenlenecek. İstanbul genelinde, 1414 İlkokul, 1381 Ortaokul ve 997 Lise; Küçükçekmece genelinde, 47 İlkokul, 45 Ortaokul ve 42 Lise'de gerçekleşecek olan yarışmalar sonucunda dereceye giren öğrencilere, Dizüstü Bilgisayar, Akıllı Telefon, Tablet PC, MP3 Çalar, Kitap Seti ve Madalya hediye edilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Küçükçekmece Belediyesi Milli Eğitim Müdürlüğü Muammer Yıldız Aziz Yeniay Yerel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title