Haberler

Vali Ali İhsan Su, Müdürleri Yığılca'da Topladı

Düzce Valisi Ali İhsan Su, il müdürleri ile Yığılca ilçesinde toplantı yapıp incelemelerde bulundu.

Düzce Valisi Ali İhsan Su, il müdürleri ile Yığılca ilçesinde toplantı yapıp incelemelerde bulundu.

Düzce Valisi Ali İhsan Su, Yığılca ilçesinde bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak, buradaki yatırımların son durumları hakkında yetkililerden bilgi almak üzere ilçesine giderek İlçe Kaymakamlığında il müdürleri ile toplantı yaptı.

Toplantıda Yığılca yolunun 8 kilometrelik kısmının bittiği 2014 sonu itibariyle 11 kilometrelik kısmı hariç yolun biteceği, Yılançatı Kanyonunun tabiat parkı ilan edilmesi çalışmalarının devam ettiği, tabiat parkı ön etüt raporunun Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na gönderildiği belirtildi. Saklı Kent Şelale Alanının C Sınıfı mesire yeri olarak tescil edildiği, Sarıkaya Mağarasının tanıtımı ve turizme açılabilmesi için yapılabilecekler, dere ıslahı, hastane inşaatı, Anadolu Lisesi talebi gibi konular görüşüldü. Anadolu Lisesi ihtiyacı ile ilgili il Milli Eğitim Müdürüne planlama yapılması talimatı verildi.

Fındık destekleme, seracılık ve arıcılık faaliyetleri, kovan altlığı destekleri de toplantıda görüşülen konular arasında yer aldı.

Vali Ali İhsan Su Kaymakamlık ziyaretinin akabinde Yığılca Belediyesine geçti. Belediye önünde Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit ve belediye personeli tarafından karşılanan Vali Ali İhsan Su, başkanlık makamında bir süre başkanla sohbet edip, Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit'e hayırlı olsun dileklerini iletti. Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit ziyaretin anısına Vali Ali İhsan Su'ya Fotoğraf Sanatçısı Lütfü Şimşek'in çektiği Saklı kent Şelalesi tablosunu hediye etti.

Belediye ziyaretinin ardından Vali Su, devam eden Yığılca Entegre Hastanesi inşaatını inceleyip, müteahhit firmanın teknik personelinden bilgiler alarak, hastane giriş yolu üzerinde incelemelerde bulundu. Hastane inşaatının hızla devam ettiğini, Temmuz 2014'de hizmete açılmasının hedeflendiğini belirtti.

Vali Ali İhsan Su, 381 öğrenci kapasiteli Yığılca Orhangazi yatılı bölge ortaokulunu ziyaret edip, okul müdürü Recep Altın'dan okul ile ilgili brifing aldı. Burada Belediye Başkanından okul yolunun genişletilmesi için çalışma başlatmasını istedi.

Vali Ali İhsan Su, Gaziler Köyünde bulunan Tarihi Orhan Gazi Camisini incelemek üzere Gaziler köyüne geçti. Gidiş güzergahında Çiftlik Köyü tüzel kişiliğine ait olan izcilik kamp yeri tashihi için, arazi üzerinde incelemelerde bulundu. Vali Su, tarihimize sahip çıkılıp, bakım ve onarım hizmetlerinin yapılması talimatını verdi.

Vali Ali İhsan Su, çalışmanın ve sağlığın önemine vurgu yaparak, "80-90 yaşında da olsak çalışmayı bırakmamalıyız. Bizler de vatandaşlara hizmet için varız. Vatandaşımız bizim velinimetimizdir. Devlet vatandaşına hizmet için vardır. Devlette hizmetlerin bir önceliği vardır. Öncelik sırasına göre plan dahilinde hizmetler gerçekleştirilecektir. Daha güzel bir Düzce- Yığılca için beraberce çalışacağız, birlik içinde bir olacağız beraber olacağız, memleketimizi ihya edeceğiz" dedi.

Vali Ali İhsan Su, Yığılca-Düzce yolunun 2014 yılı sonunda 22 kilometrelik kısmının hizmete açılacağını arıcılık ile ilgili arı kovanı altlığı desteği sağlayacaklarını, Yılançatı Kanyonunun Tabiat Parkına dönüştürülüp turizme kazandırılacağını, Saklıkent Şelalesinin park haline getirileceğini, Sarıkaya Mağarasının turizme kazandırılması çalışmalarını başlatacaklarının, entegre devlet hastanesinin bu yıl hizmete gireceğini, Anadolu Lisesi talebinin yerine getirileceği müjdelerini verdi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sarıkaya Yığılca Düzce Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title