Haberler

Şuayib Gürsoy Biyografisi

Şuayib Gürsoy
Doğum YeriErzurum / Türkiye
Doğum Tarihi1.01.1980

Şuayib Gürsoy Kimdir ?

Aslen Trabzonlu olup,1980 yılında Erzurum´da doğdu.

İlköğrenimini Erzurum'da, orta öğrenimini Trabzon'da tamamladıktan sonra 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. 2002 yılında İçişleri Bakanlığı'nın açmış olduğu sınavı kazanarak 05.02.2003 tarihinde Bartın Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı.

Bartın'ın Ulus ve Amasya'nın Hamamözü ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. 2004 ve 2005 yıllarında yurtdışı stajı kapsamında İngiltere'nin Londra kentinde 1 yıl süreyle dil eğitimi aldı ve İngiliz İdare Sistemi üzerine çalışmalar yaptı.

İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Kaymakamlık kursunu başarıyla tamamladıktan sonra Saraydüzü(Sinop) ve Tuzluca(Iğdır) Kaymakamı olarak görev yaptı. Iğdır’da bulunduğu süre içerisinde bir yıl süreyle vekâleten Iğdır Vali Yardımcılığı görevini yürüttü. 27.07.2009 tarihli müşterek kararname ile Kağızman Kaymakamlığına atandı.

Zeynep Gürsoy´la evli olan yeni İskilip Kaymakamı 2 çoçuk babası olup Kars-Kağızman´da 4 senedir Kaymakamlık görevini yürüten Gürsoy Kağızman İlçesinde yaptığı başarılı çalışmalarla anılıyor

Kağızman Kaymakamlığı’nca başlatılan birçok alanda eğitime destek projeleri ile dereceye giren öğrencilere bilgisayar hediye edilmesi yine çeşitli dalarda başarı sağlayan öğrenciler için Çanakkale gezisi düzenlenmesinin ardından son olarak futbol alnında yetenekli 15 Kağızmanlı öğrenci Kağızman Kaymakamlığının desteği ile Antalya gezisine göndermiş,kaymakamlığın desteğiyle dershaneye gönderilen ve girdikleri YGS ve LYS sınavlarında başarılı olan öğrencilere ödüller vererek eğitime ve sporada önem veren kaymakam profili çizdi.

İskilip´teki eğitimde yaşanan sorunları görünce Kağızman yükseköğretim geçiş sınavında elde ettiği yüzde 75 gibi başarı ortalaması ile Kars’ın gururu olan ilçenin kaymakamı olarak verdiği mesajla İskilip´te eğitim üzerinde bayağı bir değişiklik yaşanacağının habercisi olabilir

Yeni Kaymakam Şuayip Gürsoy son birkaç senedir İskilip´te Turizim adına yapılan çalışmalara kaldığı yerden devam ederse destek verirse turizim konusunda İskilip beklediği hedeflere ulaşır ve bu zamana kadar yapılan çalışmaların karşılığı alınmış olur araştırmalarımızdan Kaymakam Gürsoy´un bulunduğu bölgenin tanıtılması açısından yapılan çalışmaları desteklediğini gözlemledik.

title