Haberler

Dilek Doğan kimdir ? Doğan neden vuruldu

Güncelleme:

Dilek Doğan kimdir ? Doğan neden vuruldu ? İstanbul'da düzenlenen şafak operasyonunda Dilek D. evinde vurularak ağır yaralandı. Anne, "Kızım polise 'galoş giyin' deyince tartışma çıktı. Silah sesi duydum ve kızım yere yığıldı" dedi.

Dilek Doğan kimdir ? Doğan neden vuruldu ? İstanbul'da dün polisin, terör örgütü DHKP-C'ye yönelik 16 adrese düzenlediği şafak operasyonunda 24 yaşındaki Dilek D. evinde vurularak ağır yaralandı. Annesi Aysel D. "Polisler eve ayakkabı ile girdi. Kızım da 'galoş giyin, sonra girin' deyince tartışma çıktı. Silah sesi duydum ve kızım yere yığıldı. Oğlum ve ben polise yumruk attık. Sonra hastaneye getirdik kızımı. Benim kızım canlı bomba değil. Canlı bomba olsa evde mi yatar. Neden vurdular?" dedi.

POLİS AÇIKLAMA YAPMADI ANCAK...

Polis, Dilek D.'nin vurulmasıyla ilgili açıklama yapmadı, ancak operasyonun Amerikan Başkonsolosluğu'na saldırıdaki ikinci kadını bulmaya yönelik olduğu öğrenildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre ise Dilek D., ev sakinlerinden birinin polisin silahına sarılıp tetiğe basması sonucu yaralandı. Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Günay Dağ, polisin başka evleri de basarak kadın canlı bomba aradığını, Dilek D.'nin canlı bomba olmadığını söyledi.

Dilek D.'nin babası Metin D. de şunları söyledi: "Evimize 4 polis ayakkabılarıyla girdi. Kızımı vuran polise 'galoş giyin' dedik. Onlar da 'giymeyiz' dediler. Sonra silahı bize doğrulttu. Bir anda kızımı vurdular. Kızımı öldü zannettim. Polisler panikleyip dışarı kaçmaya başladılar. Evde kesinlikle bir çatışma olmadı. Kızımız vurulduktan sonra polislerle itiş kakış yaşadık. Benim beş tane çocuğum var. Dilek benim tek kızım. Umarım sağlığına kavuşur."

DURUMU CİDDİ

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin Sarıyer'de düzenlediği terör operasyonu sırasında yaralanan Dilek D. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Tedavisi devam eden D.'nin durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Akşam saatlerinde yaklaşık 10 dakika kalbi duran D.'nin doktorlar tarafından tekrar hayata döndürüldüğü, durumunun kritik olduğu ve yoğun bakıma alındığı öğrenildi.

CHP MİLLETVEKİLLERİ HASTANEYİ ZİYARET ETTİ

Dilek D.'nin son durumunu öğrenmek için hastaneye gelen CHP İstanbul milletvekilleri Aykut Erdoğdu, Ali Şeker ve Eren Erdem, D.'nin sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı. Hastane çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu ,"Armutlu mahallesinde polisin bir araması sırasında genç bir kız polis kurşunuyla çok ağır yaralanmış. Şu an hayati tehlikesi devam etmekte. Biz Dilek D.'nin yakınları ve görgü tanıklarıyla konuştuk. Bizim öğrendiğimiz polis bir arama için geliyor. Aramada bir zorluk çıkarılmıyor. Polis içeriye giriyor. Sadece içeriye girerken ayaklarınıza galoş giyin giymeyin tartışması çıkıyor ve o sırada polisin silahından çıkan bir kurşunla Şişli'de mağazada çalışan bir emekçi kadın hiçbir siyasal sabıkası yok hiçbir siyasal suçu yok velev ki olsa dahi şu an ağır yaralı biçimde ki az önce kalbi durdu kalbi tekrar çalıştırılmış." dedi.

"8 ÜNİTE KAN VERİLMİŞ"

CHP İstanbul milletvekilli Ali Şeker ise," Bir silah patlıyor genç bir kız komada. On dakika kadar kalbi durduktan sonra tekrar çalıştırılarak şu anda takip ediliyor. Kritik durumda yoğun bakımda. Ağır bir yaralanma sebebi yakın mesafeden kurşunun kaburganın hemen altından girip sağ taraftan kürek kemiğinin altından çıkması neticesinde orada bir ağır yaralanma geçiriyor hem akciğerde hem de damarlarda. Sekiz ünite kan verilmiş hastaya. Sabahtan bu yana kalp durmasından dolayı oksijensiz kaldığı bir dönem var. İnşallah sağlığına kavuşur." şeklinde konuştu.

Dilek D.'nin ağabeyi Emrah D., "Biz her zaman bir kavga içersindeyiz. Doğduk büyüme kavgası, büyüdük ekmek kavgası, bugüne geldik yaşam kavgası veriyoruz. Kız kardeşimi biliyorum ki umudu elindedir. Bizi bırakmayacaktır. Elindeki umudu avucumuzda bırakıp hiç bir yere gitmeyecektir. Elimizi tutup birlikte özgür günlere demokratik günlere birlikte yürüyeceğiz" dedi.

