Haberler

    Sezonun Dördüncü Yarışı Olan Fransa Grand Prix'ini Dani Pedrosa Kazandı

    MotoGP'de Repsol Honda'nın İspanyol pilotu Dani Pedrosa, sezonun dördüncü yarışı olan Fransa Grand Prix'ini kazanarak genel klasmanda liderliğe yükseldi.

    Fransa'nın tarihi Le Mans Pisti'nde koşulan sezonun dördüncü yarışını İspanyol pilot Dani Pedrosa kazandı. Yarışa altıncı cepten başlayan Pedrosa, 49:17.707 dakikalık derecesiyle damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu.

    Yarışa 'pole' pozisyonunda başlayan Marc Marquez'i bitime 18 tur kala yaptığı atakla geçen Pedrosa kalan turlarda liderliğini korudu ve Fransa'da mutlu sona ulaşan isim oldu.

    Üst üste ikinci yarış zaferdini elde eden Pedrosa, Fransa'da ilk kez mutlu sona ulaştı. Bu yarışla kariyerinde 24. yarış zaferine ulaşan Pedrosa genel klasmanda ise vatandaşı Marc Marquez'i geçerek liderlik koltuğuna oturdu.

    Bu arada yarışı ikinci sırada tamamlayan Cal Crutchlow, kariyerinin en önemli derecesini elde etti. Monster Yamaha Tech 3 Takımı'nın Büyük Britanyalı pilotu yarışı Dani Pedrosa'nın 4.863 saniye arkasında tamamladı.

    MotoGP tarihinin en genç yarış kazanan pilotu olan Marquez ise takım arkadaşı Pedrosa'nın 7 saniye rkasında kalarak yarışı üçüncü sırada tamamladı.

    MotoGP'de pilotlar genel klasmanı ise şu şekilde oluştu;

    1. Dani Pedrosa (İspanya) 83 puan
    2. Marc Marquez (İspanya) 77 puan
    3. Jorge Lorenzo (İspanya) 66 puan
    4. Cal Crutchlow (Büyük Britanya) 55 puan
    5. Valentino Rossi ( İtalya ) 47 puan
    6. Andrea Dovizioso ( İtalya ) 39 puan
    7. Alvaro Bautista (İspanya) 38 puan
    8. Nicky Hayden (ABD) 35 puan
    9. Aleix Espargaro (İspanya) 20 puan
    10. Andrea Iannone ( İtalya ) 18 puan
    11. Stefan Bradl (Almanya) 17 puan
    12. Bradley Smith (İngiltere) 17 puan
    13. Michele Pirro ( İtalya ) 13 puan
    14. Ben Spies (ABD) 9 puan
    15. Hector Barbera (İspanya) 7 puan

    Sezonun beşinci yarışı İtalya Grand Prix'si, 2 Haziran'da koşulacak.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Dani Pedrosa İspanya İtalya Fransa Spor Haberler

    Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

    Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

    Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

    Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

    Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

    Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

    Bakmadan Geçme

    Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
    Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

    Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title