Haberler

Vali Güzeloğlu, Şehit ve Gazi Anneleri ile Buluştu

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, anneliğin, cennet ayakları altına serilen ve bir milleti ayakta tutan en önemli zenginlik olduğunu söyledi.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, anneliğin, cennet ayakları altına serilen ve bir milleti ayakta tutan en önemli zenginlik olduğunu söyledi.

Güzeloğlu, 'Anneler Günü' dolayısıyla Mersin Valiliği tarafından organize edilen kahvaltıda, şehit ve gazi anneleriyle bir araya geldi. Suphi Öner Öğretmenevi'nde, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar ve vali yardımcılarının da eşleriyle katıldığı programda konuşan Güzeloğlu, böylesine anlamlı bir günde şehit ve gazi anneleriyle bir arada olmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu söyledi. Bugünün, inancımızın ve geleneğimizin en önemli varlığı olan annelerin anıldığı bir gün olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, "Anne, en önemli kavramı, en derin anlamı içeren, bir hayat boyu minnet borcu ödemekle bitmeyen, sadece dünyaya getirmekle değil, güçsüz ve zayıf halinden alıp yetişkin bir insan konumuna kadar taşıyan ve nefes alıp verdiği her an evladının derdini, endişesini yüreğinde taşıyan ve gözünü kırpmadan canını yavruları için feda edebilen bir kutsal varlığın adıdır. Annelik, böylesi bir yüceliğin adıdır. Biz annelerimizin yetiştirdiği, büyüttüğü, emeği ile bugüne getirdiği kişileriz, bireyleriz" dedi.

Annelerin, cennet ayakları altına serilen ve bir milleti ayakta tutan zenginlik olduğunu dile getiren Güzeloğlu, "Bugün annelerimizi anarken, koşup ellerini öpüp hayır dualarını alırken,en değerli varlıkları olan evlatlarını, milletin birlik ve beraberliği, devletin sarsılmaz bütünlüğü uğruna feda eden şehitlerimizin anneleri ile bir araya gelmekten onur duyuyoruz. Bugün sizlerin evladı yanınızda olmayacak, ama bizler devlet olarak, millet olarak evladınız olarak buradayız. Annelik en yüce, en değerli makam ise bilin ki şehitlik onun da ötesinde, Allah katında en yüce mertebedir. Sizler bugün burada bulunan şehit anneleri, büyük bir onuru taşıyan, kahramanlık ortaya koyan ve bu milletin göz bebeği olan şehitlerimizin emanetisiniz. Buradan en büyük teşekkürü şehit annelerimize sunmak istiyoruz, onlara minnet duygularını iletmek istiyoruz. Şehitlerimizin ruhları şad olsun, onları yetiştiren annelerin bundan sonraki hayatları bereketli ve anlamlı olsun" diye konuştu.

Gazi ve Şehit Asker Ailelerine Yardım Derneği Başkanı Suna Ünlüselek ise konuşmasında, böyle günlerin annelerin ve evlatlarının bir birine sarılıp koklamayı istediği günler olduğunu belirterek, "Ne var ki, hayat herkese adil davranmıyor. Bir zamanlar evlatlar, 'Anneler Günü'nde annelerine koşardı. Şimdi ise, anneler evlatlarının kabirlerine gidip mezar taşına sarılıyorlar.

Şehitler Günü'nde anneler evlatlarını mezarlıklarda ziyaret ediyorlar, özel günlerde de acılarına acı katıyorlar. Bir avladın yokluğunun yerini hiçbir şey tutmaz. Gencecik fidanlarımız, ülkemizin bekası, huzuru, güvenliği için canlarını seve seve feda ettiler. Annelerini, eşlerini bizlere kutsal birer emanet olarak bıraktılar. Bizler sadece özel günlerde değil, fırsat buldukça yanlarında olmaya gayret edersek, acılarını, hasretlerini bir nebze de hafifletmiş oluruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, programa katılan protokol üyeleri, şehit ve gazi anneleriyle uzun uzun sohbet etti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Suphi Öner Öğretmenevi Basri Güzeloğlu Anneler Günü Mersin Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title