Haberler

Çanakkale Zaferinin 98. Yıldönümü

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98.Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97.yıl dönümü dolayısıyla Kırklareli'de tören düzenlendi.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. Yıl Dönümü Kırklareli'de kutlandı

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümü dolayısıyla Kırklareli'de tören düzenlendi.

Kırklareli'deki tören, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ile Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri tarafından şehitlik anıtına çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından bir grup asker saygı atışı yaptı. Saygı atışından sonra Üsteğmen Ahmet Gürfidan günü anlam ve önemini belirten konuşmasında;

"Bugün Yüce Türk Milleti'nin ve kutsal Vatan Toprakları bağımsızlığı ve bütünlüğü uğrunda kahraman vatan evlatlarımızın üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek şehitlik mertebesine ulaştıkları gündür.

Bugün aynı zamanda tüm imkansızlıklara rağmen Çanakkale'nin geçilemeyeceğini, Türk Milleti'nin esir edilemeyeceğini, Türk Vatanı'nın parçalanamayacağını tüm dünyaya haykırıldığı 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 98. Yıldönümüdür. Bu zafer yıkılmakta olan Osmanlı Devleti'nin küllerinden yeni bir Türk Devleti'nin doğmasının ilk kahramanlık ve diriliş destanıdır.

Tarihe bu destanın yazıldığı gün tüm şehitlerimizi anma günü olarak kabul edilmiştir" dedi.

Daha sonra Vali Yaman, şehitlik defterini imzalayarak şunları yazdı:

"Çanakkale'de 1915 yılında kazanılan zafer, yok olduğu, bittiği zannedilen Milletimizin, en güçlü ordularına karşı top yekün, direnişin gerçek bir destanıdır. Yüzyılımızın en büyük savaşlarından biri olan Çanakkale Savaşı, Ülkemizi işgal etmeye, bağımsızlığımızı yok etmeye gelen emperyalist güçlerin yüzlerine indirilmiş bir tokattır. 150 bin civarında kahramanımız şehit olmuştur. Tarihimizin öenmli bir dönüm noktasını oluşturan başta Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bu kutsal şehitlik onuruna erişen aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, saygılar sunuyorum."

Vali Yaman ve beraberindekiler daha sonra şehit mezarlarına karanfil bırakarak dua ettikten sonra Kırkşehitler Anıtın'a geçilerek karanfil bırakarak dua etti.

Tören, Kültür Merkezinde Kırklareli Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan program ile devam etti.

Kültür Merkezi'ndeki tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Buradaki törenlerde Kırklareli Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Akif Çevik ve Piyade Binbaşı Ergin Karakaş günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Törende Vali Yaman, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Yayla 19 Ekim 2011 yılında Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Er Ufuk Bozkurt'un

Babası Fedai Bozkurt'a devlet övünç madalyası verdi.

Anadolu Lisesi Öğrenciler tarafından "Çanakkale'nin Son Kahramanları" adlı dramatizasyon sergilendi. Oyun törene gelenlere duygu dolu anlar yaşattı. Program Çanakkale Valiliği "Biz Değil miydik" projesi beldeselinin izlenmesinin ardından, Biz Değil miydik projesi kapsamında hazırlanan resim sergisi açılışı yapıldı.

Vali Yaman Sergi'nin kurdelesinde yazan " Onlar ölmediler, can verdiler. Düne bugüne, yarınlara.." yazısını görünce kurdeleyi kesmek yerine bağını çözerek sergi açılışını gerçekleştirdi.

(ŞG

18.03.2013 13: 45: 21

TSI

NNNN - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cavit Çağlayan Kırklareli Yerel Haberler

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Kobani' davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken "Kobani" davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

2017 yılında, 'Tutuksuz yargılanmalı' demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

2017 yılında, "Tutuksuz yargılanmalı" demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

title