Bu arada hastane içerisinde ve çevresinde olası bir olumsuzluğa karşı polis ekipleri hazır bekletildi.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Anadolu Ajansı Aykut Erdoğdu Günay Dağ İstanbul Gündem Haberler

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını 'annesi' olarak tanıtmış

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını "annesi" olarak tanıtmış

Bakmadan Geçme

ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Mehmed Ali Kağıtçı kimdir? Mehmed Ali Kağıtçı kaç yaşında, nereli? Mehmed Ali Kağıtçı hayatı ve biyografisi! Beşiktaş-Trabzonspor ZTK finali hakemi kim? Ziraat Türkiye Kupası final maçını kim yönetecek? Yaprak Dökümü'nde Cem neden öldü? Yaprak Dökümü'nde Cem karakterinin ölüm sebebi ne? 23 Mayıs Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 23 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 22 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Karısını annesi olarak tanıtıp 12 yaşındaki kızı taciz etti! Olay ne, nerede oldu? Philips boykot mu? Philips İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Philips Türk malı mı, sahibi kim? ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! #129349 Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917 Yarın okullar tatil mi? 23 Mayıs okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Senua's Saga: Hellblade II İncelemesi: Büyüleyici Grafikler ve Derin Hikaye Ayhan Bora Kaplan davasındaki Süleyman Soylu detayı ne? Olay ne, ne oldu? Survivor final tarihi ne zaman? Survivor All Star ne zaman bitecek, şampiyonluk ödülü nedir? Sakarya Belediyesi hangi parti? Sakarya Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2024 İstanbul Sakarya yerel seçim sonuçları! Ubisoft'un Ücretsiz FPS Oyunu XDefiant Piyasaya Sürüldü: İşte Sistem Gereksinimleri
Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

500

Yorumlar (38)

Adınızı Yazın:

bizleri alevi olduğumuz içi katlediyorsunuz hesabını vereceksinizzzzzzzz

19
60
yanıtYanıtla
İDRAK YOLU AÇICI:

Alevi olduğu için katledildiğini düşünebilmen valla pes yemin ediyorum idrak yolların tıkalı bile diyemiyorum sana çünkü idrak yolların tersien çalışıyor gibi ne diyeyim sen kafandan planlar kur emi devlet alevi katlediyor diye bende yarın çıkar bombalı eylem yaparken yakalanırsam devlet müslüman avına çıktı derim rahat ol.

yanıt38
yanıt4
.....:

Aileboyu teroristmisler yuh bosuna vurulmamis annesi babasi 3kardeside terorden sabikali

24
52
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

kaduın saten bombacı olarak aranıyormus. demekkı ya uzerınde bomba vardı. veyahut yada polıse karsı bırsey yapacakken polıs farkedıp vurmus. Bence polıs sebebsız yere sıkmaz. akıl var mantık var o esnada cameralar saten kayıttaydı.

29
39
yanıtYanıtla
karTaL:

Yav birakin bu isleri, polisi suclamaya calisanlarida anlamiyorum, yarin oburgun bi bomba patlatildiginda da ilk suclayacaginiz kisiler onlar. direnme adabinla dur sucsuzsan, galos muhabbettide neymis tahminimce zaman kazanmaya calismak icin galos giydirilmeye calisilmis. . .

43
20
yanıtYanıtla
Ilerde polis olacak bayan:

Pkk dün İstanbul çamlıca''da içinde yolcular olduğu halde otobüsü ateşe verdi, içindeki insanları diri diri yakmaya kalktı. Pkk''lı teröristler Cizrede hamile kadını doğmamış bebeğiyle öldürmek için karnından vurdu. Bölücü Pkk''lı teröristler Cizrede PTT Kargonun 2 aracını sürücüleriyle birlikte diri diri yaktı, sürücüler öldü. Bundan bir hafta once iki polisi yaktılar. İhanetin dili ırkı olmaz. Ölen Askerlerin ardından halay ceken kansızları ne çabuk unuttunuz. ?#?DilekDoğan? denen Dhkp-c''li teröri

34
28
yanıtYanıtla
Mine:

1. Dilek de bomba olsaydi olaydan sonra diğer polisler bütün aile ye tepki gösterip anında yere yatirirlardi. 2. Arkada dolanan polis birden ortadan kayboldu tokatı yedikten sonra. Neden? Suçu yoksa polis olarak neden geri cekiliyorsun. Polis sen polisligini bil görevini yap kendi dusuncene göre hareket edemessin...ışte bugünkü türkiye...yok terörist miş yok bombaciymis hangi kafayla yaşıyorsunuz siz ya?!

25
34
yanıtYanıtla
Tatar:

Polis sonuna kadar haklı. Durduk yere polis hayatta Ateş etmez

30
26
yanıtYanıtla
Haryus:

Doğru sen de ordaydin ya

yanıt0
yanıt1
ahmet:

galoş giyin demiş ama polisler giymemiş falan filan. . . Hadi ordan. Videoda polisler galoşluydu. O görünmeyen yerde acaba o kadın ne yaptıda polis ateş etti. .

38
12
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title