Haberler

Torun: "Yeni Türkiye Yolunda Önemli Bir Adım Daha Atılıyor"

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, 27 Ağustos 2014 Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan olağanüstü kongre ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, 27 Ağustos 2014 Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan olağanüstü kongre ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

AK Parti İl Başkanlık binasında düzenlenen toplantıya Torun, milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe yöneticileri, partililer ve basın mensupları katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Torun, "Milletin partisi, birliğin adresi olan AK Partimiz 27 Ağustos'ta Ankara'da 1. Olağanüstü Büyük Kongresini yapacaktır. Partimiz bu kongreyle yeni genel başkanını seçecektir. Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Ağustos günü açıkladığı gibi kongremizde genel başkan adayımız Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'dur. Olağanüstü kongremiz de, tarihimizde ilk defa milletin doğrudan seçtiği cumhurbaşkanı olan genel başkanımız Erdoğan'ın başlattığı bayrak yarışında emanet yeni ellere teslim edilecektir" dedi.

27 Ağustos tarihinde Recep Tayyip Erdoğan'ın koyduğu ilkeler, açtığı yol ve inşa ettiği hizmet yolunda yeni bir yeni bir sayfa açılacağını söyleyen Torun, "AK Parti milletin umudu olarak doğdu. Partimizi 2001'de kurduğumuzda ülkemiz her alanda mahrumiyetler ve krizler içindeydi. Milletimiz yokluklara, yolsuzluklara, yoksunluklara mahkum edilmişti. Biz milletin bize verdiği güç ile her bir soruna el attık. Bugüne dek başkalarının 'yapılamaz' dediği bir çok büyük icraatı gerçekleştirdik. Hayalleri gerçek yaptık. Ülkemizin çehresini değiştirdik. Ekonomiden sağlığa, eğitimden ulaşıma kadar her alanda yeni bir kalkınma hamlesi başlattık. Üretim arttı, ihracatta rekorlar kırıldı. Yıllardır bitirilemeyen projeler bitti. Ekonomimiz büyüdü. Türkiye ilklerle tanıştı. Ulaşımdan sağlığa, eğitimden sosyal desteklere kadar her alanda milletimizin refahını yükselttik" şeklinde konuştu.

AK Parti hükumetleri ile Türkiye'de siyasetin güçlendirildiğini ve itibar kazandığını ifade eden Torun, "Demokrasinin önündeki engelleri kaldırdık. İnsan hakları ve özgürlükleri genişlettik. Üstünlerin hukukundan,hukukun üstünlüğüne geçtik. Çözüm süreciyle, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi perçinledik. Güven ve istikrar ortamını koruduk. Dünyada ülkemizi saygın, etkili ve güçlü bir konuma getirdik. Artık Türkiye yardım alan değil, yardım veren bir ülkedir. Türkiye bugün dünyanın her yerinde mazlum ve mağdurun yanındadır. Demokrasi, refah ve açıklık ilkelerimizle model olduk. Bu 12 yılda bize karşı birçok kumpaslar kuruldu, engeller çıkarıldı, darbe teşebbüsleri oldu. Biz, milletimizin gücüne dayanarak bütün bu girişimleri bozguna uğrattık. Demokrasimizi güçlendirmeye, her türlü vesayeti kaldırmaya, hak ve özgürlükleri genişletmeye sürekli devam ettik. Milletimizin bize verdiği emaneti asla yere düşürmedik" açıklamasını yaptı.

AK Parti'nin milletin bağrından çıkmış bir parti olduğunu ifade eden Torun, "Bizim partimiz 'ben' demeden 'biz' diyenlerin, 'partimiz' demeden 'milletimiz' diyenlerin partisidir. Millete hizmeti aşk ile sevda ile benimseyenlerin; durmadan çalışanların, birliği, kardeşliği bayrak yapanların partisidir. İşte bu yüzden milletimiz, 2002'den beri girdiğimiz her seçimde bize her seferinde daha büyük oranlarda destek vermiştir. Milletimiz gerek ülke yönetiminde, gerekse belediyelerde bize olan güvenini sürekli göstermiştir. Bizim çabamız, bu büyük güvene daha çok çalışarak, daha yeni işler yaparak layık olmaya çalışmaktır. Hep daha iyiyi, daha güzeli ve daha doğruyu aramaktır. Asla yorulmayarak, durmayarak, yılmayarak Türkiye'yi bir dünya gücü haline getirmektir" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanı seçilmesi ile yeni Türkiye'nin kapılarının ardına kadar açıldığını ifade eden Torun, "27 Ağustos'ta yapacağımız 1. Olağanüstü Büyük Kongremiz ile Yeni Türkiye yolunda yeni bir aşama başlayacaktır. Türkiye, bu yeni dönemde daha yüksek irtifalara daha büyük bir hızla yükselecektir. Türkiye güçlü, demokratik, müreffeh ve saygın bir ülke olma hedefine daha büyük bir azimle yürüyecektir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rehberliğinde ve genel başkan adayı, mevcut Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yönetiminde atılımların devam edecektir. AK Parti, bu yeni aşamada milletin sesi olmaya devam edecektir. Daima milletimizin yanında olmaya, milletimizin dilini konuşmaya, onunla olan gönül bağını korumaya devam edecektir. AK Parti; birliğiyle, beraberliğiyle, davasıyla, sevdasıyla ve aziz milletiyle bu yolda yürümeye devam edecektir. 1. Olağanüstü Büyük Kongremizin partimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

İmamoğlu: İstanbul'da ücretsiz HPV aşısı uygulaması 16 Mayıs'ta başlıyor

İmamoğlu: İstanbul'da ücretsiz HPV aşısı uygulaması 16 Mayıs'ta başlıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title