Haberler

Akçakoca ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu Başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Gazi Akça Koca ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu düzenlenen açılış paneliyle başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Gazi Akça Koca ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu düzenlenen açılış paneliyle başladı.

Kocaeli'nin bugünü kadar geçmişine de önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli'ye adını veren Gazi Akça Koca'yı tanımak ve tanıtmak amacıyla düzenlenen Uluslararası Gazi Akça Koca ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu başladı. 'Şehir Tarihi Araştırmaları ve Kocaeli' konulu açılış paneli ile başlayan sempozyuma Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, çeşitli ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile uzman tarihçiler katıldı.

2-4 Mayıs tarihleri arasındagerçekleştirilecek olan Uluslararası Gazi Akça Koca ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu'nda 55 farklı üniversite ve kuruluştan 114 katılımcı toplam 102 tebliğ sunacak. Dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından çok sayıda başvuru yapıldı. Yapılan değerlendirme sonucu 102 tebliğ seçildi. Tebliğlerin sempozyum sonunda kitaplaştırılacağı belirtildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Sakarya Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Haluk Selvi, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına sempozyum düzenleme kurulu adına içtenlikle teşekkür ederim. Kültürel çevrenin ve tarihi altyapının inşası adına başlattığımız çalışmalar kapsamında sempozyuma sunulan 110 tebliğ kısa süre içerisinde kitap haline dönüştürülerek büyük bir külliyatın ilk meyvesini oluşturacaktır. Bu sempozyumda sunulan bütün tebliğler tek başına büyük bir kitap halinde neşredilebilecek bir bilgi birikiminin oluşmasını sağlamıştır. Bu sebeple sempozyumumuz Türkiye'de son 20 yıl içerisinde düzenlenen akademik katılımın ve akademik kalite değerinin en yüksek olduğu toplantılardan biri olma özelliğine de sahiptir" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Mazisi olmayanın geleceği olmaz. Ecdadını unutanlar, kaynaksız ırmağa, köksüz ağaca benzer. Bir medeniyetin kökü ne kadar sağlamsa, kaynağı ne kadar güçlüyse o medeniyet o kadar uzun ömürlü olur. Bu noktada bize dfüşen görev köklerimizle bağımız mümkün olduğunca güçlendirmektir. Medeniyetimizi ve onu inşa edenleri anlamak, onları anlatmak, onları tanıtmak en önemli görevimizdir" şeklinde konuştu.

Karaosmanoğlu'nun konuşmasının ardından ünlü tarihçi Prof. Dr. Erhan Afyoncu'nun moderatörlüğünde Prof. Dr. Azmi Özcan, Prof Dr. Özer Ergenç, Prof. Dr. Enver Konukçu sempozyumda söz alarak sunum yaptı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Karaosmanoğlu Sakarya Üniversitesi Akçakoca Yerel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Kobani davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Ahmet Türk: Karar verenler yargıçlar değil siyasiler

Kobani davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Ahmet Türk: Karar verenler yargıçlar değil siyasiler

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title