Haberler

Nurullah Ankut kimdir? Nurullah Ankut kaç yaşında, nereli? Nurullah Ankut hayatı ve biyografisi!

Güncelleme:

Siyaset gündemine dair yorumları ile dikkatleri çeken Nurullah Ankut izleyicilerin merak konusu oldu. Peki, Nurullah Ankut kaç yaşında, nereli? Nurullah Ankut hayatı ve biyografisi! Nurullah Ankut kimdir?

Çarpıcı yorumları ve tespitleri ile katıldığı programlarda dikkatleri çeken Nurullah Ankut hakkında araştırmalar yapılıyor. Nurullah Ankut kimdir? Nurullah Ankut kaç yaşında, nereli? Nurullah Ankut hayatı ve biyografisi!

NURULLAH ANKUT KİMDİR?

Doğum: 8 Ekim 1945 (77 yıl yaşında),

Çatören, Çatören, Türkiye

Nurullah Efe Ankut (d. 8 Ekim 1945; Konya), Türk öğretmen, yazar ve siyasetçi. 15 Haziran 2005 tarihinden beri Halkın Kurtuluş Partisi genel başkanlığını sürdürmektedir. Aynı zamanda partinin gazetesi Halkın Kurtuluş Yolu'nda yazarlık yapmaktadır.

İlk yılları ve mesleki kariyeri

8 Ekim 1945 tarihinde Konya'da doğdu. Sırasıyla 14 Mayıs İlköğretim Okulu'nu, Konya Karma Ortaokulu'nu ve Konya Erkek Lisesi'ni bitirdi. Ardından üniversite eğitimi için İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi felsefe bölümünden 1972 yılında mezun oldu Ankut, öğrencilik yılları boyunca yaz tatillerinde inşaat işçisi olarak çalıştı.

Siyasi kariyeri

Nurullah Ankut, 12 Eylül Darbesi sonrasında kaçaklık hayatı sürmek zorunda kaldı, gözaltında işkenceye uğradı ve idamla yargılandı. 12 Eylül sonrası sol hareketlerin toparlanmaya başladığı dönemde, 1987 yılında "Kuruçeşme Toplantıları" adıyla bilinen toplantılarda Anarşi Yok! Büyük Derleniş! parolası dahilinde komünist partinin reorganizasyonu olgusunu grubundaki taraftarları ile birlikte savundu. Eylül-Ekim 1989 yılında yayın hayatına başlayan Devrimci Mücadele dergisinin ilk sayısıyla yayın faaliyetlerine kaldığı yerden devam etti. 2005 yılına kadar devam edecek olan Devrimci Mücadele dergisinde devrimci hareketin derlenişi savunuldu. Aynı süreç içinde İnsan Hakları Derneği'nde "Devrimci Mücadeleci İnsan Hakları Savunucuları" grubu içinde sınıfsal hareket temelinde insan hakları savunucusu olarak yer aldı. Grubundaki arkadaşları ile birlikte birçok işyeri işgalinin, grevin ve direnişin yönlendiricisi, örgütleyicisi oldu.

15 Haziran 2005 tarihinde legal olanaklardan yararlanmak üzerine eşitsiz bir yarışın olduğu üzerine yapılan değerlendirme sonrası grup partisi yöntemine geçilerek Halkın Kurtuluş Partisi kuruldu2015 yılında Halkın Kurtuluş Partisi Konya milletvekili adayı olarak seçimlere katıldı. Parti, söz konusu seçimlerde Konya'da 2.136, Türkiye genelinde ise 60.396 oy aldı. Nurullah Ankut, 1 Kasım 2015 seçimlerinde gerçekleşmiş olan erken seçimlerde yeniden Halkın Kurtuluş Partisi Konya milletvekili adayı olarak seçimlere katıldı. Parti, seçimde Konya'da 2.019, Türkiye genelinde ise 83.057 oy aldı.

Halkın Kurtuluş Partisi, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak genel seçimlere 600 milletvekili adayıyla katıldı ve Nurullah Ankut önderliğindeki parti, 2023 genel seçimlerinde %0,06 oy oranıyla 31.831 oy alarak ve 20. parti oldu. Nurullah Ankut, bu seçimlerde yaptığı konuşmalarla sosyal medyada fenomen oldu.

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Siyaset Gündem Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title