Haberler

Aybaba'nın Kartalları Sürpriz Peşinde

Spor Toto Süper Lig'de yeni sezon öncesi takımlar durumlarını son kez gözden geçiriyor.

Spor Toto Süper Lig'de yeni sezon öncesi takımlar durumlarını son kez gözden geçiriyor. Sporx Yeni Sezon Dosyası ile takımları mercek altına alıyor. BEŞİKTAŞ

Geçtiğimiz sezon yaşanan yönetim değişikliğinin ardından siyah beyazlı kulüpte futbol şubesinde yeni sezon öncesinde yaşanan en önemli gelişme, Beşiktaş'ın tarihinde önemli bir yere sahip olan ve futbolculuk döneminde siyah beyazlı kulüpte kaptanlık görevini de üstlenen Samet Aybaba'nın Beşiktaş'ın başına geçmesi oldu.

Başkan Fikret Orman ve yönetimi, uzun süren bir arayış sürecinin ardından teknik direktör tercihini Samet Aybaba'dan yana kullanırken bu karar bir anlamda Yıldırım Demirören döneminde ekonomik anlamda dibe vuran siyah beyazlı ekipte yeniden yapılanma sürecinin başlangıcı olarak yorumlandı.

Bir önceki sezon Carlos Carvalhal ve Tayfur Havutçu'nun yönetiminde ligde başarısız olan, Ziraat Türkiye Kupası'nda TFF 1. Lig ekibi Boluspor'a elenen ve taraftarlarının yüzünü sadece UEFA Avrupa Ligi'nde güldüren siyah beyazlı ekipte yönetimin ilk hamlesi, son yıllarda siyah beyazlı kulüpte alışkanlık haline gelen yıldız oyuncu transfer etme politasından vazgeçmek oldu.

SAMET AYBABA'DAN RADİKAL HAMLELER

Beşiktaş'ta dümene geçmesinin ardından yeni yönetimin maliyetli oyuncularla yolları ayırma ve gençleştirme hamlesine paralel bir şekilde düşünen Samet Aybaba, Ricardo Quaresma, Fabian Ernst, Julio Alves, Simao Sabrosa ve Filip Holosko gibi içinde önemli isimlerin de bulunduğu yıldız futbolcularla yolları ayırma kararı aldı ve Avusturya'da yapılan yeni sezon hazırlıklarına bu oyuncuları dahil etmedi. Beşiktaş yönetimi daha sonra Holosko ile indirim konusunda anlaştı ve Slovak oyuncu siyah beyazlı takımda kaldı.

YILDIZLAR ELDE KALDI

Samet Aybaba ve yönetimin aldığı bu kararın ardından gözler bu oyunculara yapılacak tekliflere çevrilirken takımdan gönderilmesi düşünülen isimlerden sadece Ernst ile yolların ayrılması Beşiktaş'ta planları sekteye uğrattı. Teknik direktör Samet Aybaba tarafından halen kadroda düşünülmeyen bu isimler Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde takımdan ayrı olarak çalışmalarını sürdürürken Quaresma, Simao ve Alves  yeni sezonda hiç Beşiktaş forması giymedikleri durumda dahi siyah beyazlı kulübe yaklaşık olarak 6.5 Milyon Euro'luk bir maddi yük getirecekler.

EGEMEN FENERBAHÇE'YE 'FEDA' DEDİ

2011-2012 sezonunda siyah beyazlı kulüpte istikrarlı performansı, sık forma giymesi ve zaman zaman attığı gollerle dikkat çeken deneyimli savunma oyuncusu Egemen Korkmaz ile Beşiktaş'ın yolları 2012-2013 sezonu öncesinde sürpriz bir şekilde ayrıldı.

Ekonomik sorunlar sebebiyle sıkıntılı günler geçiren Beşiktaş'ta, futbol şubesinin kurucu Şeref Bey'in hayata gözlerini yummadan önce son sözleri olan "FEDA? temalı bir kampanya başlatırılırken siyah beyazlı taraftarların ilgi gösterdiği bu kampanya bir anda siyah beyazlı ekibin yeni sezon öncesinde sloganı oldu. Bu bağlamda mali sorunlar sebebiyle kadrodaki mevcut isimlerden sözleşmelerinde indirim isteyen Beşiktaş yönetimi, ilk olarak Ersan Adem Gülüm'ün sözleşmesinde indirime giderken oyuncunun yaptığı bu jest "Ersan 'FEDA' etti? şeklinde yorumlandı ve siyah beyazlı yönetim ile taraftarlar diğer isimlerden de aynı şekilde davranmasını bekledi. Yaşanan gelişmelerin ardından Beşiktaş yönetimin indirim beklediği bir başka isim olan ve Beşiktaş taraftarının "gladyatör? lakabı taktığı Egemen Korkmaz ücretinde indirime gitmeyi reddedince oyuncunun Beşiktaş'taki alacaklarına karşılık bonservisi kendisine verildi ve Egemen Korkmaz bir süredir isminin anıldığı ezeli rakip Fenerbahçe'nin yolunu tuttu.

