Haberler

Üçüncü Hasta Hakları Eğitimi, Manavgat'ta Gerçekleştirildi

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) Hasta, Çalışan Hakları ve Güvenliği Daire Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’nin koordinasyonunda Manavgat ilçesinde Pegasus Otel’de “3. Hasta Hakları Eğitimi” gerçekleştirildi.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) Hasta, Çalışan Hakları ve Güvenliği Daire Başkanlığı'nın düzenlemiş olduğu, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'nin koordinasyonunda Manavgat ilçesinde Pegasus Otel'de "3. Hasta Hakları Eğitimi" gerçekleştirildi.

Periyodik olarak düzenlenen ve üçüncüsü gerçekleştirilen eğitime, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yusuf Öztürk, TKHK Hasta Çalışan Hakları ve Güvenliği Daire Başkanı Fatıma Şahin, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekretri Dr. Edoğan Taş, AKHB Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Cenker Ateş, AKHB İdari Hizmetler Başkanı Ramazan Aslantürk, AKHB'ye bağlı sağlık tesislerinin idarecileri, sağlık çalışanları ve çeşitli illerden gelen sağlık kurumlarının çalışanları katıldı.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yusuf Öztürk, "Hasta bizim için çok önemli ve değerlidir. Bu bağlamda hasta hakları konusunda Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde bilgi ve kültür birikimi olmuştur. Hasta hakları sağlık çalışanlarımızın omuzları üzerinde gitmektedir bu yüzden bu tür eğitimleri çok önemsiyoruz" dedi.

TKHK Hasta Çalışan Hakları ve Güvenliği Daire Başkanı Fatıma Şahin ise, "Sağlık Bakanlığı TKHK olarak, hasta hakları biriminde çalışan personelin niteliğini arttırmak, çalışanlarla bir araya gelmek, aynı zamanda güncel mevzuat, güncel bilgilerle onların bilgi ve becerisini arttırmak amacı ile hasta hakları eğitiminin üçüncüsüne başlamış bulunmaktayız. İlk eğitim İstanbul'da 26 ilin katılımı ile, ikinci eğitim 11 ilin katılımı ile Şanlıurfa'da gerçekleştirilmiştir. Üçüncü eğitimi ise Antalya'da 26 ilin katılımıyla gerçekleştirmekteyiz. Bu eğitimlerle ülkemizdeki hasta hakları birimlerinin hem işleyişini daha iyi hala getirmeyi hem de çalışanlarımızın etkinliğini teknik bilgi anlamında arttırarak, kendilerini koruma ve hastaya daha etkin yaklaşabilmelerini sağlamayı amaçlamaktayız" şeklinde konuştu.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş ise konuşmasında şunları kaydetti:

"Ülke olarak son 12 yılı değerlendirdiğimizde sağlık alanında gerçekleştirilen yeni düzenlemelerle sağlıkta gerçek anlamda bir dönüşümün gerçekleşmiş olduğunu görmekteyiz. Bu sonucu bilimsel olarak yüzde 36'dan yüzde 80'lere yükselen çeşitli memnuniyet anketlerinde de görmekteyiz. Bugün geldiğimiz noktada hiç şüphe yoktur ki sahada çalışan siz değerli sağlık çalışanlarımızın, idarecilerimizin ve tüm personellerimizin katkısı bulunmaktadır. Bu doğrultuda bugün artık, hasta ve çalışan haklarından bahsedebilir bir konuma gelmiş bulunmaktayız. Hem sağlık çalışanları olarak hem de hastalar olarak zaman zaman tepkisel davranabiliyoruz. Bu nedenle hem çalışan haklarını hem de hasta haklarını koruyabilmek adına dengeli bir tavır sergilememiz gerekmektedir. Bu noktada ise eğitimin önemi çok büyüktür. Gerçekten de son 10-12 yıldır düzenlenen bu eğitimlerle kendimizi revize eden, yenileyebilen bir konuma geldik. Bu eğitim de onlardan bir tanesidir."

Açılış konuşmalarının ardından, TKHK Ulucanlar Göz EAH Sosyal Hizmet Uzmanı Umut Yanardağ "İnsan Hakları, Hasta Hakları Tarihsel Gelişimi, Değişen Hasta Profili ve Beklentiler, Hasta, Çalışan Hakları ve Sorumlulukları", Antalya EAH Çim Birimi Sorumlusu Prof. Dr. Zerrin Erkol "Hasta Haklarının Hukuki Boyutu", Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tıp Uzmanı Dr. Serdar Timur "Malpraktis", Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Etiği ve Tıp Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nesrin Çobanoğlu "Tıp Mesleğinin Etik İlkeleri Bağlamında Hasta Hakları Uygulamaları", Finike Devlet Hastanesi Sosyal Hizmet Uzmanı Refik Akten "Sağlık Hizmet Sunumunda İletişim Becerileri Çatışma Yönetimi, Arabuluculuk, Sağlık İletişimi, Stres Yönetimi", Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Yönetim Anabilim Dalı Doç. Dr. Filiz Kantek "Eğitim Sunum Teknikleri" konularında sunumlar gerçekleştirdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Manavgat Pegasus Türkiye Antalya Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title