Haberler

Yenilikçi Proje Ödülleri Sahiplerini Buldu

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yürütülen “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Proje Yarışması” ödül töreni Akçaabat Şehit Samet Uslu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yürütülen "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Proje Yarışması" ödül töreni Akçaabat Şehit Samet Uslu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda yapıldı.

Düzenlenen programa Vali Yücel Yavuz, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Davut Olgun, KTÜ Rektör Yardımcısı Hikmet Öksüz, Milli Eğitim Müdür Vekili Zekeriya Taşan, il ve ilçe milli eğitim müdürleri, milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Trabzon Valisi Yücel Yavuz; "Bölgemizde ödül almaya hak kazanan altı projenin altısının da Trabzon ilimize ait olması bizleri son derece memnun etmiştir. Trabzon'da yaşanan bu olumlu gelişmeler ilimiz ve tüm ülkemiz adına umut vericidir" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı İstatistik ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanı Davut Olgun, Doğu Karadeniz illerinde ödüle layık görülen 6 projenin altısının da Trabzon'dan olduğunu hatırlatarak Trabzon'u bu başarısından dolayı kutladı. Olgun, yaptığı konuşmada "İçinde bulunduğumuz dönemde, değişime ayak uydurmanın ötesinde onu yönetmek, kurumsal amaçların gerçekleşmesinin koşullarından biridir. Değişimi yönetmek içinse, bilgiye sahip olmak yeterli olmayıp onu üretmek gerekmektedir. Eğitim kurumları bu değişimden etkilenmelerinin yanı sıra değişimin yönetilmesi adına her dönemkinden daha belirleyici bir konuma gelmiştir. Günümüz eğitim kurumları bilgi veren kurumlar olmanın ötesinde tüm paydaşlarıyla birlikte bilgiyi üretebilmeyi öğreten bir konuma sahip olmak durumundadır" diye konuştu. .

Milli Eğitim Müdür Vekili Zekeriya Taşan ise yaptığı konuşmada "Eğitim ve öğretimde yenilikçilik ödülleri, yenilikçi uygulamaları eğitim sistemine kazandırmayı, öğrenci ve öğretmenlerimize daha iyi eğitim ve öğretim imkanları sunmayı amaçladık. Değişimin hızlı ve sürekli olduğu bir çağda hayat süren bizler, millet olarak bu değişime ayak uydurmamız hatta liderlik yapmamız gerektiğinin bilincindeyiz. 2023-2071 hedefleri doğrultusunda kendisine derin bir ufuk çizen devletimiz, bu gaye kapsamında çok ve nitelikli düşünen, çalışan ve üreten nesiller yetiştirmek zorundadır. Bunun da ancak okullarımızdaki eğitim ve öğretimin kalitesinin artırılmasıyla mümkün olabileceği aşikardır. Dolayısıyla her alanda iyi yetişmiş, uz görüsü olan, milli ve manevi değerlerine sahip öğretmenlere ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ödüle layık görülen altı proje sahibine ödülleri verildi.

Öte yandan "öğretim yöntem ve teknikleri, bilimsel ve teknolojik faaliyetler, kurumsal kapasitenin geliştirilmesi, eğitim ve öğretime erişim ve yönlendirme ile olumlu tutum ve davranışların geliştirilmesi" olmak üzere 5 kategorideki 2 bin 581 ödül başvurusundan 94 başvuru bölgesel ödül almaya hak kazanmıştı. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Samet Uslu Akçaabat Trabzon Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title