Haberler

Suruç'taki Terör Saldırısı

ERZURUM/ Kars, Ağrı, Van ve Muş'ta Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen terör saldırısını protesto edildi.

ERZURUM/ Kars, Ağrı, Van ve Muş'ta Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen terör saldırısını protesto edildi.

Aralarında oda, dernek ve kooperatiflerin de bulunduğu sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Suruç ilçesinde meydana gelen saldırıyla ilgili ortak açıklama yapmak üzere Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO) bir araya geldi.

Bina önünde yapılan basın açıklaması öncesi, polis bina dışı ve içerisinde güvenlik amaçlı arama yaptı.

Grup adına açıklamayı okuyan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Suruç'ta meydana gelen ve masum insanların yaşamına kast eden saldırıyı şiddetle kınadıklarını, vahşeti gerçekleştirenleri de lanetlediklerini ifade etti.

Takva, "Tüm bölgenin tehdit altında olduğunu artık herkesin görmesi gerekmektedir. Teröre karşı devletin daha etkin ve kararlılıkla mücadele etmesi her zamankinden daha fazla önem arz etmektedir" dedi.

Siyasetin dilinin artık ortak mücadele dili olması ve tehlikenin siyasi malzeme konusu yapılmaması gerektiğini vurgulayan Takva, yapılan saldırının insanlığın evrensel değerlerine yönelik bir saldırı olduğunu ancak saldırıyı yapanların, bölge halklarının ortak yaşama iradesini asla kıramayacağını belirtti.

Takva, "Çevremizde yaşanan kaos ortamı maalesef ülkemizi derinden etkilemektedir. Dünkü saldırı da göstermiştir ki ülkemiz de bu kaos ortamının içine çekilmek istenmektedir. Bu duruma ülke yaşayanları olarak sağduyuyla karşı durmalı, siyasetin de birleştirici, bütünleştirici bir dil kullanması ve tüm kurum ve kuruluşlarıyla buna destek vermesi gerekir" ifadesini kullandı.

Muş

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan terör saldırısına tepki gösterdi.

Saldırının arkasında kim olursa olsun üzerine gidilmesini isteyen Cengiz, "Hayatını kaybeden 32 vatandaşımız için büyük üzüntü ve acı içerisindeyiz. Millet olarak bu menfur saldırılar karşısında sağduyumuzu korumalıyız" diye konuştu.

İnsanlığa yapılan bu saldırıyı duyarlı her kesimin kınaması gerektiğini belirten Cengiz, "Saldırıda hayatını kaybedenler arasında 3 hemşehrimizin olması acımızı ve üzüntümüzü bir kat daha arttırmıştır. Olayın faillerinin ve bunu tezgahlayanların en kısa sürede yakalanmasını temenni ediyoruz" ifadesini kullandı.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, yaptığı açıklamada, Suruç ve Adıyaman'daki saldırıları kınayarak, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesiyle Adıyaman'da meydana gelen olayların  tüm ülkeyi üzüntüye boğduğunu belirtti.

Asya, huzurlu geçirilen bir Ramazan Bayramı'nın ardından Suruç'taki saldırının, Adıyaman'da bir askerin şehit edilmesinin ülkenin huzur ortamını bozmaya yönelik büyük bir provokasyon olduğuna dikkati çekti.

Kars

AK Parti Kars Milletvekili Mehmet Uçum, Türkiye'ye yönelik bu büyük operasyon sürecinde iki temel gücün olduğunun unutulmaması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Birincisi, Türkiye'nin demokratik bütünlüğünü sahiplenen, ülkeyi düşürülmek istenen kaosa karşı koruyan, Türkiye'yi layık olduğu gelişkin demokrasi seviyesine ulaştırmaya çalışan ve bu ülkenin namuslu ve dürüst siyaset yapan güçlerinden oluşan demokrasi koalisyonudur. Bu koalisyonun merkez gücünün halk tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanı ile AK Parti olduğu bellidir ve açıktır. Bunu anlamak geleceğimiz bakımından hayati önemdedir. İkincisi ise, uluslararası bir konsorsiyum şeklinde hareket eden ve ne yazık ki ülke içinde bazı siyasi yapıları ve grupları kullanan, üstelik din istismarcısı bir cemaati koçbaşı yapan gayri milli bir güçtür."

Herkesin çıkar esaslı politik bakış açısı yerine değer esaslı siyaset açısından meseleye yaklaşması gerektiğini ifade eden Uçum, herkesin vicdanıyla bu konuya bakması gerektiğini kaydetti.

Ağrı

Ağrı'nın Patnos ilçesinde HDP ve DBP ilçe teşkilatları, Suruç'ta meydana gelen bombalı terör saldırısını kınadı. HDP Patnos İlçe Başkanı İkram Bedir, DBP İlçe Başkanı Ahmet Ege ve partililer, olayla ilgili basın açıklaması yaptı.

İlçe parti binasından Menderes Caddesi'ne kadar yürüyerek gelen partililer Dörtyol Kavşağı'nda, Suruç'ta hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Bedir, burada yaptığı konuşmada, ölenlerin tek suçunun oraya bir park yapmak istemek olduğunu belirterek, bu vahşeti kınadıklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Yerel

Şanlıurfa Ağrı Kars Muş Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title