Haberler

Sgk ve İşkur'dan Muhasebecilere Bilgilendirme Toplantısı

Amasya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü (SGK) ve Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası mensuplarına (SMMO) SGK ve İŞKUR teşvikleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Amasya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü (SGK) ve Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR)  tarafından Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası mensuplarına (SMMO) SGK ve İŞKUR teşvikleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Muhasebeciler Odası Başkanı Yaşar Elbir, yaptığı konuşmada, SGK ve İŞKUR'dan bilgilendirme talebinde bulunduklarını, kurumların davetlerine icabet ettiklerini söyledi.

İŞKUR ve SGK'nın yeni değişiklilerinin bu toplantıda görüşüp katılımcıların bilgi sahibi olacaklarını belirten Elbir, "Bizler işimiz gereği mükellefimizin sosyal güvenlik sorunlarını, vergi ile ilgili sorunlarını çözeriz. İŞKUR ve mükellefle bu kurumlar arasında köprü vazifesi görmektedir. Bu nedenle tüm meslektaşlarımızın donanımlı olması gerekmektedir" dedi.

SGK İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel ise SGK'nın vatandaşların doğumundan ölümüne, hatta ölümünden sonrada hak sahiplerine sağlık, sigorta ve sosyal yardım alanlarında kaliteli, adil, kolay erişilebilir, insan odaklı hizmet veren bir kurum olduğunu ifade etti.

Hizmet sundukları gerçek ve tüzel kişileri hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmek, kamu idareleri arasında koordinasyon ve işbirliğini sağlamanın kurumlarının görevleri arasında yer aldığını vurgulayan Şenel, şunları kaydetti:

"Sosyal güvenliğin temel amacı, sosyal güvenlik hizmetlerinde memnuniyetin arttırılması, vatandaşlarla ve sosyal taraflarla bir araya gelerek onların sorun ve önerilerini dinlemek, görüş alışverişiyle ortak çalışmalarla çözüm önerileri üretmektir. Amasya SGK İl Müdürlüğü olarak burada yakın diyalog içinde sorunlarımızı görüşmek, yerinde ve zamanında çözüm üretmek için müdür yardımcılarım ve müdürlerimle bulunmaktayız. Mesleki sorumluluklarının bilinciyle bizlere her zaman destek olan ve uyum içerisinde çalıştığımız siz değerli serbest muhasebeci ve mali müşavirlerimize müdürlüğüm adına teşekkür ediyorum. Sizleri kamu kurumu gibi kendimizden, meslektaşlarımız olarak gördüğümüzü bir kez daha belirtiyorum."

İŞKUR İl Müdürü Osman Yılmaz da kurumlarının sağladığı yeni teşvik ve hizmetlerden bahsederek, "İŞKUR'un amacı, değişim ve yeniliklere uyum sağlayarak, hizmet kalitesi ve çeşitliliği ile işsizlikle mücadelede etkin rol oynayan, işgücü piyasasında öncü ve saygın bir kurum olmak ve işgücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda iş ve işçi bulmaya aracılık hizmetini etkin bir şekilde sunmak, işgücünün istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik aktif programlar yoluyla istihdamı kolaylaştırmak, korumak, geliştirmek, çeşitlendirmek ve işini kaybedenlere geçici bir süre gelir desteği sağlamaktır" diye konuştu.

?Program, katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

Sosyal Güvenlik Kurumu Türkiye Amasya Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title