Haberler

Antalya'da Eski Hükümlülere Meslek Edinme ve İş İmkanı Protokolü

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı arasında, eski hükümlüler ile haklarında denetimli serbestlik kararı verilen hükümlüleri tekrar topluma kazandırıp sosyalleşmesini sağlamak amacıyla işbirliği protokol imzalandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı arasında, eski hükümlüler ile haklarında denetimli serbestlik kararı verilen hükümlüleri tekrar topluma kazandırıp sosyalleşmesini sağlamak amacıyla işbirliği protokol imzalandı. Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen protokole Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Antalya Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bağcı imza koydu. Protokol kapsamında eski hükümlüler ile haklarında denetimli serbestlik kararı verilen hükümlülerin, ASMEK'lerdeki meslek kurslarından yararlanmalarına ve istihdam edilmelerine katkı sağlanacak. Çocukları, Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki bakım ve gündüz evleri ile kreşlerden faydalanabilecek. Ayrıca, isteyenler tiyatro gibi kültürel aktivitelerinden ücretsiz yararlanabilecek.

İNSAN ODAKLI BELEDİYECİLİK

Protokol imza töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, hayırlı bir işin imza gününde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Belediyemiz, Antalya'nın gelişmesinde gerek alt yapısıyla gerekse üst yapısıyla birçok sorumluluğu yerine getiriyor. Belediyecilikle ilgili konuştuğumuzda hep söze 'insan odaklı belediyecilik' diye bir cümle ile başlarız. İnsan odaklı belediyecilikten kastımız, sosyal belediyeciliğin de gereklerinin en iyi şekilde yerine getirilmesidir. Derdi olan, sorunu olan vatandaşlarımızın her noktada ihtiyaçlarını görmek bizim asli vazifelerimiz içerisindedir. Bu yardımları da inancımız gereği sağ elin verdiğini sol el görmeyecek şekilde yapıyoruz" dedi.

GEÇMİŞTE SUÇ İŞLEDİ DİYE SOKAĞA BIRAKAMAYIZ

Hükümlülerin, ülkede iş bulma noktasında ciddi sıkıntılar yaşadığını vurgulayan Türel, "Hükümlü vatandaşların topluma kazandırılması devletin önemli sorunları içerisindedir. Onları geçmişte bir suç işledi diye sokağa bırakamayız. Onları topluma kazandırmak son derece önemli. Sosyal belediyecilik adına yine fakirin fukaranın yanındayız. Ama hükümlülerin de iş bulması suretiyle topluma kazandırılması bizim için çok önemli. Protokolün hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

ANTALYA'DA 4 BİN TUTUKLU VAR

Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bağcı da Antalya'daki cezaevlerinde 4 bin tutuklunun bulunduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

"Eski hükümlülerin topluma yeniden kazandırılması, suç işlemeden kanunlara ve bireylere saygılı olarak hayatlarını devam ettirebilmeleri için Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e talepte bulunduk. Kendisi çok sıcak yaklaştı. Bu kişiler cezaevinde de insan, cezaevinden çıktıktan sonra da insan. Ama ne yazık ki iş bulma konusunda avantajlı değiller. Eskiden iş yerlerinin belli sayıda eski hükümlü çalıştırma zorunluluğu vardı. Şu an bu kaldırıldı. Büyükşehir'de sosyal belediyeciliğin gereği olarak bizimle protokol imzalamayı kabul etti. Bizim amacımız hükümlüleri topluma kazandırmak ve yeniden cezaevlerine dönmesini engellemektir." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Başsavcılığı Menderes Türel İbrahim Bağcı Yerel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title