Haberler

Stadda Tavşanlı Gösteriye Para Cezası

Akhisar Belediyespor-Tavşanlı Linyitspor Maçında, Tribüne Getirdiği Tavşana Eziyet Ettiği ve Ayağının Kırılmasına Yol Açtığı İçin Tepkilere Hedef Olan Akhisarlı Yasin Gergin Cezalandırıldı

Akhisar Belediyespor-Tavşanlı Linyitspor futbol maçında, tribüne getirdiği tavşana eziyet ettiği ve ayağının kırılmasına yol açtığı için tepkilere hedef olan Akhisarlı Yasin Gergin, 'Ben hayvanseverim. Bu tavşanı da evimde besliyorum' demesine rağmen cezadan kurtulamadı.Bugün toplanan Akhisar İlçe Spor Güvenlik Kurulu, 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Yasin Gergin'e, 'Spor ahlakına aykırı davranmak ve taraftarları galeyana getirme' eylemi nedeniyle 1145 TL ceza verdi. Manisa Valiliği'ne bağlı Çevre Koruma Kurulu da Gergin'e 360 TL ceza kesti.

Kaymakam Mustafa Çek başkanlığında bugün toplanan Akhisar İl Güvenlik Kurulu'nda konuşan İlçe Emniyet Müdürü Abdurrahman Yolcu, bu olayda Türk Ceza Kanunu'na göre işlem yapılmasının mümkün olmadığını ifade etti. Yolcu, Yasin Gergin'e 'Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un ilgili maddeleri uyarınca para cezası verilmesini önerdi ve öneri oy birliği ile kabul edildi.Bank Asya 1. Ligi'nde 19 Aralık 2010 tarihinde Akhisar'da oynanan Akhisar Belediyespor-Tavşanlı Linyitspor maçında rakip takım seyircisini kızdırmak için tribüne tavşan getiren Yasin Gergin'in hayvanı sahaya atıp ölümüne yol açtığı iddia edilmiş, olayla ilgili fotoğrafları bir internet sitesinde gören hayvanseverler de Manisa Valiliği'ne başvurarak Gergin'in cezalandırılmasını istemişti. Bu gelişmeler üzerine tavşanla birlikte DHA Akhisar Bürosu'na gelen Yasin Gergin, kendisine ait olan ve 'Kırmızı Göz' adını verdiği tavşanın ölmediğini, sadece tribünde yaşanan bir kargaşa sırasında elinden düşüp, ayağının kırdığını söylemişti.

TARAFTAR AÇIKLAMASI

Bu arada Akhisar Belediyespor Taraftar grubu 'Akigolar' internet sitelerinde kendileri için yapılan haberlere bir basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Kethüda Mahallesi Hergelen Meydanında, basın açıklamasını okuyan Hakan Kurtay '1970 yılından bu güne rakip taraftarları centilmence Akhisar'da karşılayan, 5 yıl önce 3. ligte iken Federasyondan 'Mavi Bayrak' alan tek taraftar grubuyuz. Tek bir kişinin şansız bir şekilde elindeki tavşanın önümüzdeki çime düşmesini, çarpıtarak haber yapanlar Akigolar üzerinden rant elde etmek istiyorlar. O tavşan ölmedi. Bunu tüm belgeleri ile kanıtladık. Tavşanı alan güvenlik kuvvetleri tutanak ile evcil tavşanı teslim ettiler. Hiçbir suçu olmayan, çocuğunu, eşini alarak maça gelen insanlara hakaret edenlerle hukuk yoluyla hesaplaşacağızö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title