Haberler

Başkan Asya ve Rektör Polat Çocuklar İçin Bir İlke İmza Attı

Muş Belediye Başkanlığı ile Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) arasında çeşitli alanlarda çocukların eğitim alacağı yaz kursları protokolü imzalandı.

Muş Belediye Başkanlığı ile Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) arasında çeşitli alanlarda çocukların eğitim alacağı yaz kursları protokolü imzalandı.

Belediye Başkanı Feyat Asya ve MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, bu yaz şehirde 7-14 yaş arası çocuklar için ilk defa uygulamaya konulacak yaz kursları için yapılan hazırlıkları değerlendirmek ve protokol imzalamak üzere bir araya geldi. Rektörlük makamında yapılan görüşmeye MŞÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fırat Kurt ve kursların yürütülmesinden sorumlu öğretim elemanı Abdullah Çelik de katıldı. Protokol öncesi açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş'a hizmet yolunda kamu kurumlarla uyum ve işbirliği içinde hareket ettiklerini ifade ederek, şehrin imarı ve inşasının yanı sıra eğitim alanında da gelişimine katkı sunabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Üniversite ile varılan mutabakat çerçevesinde yaz aylarında yapılacak kurslara belediyenin destek vereceğini belirten Başkan Feyat Asya, üniversite ile daha önce pek çok ortak çalışmaya imza attıklarını, süreç içerisinde bundan sonraki faaliyetlerinde de üniversiteye destek vermekten memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Belediye ile üniversitenin pek çok etkinlikte bir araya geldiğinin altını çizen Rektör Fethi Ahmet Polat ise, bunun en son örneğinin '15 Temmuz Darbe Girişimi ve Türkiye' başlıklı sempozyum olduğunu dile getirdi. Çocukların ve gençlerin eğitimine katkı sunacak projeler üreterek hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Polat, eğitimli bir neslin yaygınlaşması için ne gerekiyorsa yapacaklarını vurguladı.

Muş Alparslan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fırat Kurt da, üniversite ve belediye işbirliği ile hazırlanan yaz kursları hakkında şunları söyledi:

"Her geçen gün gelişen teknolojiye bağlı olarak sosyal ve ekonomik yapının birçok yapıtaşı değişmektedir. Bu değişimin karşısında toplumdaki her bir bireyin değişime ayak uydurması ise sadece ve sadece daha fazla bilgi sahibi olması ile mümkündür. Üniversiteler, yapı ve kuruluşları itibariyle gelişimin ve değişimin itici gücüdürler ve bulundukları topluma eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetleri ile hizmet etmektedirler. MŞÜ bünyesinde kurulmuş olan Sürekli Eğitim Merkezi bu bağlamda gerek örgün öğretime dahil olan gerekse bunun dışında kalan bireylerin ihtiyaç duydukları ve duyabilecekleri eğitim faaliyetini vermek üzere kurulmuştur. Bilindiği gibi ilimiz senelerce hak ettiği eğitim, öğretim, kültürel ve sosyal faaliyetlerden yeterince yararlanamamıştır. Muş Alparslan Üniversitesinin ilimizde kurulması sonucu bu olumsuz durum ortadan kalkmaya başlamıştır. Bu olumlu değişimin bir başka adımı olarak MŞÜ-SEM ve Muş Belediyesi işbirliği ile 7-14 yaş gurubu arasındaki çocuklarımızın yaz tatilini daha etkin ve eğlenceli geçirmeleri için bir yaz programı hazırlamış durumdayız. 'Haydi Çocuklar Kampüse' adlı programa katılacak olan çocuklarımız yüzme kursu, İngilizce eğitimi, Kur'an-ı Kerim, İslam Tarihi derslerinin yanı sıra futbol, basketbol, tekerlik kayak, karate, güreş, badminton ve voleybol gibi herhangi bir spor etkinliğinden mütevazi bir ücret karşılığında yararlanabilecekler. Öğrenciler belediye tarafından temin edilen araçlarla kampüse taşınacaklar ve kurslar esnasında öğle yemeklerini kampüs yemekhanesinde yiyecekler."

Yaz kursunda 8 farklı spor branşında alanında ulusal başarıya sahip eğitmenler eşliğinde yapılacak kurslar haftanın 4 günü saat 10.00-15.00 arasında gerçekleştirilecek. Kurs süresince MŞÜ kampusunda bulunan olimpik yüzme havuzu, kapalı spor salonu, halı saha ve inşaatı bitmek üzere olan kampus camii çocukların hizmetinde olacak.

Kur'an-ı Kerim ve İslam Tarihi kursları kampüs camiinde öğretim elemanları tarafından verilecek. İngilizce konuşma eğitimi ise alanında deneyimli hocalar tarafından üniversite dersliklerinde verilecek. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Polat Fırat Kurt Feyat Asya Yerel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title