Haberler

Suriyeli Sığınmacıların Kütüphane İlgisi

Adıyaman'daki çadır kentte UNICEF tarafından çelik konstrüksiyondan yapılan ses yalıtımına sahip kütüphaneye Suriyeli sığınmacılar ilgi gösteriyor Kütüphane sorumlusu Demir: ''Kitap sayımızı da artırırsak her şeyin daha da güzel olacağını düşünüyoruz"

MEHMET FATİH ASLAN - Adıyaman'daki çadır kentte Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından oluşturulan kütüphane ferah, rahat ve sessiz ortamıyla Suriyeli sığınmacıların gözdesi oldu.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin bir bölümü kendileri için hazırlanan çadır kentlerde yaşamlarını sürdürüyor. Her türlü ihtiyaçları karşılanan sığınmacıların çocuklarının eğitimlerini tamamlamaları için de çeşitli faaliyetler düzenleniyor.

Yaklaşık 3 bin öğrencinin eğitim gördüğü çadır kentte hem öğrencilerin ders çalışmaları, hem 7'den 70'e herkesin kitap okuyabilmesi için UNICEF tarafından kütüphane kuruldu.

Çelik konstrüksiyondan yapılan ses yalıtımına sahip kütüphane, ders çalışmak isteyen öğrencilerle Suriyeli kitapseverlerin yeni mekanı oldu.

Kütüphane sorumlusu Zeynep Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kütüphanenin hizmet vermeye başladığı günden bu yana Suriyeli misafirlerin yoğun ilgisiyle karşılaştığını söyledi.

Haftanın 5 günü mesai saatleri içinde kütüphanenin hizmet verdiğini belirten Demir, "Birçok öğrenci kütüphaneye gelerek sessiz ortamda ders çalışma ve kitap okuma fırsatı buluyor" dedi.

Türkçe ve Arapça kitaplar bulunuyor

Demir, kitap sayısının az olmasına rağmen kütüphanenin hiç boş kalmadığını, yaş farkı gözetmeksizin Suriyeli misafirlerin kütüphaneye akın ettiğini dile getirdi.

İsteyenlere ödünç kitap verdiklerini belirten Demir, "Kitap sayımızı da artırırsak her şeyin daha da güzel olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Kütüphanede Türkçe ve Arapça kitaplar bulunduğuna işaret eden Demir, kitap toplama kampanyaları düzenleyerek kitap sayısını artırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Suriyeli Ahlem el Hadim de Türkiye'ye geldiklerinde Türkçe bilmediklerini ancak çadır kentte açılan kurslar sayesinde öğrendiklerini anlattı.

Eğitimle ilgili tüm ihtiyaçlarının karşılandığının altını çizen el Hadim, "En son bizim için kütüphane kuruldu. Artık hem biz, hem de çocuklarımız gelip rahat bir şekilde kitap okuyabiliyoruz. Özellikle boş zamanımızı burada kitap okuyarak geçiriyoruz" dedi. - Adıyaman

Kaynak: AA / Yerel

Birleşmiş Milletler Zeynep Demir Adıyaman Türkiye Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title