Haberler

Fortnite App Store ve Google Play Store'dan kaldırıldı! Epic Games dava açıyor

Güncelleme:

Epic Games'in popüler battle royale oyunu Fortnite, Apple ve Google tarafından mağazadan kaldırıldı. Fotnite neden App Store'dan kaldırıldı? Fortnite neden Google'dan kaldırıldı?

Dünyanın en popüler oyunlarından biri olan Fortnite, App Store ve Google Play Store'dan ani bir kararla kaldırıldı. Apple, konuyla ilgili açıklama yaptı fakat Epic Games hak ihlali olduğunu belirterek dava sürecine girdi.

FORTNITE NEDEN APP STORE'DAN KALDIRILDI? APPLE AÇIKLADI

Epic Games, iOS ve Android için yeni bir ödeme yöntemini Fortnite uygulamasına ekledi. Epic Doğrudan Ödeme olarak adlandırılan bu ödeme yöntemi ile oyun için satın alımlar Apple ve Google'a %30 komisyon gitmesini engelliyordu. Oyuncular böylece %20 kar elde edebiliyordu.

Apple bu duruma müdahale olarak Fortnite uygulamasını App Store'dan kaldırdı. Daha sonra Google Play Store'da bu kervana katıldı. V-bucks satın alma seçeneği sonrası alınan karar Epic Games'i epey sinirlendirdi.

Epic Doğrudan Ödeme yönteminin App Store ilkelerine aykırı olduğunu belirten Apple, bu yöntemin onaylanmadığını ifade ederek mağazadan kaldırdı. Apple bu durumu çözmek ve Fortnite'ı yeniden mağazaya eklemek için her türlü çabayı göstereceklerini ifade etti. Epic Games tarafında ise durum daha farklı. Epic Games, Apple'a dava açacaklarını bildirerek hazırladı.

Fortnite, App Store'dan kaldırılmadan önce indirmiş kullanıcılar 2. Bölüm 3. Sezon 13.40 versiyonunu oynayabilir. Fakat oyun App Store'a yeniden gelmeden güncellemelere erişmek mümkün olmayacak.

Fortnite App Store ve Google Play Store'dan kaldırıldı! Epic Games dava açıyor

FORTNITE NEDEN GOOGLE PLAY STORE'DAN KALDIRILDI?

Apple'dan sonra bir hamle de Google tarafından geldi. Fortnite, Google Play Store'dan da kaldırıldı. Epic Games, Apple ile birlikte Google'a da dava açacağını belirtti. Oyun, Google Play Store'dan kaldırıldı fakat Android kullanıcıları Fortnite'a Epic Games'in resmi sitesinden ulaşabilir.

APPLE VERGE'E AÇIKLADI

"Epic Games bugün App Store'un tüm geliştiriciler için eşit olarak uygulanan ve kullanıcıların güvenini sağlayacak şekilde tasarlanan kurallar ve yönergelerini ihlal etme yönünde talihsiz bir adım attı. Bunun sonucu olarak Fortnite oyunları mağazadan kaldırıldı.

Epic Games 10 yıldır App Store'da uygulamalarını barındırıyor ve bu ekosistemin geliştiricilere sağladığı özelliklerden en iyi şekilde faydalandı. Epic, App Store ilkelerini ve yönergerlerini kendi iradesiyle kabul etmişti. App Store'da başarılı bir iş modeli kurmuş olmalarından dolayı mutluyuz. Ancak kendilerinin bazı iş çıkarları nedeniyle bugün artık özel anlaşmalar istiyor olmaları, bizim yönergelerimizin tüm geliştiriciler için eşit bir oyun alanı sunduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bu ihlal durumunu çözmek amacıyla Epic ile birlikte çalışma için her türlü çabayı göstereceğiz."

Fortnite App Store ve Google Play Store'dan kaldırıldı! Epic Games dava açıyor

EPIC GAMES APPLE'A DAVA AÇIYOR

Epic CEO'su Tim Sweeney, durum ile ilgili ilk açıklamayı Twitter üzerinden yaptı. Apple'ın "monopoly effect" yani "tekelleşme" yolunda ilerlediğini ifade eden Sweeney olayı şu sözlerle açıkladı:

"Apple çıldırmış durumda. Üniversiteler şu an iPhone uygulamaları üzerinden sanal sınıflarda öğretim gerçekleştiriyor olsa, Apple bu üniversitelerin yıllık ücretlerinin %30'unu kendisine isteyecek. Sırf insanların uygulamalara erişmek için kullandığı telefonları yapıyor diye Apple'ın şirketlerin kazancını ellerinden alma hakkı yok."

Epic Games 1984 ve Big Brother filmine de gönderme yaptı. İzlemek için tıklayınız.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Google Play Store Apple Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title