Haberler

Vali Coş: "Mezbahane Yıl Sonunda Kapatılacak"

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan mezbahanın yıl sonunda kapatılacağını açıkladı.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan mezbahanın yıl sonunda kapatılacağını açıkladı.

Koza TV ve Kanal A Genel Yayın Yönetmeni Selahattin Sekin'in hazırlayıp sunduğu 'Gazeteci' programına konuk olan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana'ya yapılacak şehir stadının yerinin hala boşaltılmadığını söyledi. Coş, "Boşaltılıp boşalmadığı somut konulardır, gidip bakar görürsünüz. Fal bakmıyoruz, bakana göre değişmiyor. Neticede biz buranın boşalmadığını 10 gün sonra yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantılarında fotoğraflarla ortaya koyarak, Belediye Başkanvekili ve Belediye Genel Sekreteri Vekilinin de olduğu ortamda herkesle paylaştık. Onlar da itiraf etti 'boşaltmadık ama boşaltacağız' dediler. Bugün itibarıyla bana verilen bilgi tam anlamıyla boşalmadığı henüz oradaki alanda araç ve gereçlerin mevcut olduğunu biliyoruz. Biran önce boşalmasını bekliyoruz, tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Misis tarafında hazineye ait araziyi 12-13 dönümlük arazi karşılığında 60 dönümlük bir araziyi şantiyelerini nakletmeleri için tahsis ettiklerini söyleyen Coş, "Stadyumun yapılacağı alanın büyük bir kısmı zaten hazine arazisidir. Belediyenin çok küçük bir hissesi var oysa karşılığında daha büyük bir arazi tahsis ettik. Neticede bunlar belediye yahut devlet hepsi Adanalıların ihtiyacı içindir. 2012 yılında 2 ay içinde boşaltıp teslim edin diye yazdık. Ancak hala teslim edilmedi. Bir an önce boşaltılmasını bekliyoruz" dedi.

Vali Coş, ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan mezbahanın yıl sonunda kapatılacağını açıkladı. Coş, "Adana Büyükşehir Belediyesi'nin sağlık bir mezbahası yok. Mevcut mezbahanın eğer tedbir alınmazsa 31 Aralık'ta kapatılması gerekiyor. Niye sağlıklı olmadığı için. Gerekli sıhhi şartları taşımadığı için verilen sürenin bitmesine çok az bir zaman kaldı. Bu platformdan bir kez daha uyarıyorum. Belediyelerin temel görevlerinden bir tanesi bu mezbahaların yapılması yaptırılması ile ilgilenmesi lazım. Keyfe keder işlerle uğraşacakları yere asli görevlerini yaparlarsa çok faydalı olur" diye konuştu.

"ERKEN BEYANAT VEREN HAKLI OLMAZ"

Vali Coş, ayrıca kent merkezindeki alt geçitte patlayan boru hattı konusunda da kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini söyledi. Vali Coş, şöyle devam etti:

"Karayolları Genel Müdürlüğünü aradım. Atilla Altıkat'ın olduğu yerde bir çalışma başlatıldı. Alt geçitte de bu ay itibarıyla çalışma başlatıldı, bu ay itibarıyla alt geçitte de çalışma bu ay sonunda bitmesi öngörülüyordu. Biz işlerimizi yaptık, ancak alt geçidin kanalizasyon hattının geçtiği noktada sızıntı başladı. Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ ile görüştük onlarda bize dün itibarıyla yazı yazdılar. Oradaki hattı boydan boya değiştirmeleri gerekiyor daha önce de orda bir patlama olmuştu. O patlamada yanlış aksettirildi. Sanki, Karayolları'nın çalışması nedeniyle patlamıştı. Halbuki, Karayolları'nın çalışmasının uzakta, Karayolları'nın önündeki toprağı alınca, normalde boru sağlam olsa akışkanlığın devam etmesi lazım. Ancak patlak var, bu patlağı önündeki toprak yığını engelliyormuş. O alınınca oradaki patlak ortaya çıktı ve bizim köprünün altına deşarj oldu. Kısmen o bölüm tamir edilmişti. Ancak hattın gerisinde de sorunlar olduğu anlaşıldı bu sızıntılardan. Şuanda 5 tane pompa koymuşlar onu tahliye etmeye çalışıyorlar. ve belediyenin, ASKİ'nin oradaki kanalizasyon hattını sağlıklı bir hale getirilmesinden sonra Karayollarının yapmış olduğu asfaltın bozulduğu için ikinci kez asfalt dökülecek. Yani ikinci kez masraf yapılacak. Bu nedenle alt yapıya önem vermek lazım, alt yapının ne durumda olduğu ortadır. Herkesin bu konudaki asli işini iyi yapması lazım. Hemen açık gözlülük gösterip, erken kalkıp-erken beyanat veren haklı çıkar anlayışı ile değil belgelerle konuşmak lazım. Yoksa 3-5 saat sonra gerçekler ortaya çıkınca mahcup olursunuz. Bu yüzden herkesin sorumlu davranması, belgeli konuşması gerçeklere aykırı konuşmaması. Kamuoyunu aydınlatmaya yönelik hareketlere asla tenezzül etmemesini tavsiye ediyorum." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Avni Coş Kanal A Koza Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title