SİVOK'TA MUTLU SON

Savunmada kaybedilen Egemen gibi önemli bir ismin ardından siyah beyazlı kulübün ilk etapta yüksek maliyeti sebebiyle sözleşme yenilemek istemediği ve ismi İspanyol ve İngiliz kulüpleriyle anılan Çek stoper Tomas Sivok'un başka bir takıma imza atma ihtimali Beşiktaş taraftarını endişelendirirken bir önceki sezon Egemen ile beraber iyi bir performans gösteren Sivok'u da kaybetmek istemeyen Siyah Beyazlı yönetim sözleşmesi biten oyuncu ile nikah tazelerken Beşiktaş Sevilla'da forma giyen Escude'yi de renklerine bağlayarak savunmadaki alternatiflerini güçlendirdi.

GENÇLEŞME OPERASYONU BAŞLIYOR

Transfer politikasında radikal değişikliklere giden ve Rüştü Reçber ile Fabian Ernst gibi kariyerinin sonuna yaklaşmış isimlerle yollarını ayıran Beşiktaş'ta transferde genel olarak genç isimler tercih edildi. Arsenal'den Oğuzhan Özyakup, Sakaryaspor'dan Berat Çetinkaya, Kaiserslauter'den Olcay Şahan ve Gençlerbirliği'nden Mehmet Akgün transfer edilirken Atınç Nukan, Sezer Özmen, Emre Özkan, Mertcan Demirer, Hasan Türk, Mertcan Aktaş, Erkan Kaş ve Kadir Arı'ya A takım kadrosunda yer bulmaları için şans verildi. Bu isimlerden Sezer Özmen ise Avusturya kampının ardından Çaykur Rizespor'a transfer oldu. Yeni transferlerden Berat Çetinkaya ise kiralık olarak Adana Demirspor'un yolunu tuttu.

Avusturya kampında bir önceki sezon A takım kadrosunda yer alan ancak sadece 1 kez Beşiktaş forması ile A takımda mücadele eden Muhammed Demirci ise Samet Aybaba'nın üzerine titrediği isimlerden biri olurken siyah beyazlı taraftarlar takımdaki diğer isimler kadar genç oyuncuların göstereceği performansı da merak ediyorlar.

DÜMEN MANUEL FERNANDES'DE

2011-2012 sezonunda gösterdiği performans ile Siyah Beyazlı taraftarların ismine deyimler ürettiği Manuel Fernandes, yeni sezonda da Samet Aybaba'nın sahadaki en büyük kozu olacak. Oyun sistemini Portekizli futbolcu üzerine kuran Samet Aybaba, bir diğer Portekizli Hugo Almeida'nın takımda tutulması yönünde yönetime rapor verirken ismi sık sık Premier Lig ekiplerinden Tottenham ile anılan Portekizli yıldız hazırlık karşılaşmalarında gösterdiği performans ile dikkat çekti.

CAMİANIN KENETLENMESİ GEREKİYOR

Yeni sezon öncesinde kadrosunda büyük revizyon beklenen ancak genç isimleri kampa götürmesine rağmen yine de iyi bir kadroya sahip olan siyah beyazlı ekip yeni sezonda kadro olarak kendisinden daha güçlü olan ezeli rakiplerine karşı takım oyunu oynamak zorunda.  Bir önceki sezon bir takım olamamanın sıkıntılarını çeken Beşiktaş, taraftar desteğini arkasına alır ve camia Samet Aybaba ve futbolcuların yanında durursa Beşiktaş sezon sonuna kadar şampiyonluk yarışının içinde kalabilir. Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup ve Muhammed Demirci gibi isimlerin üzerinde durulması ve bu futbolculara verilecek olan destek, Türk futbolunun yeni yıldızları kazanması adına önemli bir adım olacaktır.

İNCELEME - Eray Emin Aydemir

eraya@sporx.com

YARIN: GALATASARAY

Kaynak: Sporx.com / Spor

samet aybaba Avusturya beşiktaş Spor Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title